Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Konstancja30 13:07, 16 cze 2012

a i jeszcze będę prasować bo jadę za godzinkę do Młodzaw ... na ogród popatrzec i może tam jakies roślinki kupię ... a na bazarek gnam jutro ... może pan będzie ...

a wieczorkiem muszę do przechowalni wsadzić cynie i dalie bo mi koleżanka przyniesie ...

a ilością róż i nie tylko to byś mnie zdołowała może gdyby nie fakt po wczorajszym łomocie u Gabika już bardziej się mego ego od chciejstwa wymłucić nie da )) ...
Milka 13:09, 16 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

Iza, my obie sie obijamy, bo cisza na forum!!
ale ja w pracy, zarabiam na rośliny
po pracy kupię żurawki, jak będą cytrynowe i pomarańczowe

ooooo ... to pomówienia ... ja szlifuje komódkę ... pacnęłam bejcą i czekam aż będę mogła wyszlifować po bejcy a przed pastą wybielającą ... zakopałam dziurę z której pomimo oczekiwań całej rodziny i psa ropa nie trysnęła ... gotuje rosołek (dopełniając pełni ceromoniału ) ... krystalizuje ostateczną na to lato lato wersję tarasu ... odkurzam i jadę na ścierze w między czasie ... no i jeszcze zerkam na forum ... i to wszystko ma się nazywać nic ))) !!! ...

tylko nie zarabiam ...

Wow, aż nadto, wszystko pominę, ale ta renowacja mnie zainspirowała, co i jak; mam meble, które wrócą do mnie, były użyczone, nie lubię dębu i jak wrócą muszą mieć lifting, więc jak i co i czym!!
rosołek, to mega lekarstwo
lubczyk, chyba masz, jak czytałam, bo ja nie posiałam i tylko zamrożony
Milka 13:11, 16 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
a i jeszcze będę prasować bo jadę za godzinkę do Młodzaw ... na ogród popatrzec i może tam jakies roślinki kupię ... a na bazarek gnam jutro ... może pan będzie ...

a wieczorkiem muszę do przechowalni wsadzić cynie i dalie bo mi koleżanka przyniesie ...

a ilością róż i nie tylko to byś mnie zdołowała może gdyby nie fakt po wczorajszym łomocie u Gabika już bardziej się mego ego od chciejstwa wymłucić nie da )) ...

A ja czekam na ciebie we Wrocławiu, i jakby co może odważę się komuś na żywo ten nieudaczny ogród pokazać
Milka 13:15, 16 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
Pamiętam sprzed 50 lat- bazar na placu biskupa Nankena.

...nie znam, ale wiem o czym piszesz..
Konstancja30 13:16, 16 cze 2012

irena_milek napisał(a)

ooooo ... to pomówienia ... ja szlifuje komódkę ... pacnęłam bejcą i czekam aż będę mogła wyszlifować po bejcy a przed pastą wybielającą ... zakopałam dziurę z której pomimo oczekiwań całej rodziny i psa ropa nie trysnęła ... gotuje rosołek (dopełniając pełni ceromoniału ) ... krystalizuje ostateczną na to lato lato wersję tarasu ... odkurzam i jadę na ścierze w między czasie ... no i jeszcze zerkam na forum ... i to wszystko ma się nazywać nic ))) !!! ...

tylko nie zarabiam ...

Wow, aż nadto, wszystko pominę, ale ta renowacja mnie zainspirowała, co i jak; mam meble, które wrócą do mnie, były użyczone, nie lubię dębu i jak wrócą muszą mieć lifting, więc jak i co i czym!!

dąb !!! ... Irenka dasz te pełną miskę i prawo do spacerowania po ogrodzie a cała moja wiedza i łapki odnośnie drugiego życia gracików z duszą jest twoja ...

ja zdzieram stary lakier czy co tam na mebelku jest ... ze wspomnianej komódki zorałam tonę farby olejnej i na koniec nagroda ... ten zapach drewna ... potem wybielam z reguły ... mamy długą porę wczesnych zachodów jasność się przyda potem wosk ... widziałaś na blogu mój stół ?
Milka 13:19, 16 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Trzecie zdjęcie cud- miód ( nawet wygląda jak miód) i hosty tez piękne. Pozdrawiam Irenko.

A ja myślałam, że plewisz!
w końcu ile można, ja chyba się poobijam na swoim ogrodzie będę ładowała akumulatory,
a jutro się opalam i chyba w wersji jak Ewa w raju! była klientka, tak się opala w domu, oj jak pięknie wygladała
Milka 13:23, 16 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

tylko nie zarabiam ...

dąb !!! ... Irenka dasz te pełną miskę i prawo do spacerowania po ogrodzie a cała moja wiedza i łapki odnośnie drugiego życia gracików z duszą jest twoja ...

ja zdzieram stary lakier czy co tam na mebelku jest ... ze wspomnianej komódki zorałam tonę farby olejnej i na koniec nagroda ... ten zapach drewna ... potem wybielam z reguły ... mamy długą porę wczesnych zachodów jasność się przyda potem wosk ... widziałaś na blogu mój stół ?

widziałam, śledzę na bieżąco, ale jeszcze nic nie komentuję....ja gadułą
mama różne materiały w domu, bo też jak coś się nie podoba, albo nowy pomysł, zmieniam;
teraz jestem na etapie werniksu, mgiełki, ..i na robiłam...muszę na nowo malować w kuchni, ale co tam..
kwiatholandii 13:29, 16 cze 2012

Ircia,a te Twoje żurawki rosna w sloncu?
Milka 13:32, 16 cze 2012

w półcieniu
Milka 13:34, 16 cze 2012

i dalej opowieść o domu, którego nie chciałam, a o ogrodzie zero wiedzy...
dziwne, że chcesz czy nie i tak większość rośnie
to chyba..tawuła; pełno jej u mnie, ale pewnie to coś pospolitego, wybierałam lat temu 15

tawuła z dereniem białym, tnę go okrutnie

szersze ujęcie...

róże ucięłam przy ziemi i taka fajna kopuła się zrobiła