Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Mala_Mi 14:19, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Też tak pomyślałam, że to będzie Autumn; powiem ci, że na żywo super to wygląda, widoczne z daleka, nawet na najlepszym zdjęciu tego nie widać;
lawendę daj na jakieś suche, najbardziej wapienno-piaszczyste miejsce, bo lubi; tak, te hosty co wymieniłaś, też chcę, już się zastanawiam, czy nie wziąść większą ilość, za 150 e i wtedy ma gratis dostawę, chyba, że chcesz też, to po pół i koszty nam odpadną, bo rośłiny, po 4,5, 7, 9, zależy od gatunku?

w necie głupoty tez piszą, pamietaj!

Ja już zamówiłam, zapłąciłam....... w nocy i teraz czekam na dostawę... i śpię na siedząco..ale musze wkońcu wziąć sie za robote...
aga_pe 14:36, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko ja też lubiłam wspinaczki ale teraz siedzenie za ciężkie mnie biała lawenda zmarzła pozdrawiam

Tak przypuszczałam, że wspinaczki i twoja domena
lawenda przetrwała, ale nie wszystkie, w innym miejscu też mi wymarzła

i brunery Jack Frost chyba; posadziłam wokół tulipanowca i białych lilii, taka chyba skarpeta
w sumie posadziłam tam 12 szt., jak się rozrosną powinno być chyba dobrze

A mi brunera wymarzła. W przyszłym tygodniu jadę po nową.
Pozdrawiam Irenko, nie nadązam za Twym wątkiem
Milka 14:39, 13 cze 2012

Aniu, trzaśnij mocną kawę z mleczkiem, albo drzemka
znam jeszcze inne sposoby, ale cicho, sza
Milka 14:40, 13 cze 2012

aga_pe napisał(a)

Irenko ja też lubiłam wspinaczki ale teraz siedzenie za ciężkie mnie biała lawenda zmarzła pozdrawiam

Tak przypuszczałam, że wspinaczki i twoja domena
lawenda przetrwała, ale nie wszystkie, w innym miejscu też mi wymarzła

i brunery Jack Frost chyba; posadziłam wokół tulipanowca i białych lilii, taka chyba skarpeta
w sumie posadziłam tam 12 szt., jak się rozrosną powinno być chyba dobrze

A mi brunera wymarzła. W przyszłym tygodniu jadę po nową.
Pozdrawiam Irenko, nie nadązam za Twym wątkiem

oj, nie wiedziałam, że ona taka delikatna; mam nadzieję, że ta co mam przetrwa!
Aga, u mnie stronki powoli idą, u Marzenki to dopiero tempo!
aga_pe 15:20, 13 cze 2012

dla mnie i tak za szybko Irenko
Nie wiem czy brunery są aż takie delikatne, w sumie w tym roku wiele roślin ucierpiało
Milka 15:26, 13 cze 2012

Ja też w tym roku miałam bardzo dużo strat, nawet z tych nowo zakupionych roślin; jedną sama wyrwałam, bo myślałam, że chwast, może odbije od korzenia;
wydaje się, że trzeba się przyglądać, gdzie roślinom dobrze, wtedy większy sukces
aga_pe 15:36, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Ja też w tym roku miałam bardzo dużo strat, nawet z tych nowo zakupionych roślin; jedną sama wyrwałam, bo myślałam, że chwast, może odbije od korzenia;
wydaje się, że trzeba się przyglądać, gdzie roślinom dobrze, wtedy większy sukces

Ja też podobnie podchodzę do tematu. A jak coś nie chce rosnąć, to nie kupuję w nieskończoność. Naturalna selekcja jest u mnie
Np. Red Baron się u mnie nie sprawdza, choć inni chwalą
Milka 16:22, 13 cze 2012

U mnie chyba też nie; w ubiegłym roku był ładny, a w tym tylko 2 kępy odbiły i doszłam do wniosku, że jest przereklamowany, są ładniejsze trawy
Mala_Mi 16:47, 13 cze 2012

A mi Red Baron rośnie..a lawenda nie Ale i tak 4 szt dokupiłąm..więcej do auta się już nie zmiesciło...
Mala_Mi 16:48, 13 cze 2012

I nie dlatego że do auta mieści się tylko 4 szt. lawendy... zakupy już wstawię u siebie