Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 22:47, 04 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

Dziękuję Basiu, jak widać zmiany to idę w dobrym kierunku; patrzę na fotę z rh, rabata olbrzymia i zastanawiam się czy przez środek nie puścic jakiś bordowych drzewek na kiju?

Na jednego rh w przyszłosci potrzebujesz ok 1,5 m w każdą stronę . Popatrz czy jest jeszcze miejsce na drzewa? Jeśli tak to na wysokim kiju żeby ich rh nie zasłoniły bo potem już ich nie przesadzisz.

Przemyślałam, nic jednak nie dosadzam, bo w pobliżu jest druga rabata, a tam miłorzęby 2, a to tez duże drzewa; po brzegach rabaty dam trawy lub żurawki
Milka 22:49, 04 lip 2012

Klamber napisał(a)
Irenko, ładny liliowiec, lilia też robi wrażenie i róże piękne. Co do fotek mogę Ci wytłumaczyć, nie widzę problemu. Jeśli masz taką przypadłość, to statyw na pewno przyda się, taki zwykły nie jest drogi, ja mam trochę lepszy i używany na all wyczaiłem za stówaka. Ja wszystkie foty robię sam nawet te ze swoją osobą, więc nie będziesz musiała się prosić aby ktoś Ci pstryknął fotę. Statyw jest leciutki i składany nawet rowerem z nim jeżdżę. O 15 sięgnęła mnie burza, całe szczęście znów była spokojna. Pozdrówko.

Zakwitły mi nowe liliowce i ich nie sfociłam ale cudne, jeszcze insze!
o tym statywie pomyslę, ale na ustawianie tez czas potrzebny
cieszę się, że burza cię ominęła, ale jakoś pozabezpieczaj się, bo cały czas tropiki i burze, a w Tv ogladałam niesamowite skutki tych burz; trzymaj się
Milka 22:50, 04 lip 2012

Ewa napisał(a)
Pięknie Ci Irenko kwitnie wszystko
Lilia cudna

tylko ten murek od ciebie jeszcze by się przydał a lilia chyba tygrysia
Milka 22:51, 04 lip 2012

Przetacznik napisał(a)
Ale dziwna i ciekawa ta lilia, taka" pochlapana ", pierwszy raz taką widzę...

i ja też Weroniko, bo szelma w ubiegłym roku sadzona nie zakwitła, bo robale ją zjadły! ale w tym roku dała czadu pozdrawiam przetacznikowo-lazurowy raj
Milka 22:53, 04 lip 2012

andziulka napisał(a)

Ale ładny zakątek.[/quote

Mnie też podoba się ten zakątek. Podziwiam olbrzymie paprocie. Ja swoje posadzilam w tym roku i mam nadzieję, że za rok będą takie piękne

te paprocie rosną jak na drożdżach, migiem u ciebie będą wielkie, a rozrastaja się w każdym możliwym miejscu!
szkoda, że o tej porze nie kwitnie w rogu ta magnolia gwiaździsta, to byłoby fajniej
viva 23:01, 04 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Mnie też podoba się ten zakątek. Podziwiam olbrzymie paprocie. Ja swoje posadzilam w tym roku i mam nadzieję, że za rok będą takie piękne

te paprocie rosną jak na drożdżach, migiem u ciebie będą wielkie, a rozrastaja się w każdym możliwym miejscu!
szkoda, że o tej porze nie kwitnie w rogu ta magnolia gwiaździsta, to byłoby fajniej

I ja też pochwalę ten zakątek, wydaje mi się, że od tej zieleni wieje takim przyjemnym chłodkiem.....
bociek 23:03, 04 lip 2012

Irenko, jakie masz cudne zakateczki u siebie. Te dwa sa boskie, ze juz nie wspomne o miejscach do spoczynku, tylko usiasc z kawka i napawac sie widokiem

Mam pytanko, czy te zurawki dlugo maja slonce? I jaka to odmiana? Chyba bede wzmuszona wymienic Southern Comfort u mnie i szukam czegos na slonce

Milka 23:22, 04 lip 2012

viva napisał(a)

I ja też pochwalę ten zakątek, wydaje mi się, że od tej zieleni wieje takim przyjemnym chłodkiem.....

wieje i jest to najwilgotniejsze miejsce jeszcze trochę, trawa podrośnie i moja ciężka praca przy kancikach będzie widoczna, chociaż już tej pracy nie będę robić,,,,a tak ja lubiłam, bo M. najął ochotników!
jak to z baba, tak źle i tak nie dobrze
Milka 23:25, 04 lip 2012

bociek napisał(a)

Irenko, jakie masz cudne zakateczki u siebie. Te dwa sa boskie, ze juz nie wspomne o miejscach do spoczynku, tylko usiasc z kawka i napawac sie widokiem

Mam pytanko, czy te zurawki dlugo maja slonce? I jaka to odmiana? Chyba bede wzmuszona wymienic Southern Comfort u mnie i szukam czegos na slonce

cieszę się, będziesz w okolicy zapraszam na szejka i kawę
one rosną na słońcu, które jest od rana do 19, ale jest trochę rozproszone światło, bo górą są korony sosen i tulipanowca i świerków; a odmiany, to Altunym novus, czy jakoś tak, nowośc w odmianach; no i tam jest duża wilgoć w glebie, więc rzadko w ogóle je podlewam; a te Comfort też mam i one dosłownie pod sosnami i rosna ok, ale mają ciut mniej słońca, bo jescze bradziej rozproszone dociera
weronika77 23:28, 04 lip 2012

Witaj Irenko. Po małym urlopie od Ogrodowiska wpadam najpierw do Ciebie, ładne liliowce, a to błękitne zdjęcie od lawendy urzekające. Pozdrawiam.