Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 19:42, 03 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko śliczne meble, aż zachęcają do wypoczynku.
Nic nam nie pokazujesz czy postępy w domku letniskowym następują????
A takich narzędzi ogrodniczych to jeszcze nie widziałam

dzięki, ze mebelki się podobają, są naprawdę wygodne, bałam się tylko tego szkła, ale ono jest dobrze wyważone i bezpieczne, myślę tu głównie o wnuczkach

domek na razie stoi, tyle było innych spraw na głowie; poza tym mężuś mi sie pochorował i juz 4 dni nijak nie poprawia mu się; jak będzie lepiej jedzie po ekipę i wtedy już pójdzie szybciej, bo jak sam by robił, to wiadomo, ze tempo wolne!
Milka 19:44, 03 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
odmeldowuje, że też już mam rzeczonego hopla (cokolwiek to jest ) ... na punkcie ogrodowiska ... ogrodu ... a piwonia sztuk jeden ze stolika za moimi plecami tak pięknie pachnie, że odurzona jestem totalnie

Ogrodowisko to uzależnienie, jak fajki i kawa!!!
a masz u siebie posadzone piwonie?
taki bluszcz pstry dokupiłam i puszczę po kratce
Konstancja30 19:44, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

a ja zawsze zapominam odznaczyć powiadomienia ... teraz się witam ... zasiadam z kawką i nadrabiam ... kanny mi coś zżółkły ... nie wszystkie ale kilka sobie na taki foch pozwoliło ...

ps. i koniecznie i rozjaśnij co zobaczyłaś wczoraj bo kombinuje i nic ...

A nie nasypałas za dużo nawozu? może więcej podllewaj, ja codziennie biegne i podlewam, no dziś leje, to mam z głowy

nawozu nie sypałam wcale ... podlewam i u mnie chyba bagna musiały być w poprzednim wieku bo suszy nie ma (podlewam wodą ze studni ) ... i co dziwi mnie najbardziej w rzędzie na 10 roślin inne liście mają dwie ... zaraz wstawię u siebie zdjęcia ... teraz pękła mi piłeczka niczym nad łepkiem pomysłowego Dobromira, że może one inny rodzaj ,,,
Konstancja30 19:53, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

mam ... bardzo stary i potężny krzak ma 36 lat ... każdego roku jesienią mamy zamiar go podzielić i każdego roku odchodzimy ... nie mam odwagi bo legenda glosi, że potem piwonia strzela focha i nie kwitnie przynajmniej sezon ... a w naszym klimacie sezon to rok

bluszczyk bardzo ładny ...
popcorn 19:55, 03 cze 2012

Konstancjo moje podzielone piwonie nie kwitną 3ci rok Czasem mają nawet pączki, ale wystarczy je raz przesuszyć i guzik - znów nie kwtiną

PS Irenko doszla paczuszka do Ciebie w koncu?? Tego samego dnia wysylalam 2 inne tez priorytetem i doszly - jedna we czwartek, druga w piatek... Twoja jakas pechowa??
Milka 19:56, 03 cze 2012

i dzisiejszego dnia hortensja pnąca

a to dla Wieloszki tak kwitną moje begonie, tobie kupiłyśmy białe, a ja sobie przy okazji wzięłąm czerwone
Milka 19:58, 03 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

a ja zawsze zapominam odznaczyć powiadomienia ... teraz się witam ... zasiadam z kawką i nadrabiam ... kanny mi coś zżółkły ... nie wszystkie ale kilka sobie na taki foch pozwoliło ...

ps. i koniecznie i rozjaśnij co zobaczyłaś wczoraj bo kombinuje i nic ...

A nie nasypałas za dużo nawozu? może więcej podllewaj, ja codziennie biegne i podlewam, no dziś leje, to mam z głowy

nawozu nie sypałam wcale ... podlewam i u mnie chyba bagna musiały być w poprzednim wieku bo suszy nie ma (podlewam wodą ze studni ) ... i co dziwi mnie najbardziej w rzędzie na 10 roślin inne liście mają dwie ... zaraz wstawię u siebie zdjęcia ... teraz pękła mi piłeczka niczym nad łepkiem pomysłowego Dobromira, że może one inny rodzaj ,,,

No jasne możesz mieć różne odmiany!!
zaraz zerknę u ciebie
noemi 19:58, 03 cze 2012

Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz
Milka 19:59, 03 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

mam ... bardzo stary i potężny krzak ma 36 lat ... każdego roku jesienią mamy zamiar go podzielić i każdego roku odchodzimy ... nie mam odwagi bo legenda glosi, że potem piwonia strzela focha i nie kwitnie przynajmniej sezon ... a w naszym klimacie sezon to rok

bluszczyk bardzo ładny ...

wow, takiej weteranki, też bym nie ruszała, strach!!
możesz zawsze dokupić nowe i posadzić, a 36 lat to chluba ogrodu
Milka 20:00, 03 cze 2012

popcarol napisał(a)
Konstancjo moje podzielone piwonie nie kwitną 3ci rok Czasem mają nawet pączki, ale wystarczy je raz przesuszyć i guzik - znów nie kwtiną

PS Irenko doszla paczuszka do Ciebie w koncu?? Tego samego dnia wysylalam 2 inne tez priorytetem i doszly - jedna we czwartek, druga w piatek... Twoja jakas pechowa??

Nie doszła nie wiem co się stało, juro idę do Naczelnik Poczty!
nagrandzę, jak mówi Ania asc