Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Konstancja30 10:59, 17 cze 2012

witam z kawusią ... w Młodzawach było pięknie i hostowo ... na dobry dzień
Milka 10:59, 17 cze 2012

ircia napisał(a)
Irenko - nie tylko trawy masz cudowne. Jak pięknie kwitną Twoje róże!
A dlaczego tak "okrutnie" tniesz derenia? Czy tak szybko rosnie?

Dzięki Irenko
tak, tnę go mocno, bo na rozstaju chodnika, strasznie szybko rośnie i zdominowałby inne rośliny
Milka 11:00, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

Też mam na dole przy fotelu kawusię
cieszę się, że miałaś udany wypad a kupiłaś coś?
jakby co, odbieram cię z dworca
Milka 11:09, 17 cze 2012

asc napisał(a)
Iracia ja też teraz na ogród zarabiam i pracuję..ale sobie zerknełam.... i co widzę ...........MSZYCE na takich ślicznych różach....... moje też zaaktakowały gadziny.....wieczorkiem bedzie WOJNA. Teraz M nie powala ze względu na pszczółki.....
A tak swojądrogą to KOnstację mogłąbyś odebrać z dworac...jakby zdecydowała sie na ekspadę autobusową do Wrocka... w końcu autobus z Rzeszowa jedzie do Wrocłąwia przez Kielce....... jak sie tego dowiedziałam to przeżyłam lekki szok....... Widocznie tak sie opłaca....
Jak na razie u mnie nawał roboty.... w tygodniu zapowiadają wyąłczenia prądu po 10 godzin dziennie.... przebudowują całą ulicę.. i (M. na strychu biega z kablami, bo pasuje przynajmniej jaki awaryjny prad zrobić na generator......)... Przynajmniej zrobić kawę i uruchomić komputery..... robota legnie na amen... wiec kolejny powód, że mój wyjazd na spotkanie zaczyna wyglądać jak fata morgana na pustyni...
Z 3 samochodów.... wszystkie odmówiły posłuszeństwa.... w jednym podejrzewaliśmy wtryski (czy cóś takiego)..i okazuje się, że t ojakaś inna zagadka.
Inna zagadka rozpiprzyła instalację elektryczną w aucie (nawet radio nie da sieuruchomić) i bez przerwy rozwala ładowanie auta... .Auto bym przeżyła, ale tego, że nie odpalę...raczej nie... i nie są to szczotki ani alternator, ani coś tam jeszcze.... M podejrzewa jednak kunę co zimagrandziłą, bo te jaja mamy od zimy i ciągle brak czasu na naprawę....
Trzeci grat...coś z zawieszeniem sie porobiło... trzeba stanać ze 2 dni, zamóić części i pogrzebać..... ale tym nie chce jechać bo to duża bryka i pali jak czołg....
Przyszły w czwartek schody i od przyszłego tygodnia zaczyna sie demolka w domu.....
O ogrodzie nawet nie wspominam..... brak trawnika, rośliny w doniczkach, zielsko, truskawki zgniły.... oczko ...jak oczko...kiedys będzie..... tym się nie przejmuję..... ale ten brak trawnika co oznacza..każde przejscie psa przez teren..i wejście do domu z błotem.....Pies włazi i wyłazi z domu i do domu ileś razy dziennie... wiec mam sajgon...
Dziewczyny chcą deklaracji do jutra..... a jak ja mam sie zdecydowac na wyjazd na 100% jak niczego nie wiem.....
M. stara sie coś zrobić z autem abym mogłą jechać.., stara sie zrobić prąd na generator, by cos jednak robotę podgonić w domu..... ale moja fantazja ułańska.... to chyba mało, aby zrealizować marzenia....
Ale chętnie wybiorę się w któryś weekend na odwiedziny na Dolny Śląsk.... I zacznę wizytę od Ciebie

nie ma sprawy, elaborat przeczytałam i zapraszam
pozdrawiam niedzielnie i zaraz idę pryskać mszyce, część juz opryskałam, ale jak będą burze, to znowu zmyje
Konstancja30 11:11, 17 cze 2012

irena_milek napisał(a)

oj ... te lilie wodne bo tak się to chyba nazywa ... je można było kupić ale ja nie mam oczka wodnego ... o rany Ania robi !!!... no to koniecznie muszę do Młodzaw pojechać i w sierpniu jej zawieść ... tylko czy to drogę na sucho wytrzyma ... ???

poza nimi były hosty ... takie jak na fotkach u mnie ... tzn nie wszystkie te niebieskie i dużo rojników które brałam już w zeszłym roku ... nic nie kupowałam bo nie wzięłam kasy ale mam zamiar wrócić po hosty ... apropo host to być może przyjaciółka mi przywiezie worek cebulek ... tylko ona jest jeszcze bardziej zielona niż ja i nie mam pewności czy to będą cebulki host ... czekam aż mi przyśle zdjęcia tego co z tych cebulek u nich wyrosło ... istnieje domniemanie że to będą makro hosty
Milka 11:12, 17 cze 2012

an_tre napisał(a)
Irenko tak przeglądam Twój ogród i nasadzenia w nim poczynione i zastanawiam się jak wielki jest obszar Twojego ogrodu, bo co i rusz pokazujesz coś nowego i w innym zakątku niektóre rośliny i krzewy jak mówisz maja kilkanaście lat, jak długo się nim zajmujesz? pewnie już pisałaś a ja czytałam, tylko tyle jest tych ogrodów, że człowiekowi się miesza

Aniu, szkoda, że było mało czasu, bo bym pokazała ogród, ale wiesz jak było, w biegu
ogród ma 2500 metrów, więc dość spory kupiliśmy w 97, potem 2 lata porządkowania po powodzi, i tak od 98 zaczęłam sadzenie; po drodze coś padło, to sadziłam nowe i tak w koło; teraz próbuje znaleźć jakiś styl, ale idzie kiepsko
a, że się miesza, to normalne mnie jednak forum pomaga ćwiczyć pamięć
pozdrawiam w upalną niedzielę!
Milka 11:14, 17 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)

oj ... te lilie wodne bo tak się to chyba nazywa ... je można było kupić ale ja nie mam oczka wodnego ... o rany Ania robi !!!... no to koniecznie muszę do Młodzaw pojechać i w sierpniu jej zawieść ... tylko czy to drogę na sucho wytrzyma ... ???

poza nimi były hosty ... takie jak na fotkach u mnie ... tzn nie wszystkie te niebieskie i dużo rojników które brałam już w zeszłym roku ... nic nie kupowałam bo nie wzięłam kasy ale mam zamiar wrócić po hosty ... apropo host to być może przyjaciółka mi przywiezie worek cebulek ... tylko ona jest jeszcze bardziej zielona niż ja i nie mam pewności czy to będą cebulki host ... czekam aż mi przyśle zdjęcia tego co z tych cebulek u nich wyrosło ... istnieje domniemanie że to będą makro hosty

jak to dobrze czasami nie brać kasy, bo chciejstwa są czekam, co tam dostaniesz
a ja wczoraj wykupiłam 14 żurawek, tylko tyle mieli i jak ja zrobię to co planowałam z taka mizerną ilością
Konstancja30 11:18, 17 cze 2012

szybko się rozrastają ... podziel każdą na 2 i już masz 28
Milka 11:20, 17 cze 2012

Chyba tak zrobię to chociaż na 2 zakończenia starczy
an_tre 11:37, 17 cze 2012

Ireno u Ciebie upalna niedziela a u nas po burzowej nocy pochmurno i wietrznie, jest na + 21 ale odczuwalna jest niższa pozdrawiam i życzę miłe niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies