Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

jotka 10:37, 18 wrz 2012

A moje cebulowe (głównie tulipany) jeszcze leżą ... Mam ich zdecydowanie mniej, bo i powierzchnia mniejsza.Na razie załatwiam pilniejsze sprawy na działce.
pozdrawiam Irenko
monteverde 10:43, 18 wrz 2012

Irenka wsadza zapewne cebulki
Milka 10:45, 18 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aga, dzięki dziś są nowoczesne babcie!

oj, ja też nie cierpię bałaganu w domu, nie mogę wtedy funkcjonować, ale jak jest ogród, to jestem w nieustannej rozterce! jeszcze kilkanaście lat i emerytura to wtedy czas będzie, ale pewnie z resztą gorzej

A ja myślę, źe Ty w każdym wieku będziesz świetnie wyglądała i budziła zachwyt
Twoja energia życiowa i fluidy szczęscia powodują, że zawsze wyglądasz o 15 lat młodziej
Cieszę się, ze kolorowe tulipny za ostami posadziłaś będzie piękny widok

wygląd jest drugorzędny chodzi o sprawność i kondycję, tak umysłową jak i fizyczną
oby naprawdę z tymi tulipanami było ładnie, ale co tam, po zimie każdy kwiat cieszy;
planowałam wczoraj po pracy plewić i ani się obróciłam, a już ciemno i trzeba czekać do weekendu, chyba że jutro zostanę w domu i posadzę tę kolorową setkę, dziś już doszła;

okna może nie wstawię jednak, pokażę to na zasadzie porównania, bo tak nic ciekawego, okno jak okno, tyle, że wielkie
miłego odmóżdżania
Milka 10:52, 18 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Irenko napisałaś mi, że jeszcze mam czas z cebulkami, a Tu u Ciebie prawdziwe szaleństwo!!!! Tyyyyyyyle cebul? Matko kochana jak ja bym miała 25 arów ogrodu to albo bym nie spała albo ciągle nad nim płakała bo ja nie umiem się nie przejmować i ciągle widzę tylko same niedoskonałości i niedociągniecia.

i to też mój problem, widzę same niedoskonałości; ale uczę się tym nie przejmować, bo inaczej znienawidzę ogród, wywalę wszystko, zaoram i będą rosły tylko chwasty, jak na naturalnych nie zadbanych terenach, dzicz!!
czytałam wpisy u dziewczyn i w necie i w mojej encyklopedii roślin, cebule sadzimy od września do października; w ubiegłym roku schowałam moje cebulki i znalazłam je w listopadzie i dopiero sadziłam, ale miałam farta, było ciepło!

a tak nawiasem, chciałabym w Holandii przejść szkolenie praktyczne z sadzenia cebul, niby proste, ale myślę, że i tu jest jakaś strategia i zasada, pozdrawiam
Milka 10:59, 18 wrz 2012

kasik778 napisał(a)

Irenko, przypomnij mi ile Ty masz tego ogrodu?
Cebulek 250 i nastepne 300 idzie, kulek 125 sztuk...
Żurawki tez w setki liczyć nalezy...

A przecież ogród pusty nie był

Gdzie Ty to mieścisz?

Tereniu, witaj poniedziałkowo u nas super pogoda ...nawet do 26!
ogród ma 25 arów, reszta to zabudowania, a miejsca jest nadal pod dostatkiem

Ja dzisiaj wsadziłam 220 cebulek i nawet nie wiem, czy będzie je widać na wiosnę
I tak jeszcze muszę dokupić z 300, hihih

Kasiu i dobrze, szaleństwo cebulowe trwa, chyba początek?
byłam u ciebie i podziwiałam
Milka 11:00, 18 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Widzę że szał cebulowy ogarnął wszystkich

pewnie tak, ale nie wszyscy mamy koncepcję ty chyba masz
Milka 11:02, 18 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
Na moich metrach kwadratowych setka też by było mało...więc nic dziwnego Irenko, że 250 u Ciebie w dwa dni posadzone Jestem pełna podziwu

Jula, ja chyba też bo po plewieniu byłam już na etapie byleby szybko!!!
ktoś mi pokazywał setkę na rabacie, naprawdę nie jest tego tak wiele, jak mówią liczby!

szalejesz już z cebulowymi? co wybrałaś?
Milka 11:04, 18 wrz 2012

Przetacznik napisał(a)
o lala cebulki.... już czekam na wiosenny pokaz i pozdrawiam serdecznie Irenko

Weroniko, a ja jestem ciekawa, co ty wymyślisz u siebie, bo na pewno coś wyjątkowego
Milka 11:09, 18 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Na wiosnę zamawiam zdjęcie każdego tulipana osobno.Pozdrawiam.

Bożenko, tak daleko do wiosny, jak zakwitną, pokaz będzie doczytałam u ciebie, że ty też szalejesz z cebulowymi i pewnie masz lepszą koncepcję niż ja, więc to dopiero będzie uczta dla duszy
łąziłam wczoraj za karmnikiem, tne co u ciebie, ale taki miszung zrobili, że nie znalazłam; zrobię drugie podejście pozdrawiam
Milka 11:19, 18 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko też kupiłam sporo cebulek. Co roku mówię, że już nie będę tyle kupować, a potem chodzę i mam problem gdzie je wcisnąć. Ale jak zakwitają wiosną w jeszcze szarym ogrodzie, to jednak jest radocha. Pierwszy raz kupiłam tulipany skalne, te niskie. Pójdą tak jakie jest ich przeznaczenie na skalniak.

To jestem bardzo ciekawa tych tulipanów, nie znam ich; pora coś doczytać, bo może u mnie też by się sprawdziły; Bożenko, zatem wiosna będzie piękna i kolorowa