Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 17:18, 18 wrz 2012

Maju, dzięki, na to liczę, bo ta wiosna nie była taka kolorowa jutro sadzę 100 czerwonych, różowych i żółtych, będzie energetycznie
majkel0326 17:27, 18 wrz 2012

Oj,na pewno będzie! Tulipany w większych skupiskach dają wspaniały efekt.Teraz będziemy z niecierpliwością czekać na wiosnę
Mala_Mi 17:43, 18 wrz 2012

A ja siostrzyczko kochana czytam dziś Ciebie ratami.. i dopiero za czwartym podejściem udało mi sie doczytać..... i tym razem wcale nie dlatego, że wątek pedzi....... co chwila coś mnie odciągało od czytania... Porządeczek to masz piękny na działce i nie narzekaj... A to nie sosny tylko sośniska..... olbrzymiaste są Masz swój las....... i piesio taki puchaty, wyczesany, mignął swoim puszystym kuperkiem na jakiejś fotce... Twoja trawka z małęgo kawałeczka się rozbudowała
I ja też kupiłam wczoraj i dziścebulki.... nie wiem ile, bo nie liczyłam..ale ja jak zwykle po 5 szt.
Madzenka 19:05, 18 wrz 2012

Martek napisał(a)
Ja kupiłam w opakowaniu pełne żółte i miałam się zapytać czy to nie takie same Irenko jak zakupiłaś u Finki.
Za daleko mam teraz,żeby sprawdzić nazwę
Fajne jest takie kupowanie tulipanów tylko jak tu cierpliwie poczekać na wiosnę to ja nie mam pojęcia ...?

Cha cha , dzisiaj w ZC kupiłam twoje tulipany double beauty of apeldoorn ostatnie 18 szt
Madzenka 19:10, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

O....a teraz za szybko ale doczytałam 250 posadzone i na kolorowo

i na biało i cytrynowo, a jutro znowu kolorowo; mam zagwozdkę, czy w dalszej części do rh dać białe czy teraz kolorowe?

Jeśli RH biale to bym też delikatne kolory sadziła. Jeśli RH ostre pinki i filety to szalej kolorami np. pomarańczowym a co kiczu w kwiatach nie ma
Madzenka 19:13, 18 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
A tak, mało cebulek jakiś posadzę, może krokusy. Ale myślę w ilościach hurtowych to za rok, bo budżet ograniczony. A jakie masz trawki do podziału?

A propos sosen, to bardzo chętnie przyjmę bo mam takie miejsce za domem gdzie chcemy zasłonić widok z wiaduktu i tam sadzimy drzewa iglaste. Jak będzie ten temat aktualny to ucieszę się gdy o mnie pomyślisz.

Dzisiaj w centrum ogrodniczym krokusy za 99 gr widzialam a w necie za 100 szt 27-29 zł płaciłam......
Dlatego warto poszukać i podłączyć się pod wspólne zamówienie z innymi ogrodowiczankami
Madzenka 19:15, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
To Ula normalne, że są ograniczenia, masz czas, nie spiesz się, lepiej wyjdzie; trawka juz bardzo znana na forum, turzyca szerokolistna variegata, rośnie w kępy, wysoka do 40 cm, ładna i bezproblemowa
oczywiście chętnie ci dam, co roku rozdaję, tyle tego u mnie się wysiewa i wyrasta; teraz jeszcze jest pęcherznica i pięciornik żółty
oto ona

Irenko czy to ta trawa, którą od Ciebie dostałam??? U mnie ma jakieś szersze liście?? Czy to tylko złudzenie na zdjęciu?
Diana 19:22, 18 wrz 2012

witam Irenko
nie było mnie chwilę a tutaj prawie 1000
Mam skasowane wszystkie wątki..nie wiem jak was odnależć wszystkich
buziolki i juz będę a przynajmniej postaram sie być na bieżąco
Joanka 19:28, 18 wrz 2012

I znowu jestem na bieżąco

Pozdrawiam
kasik778 23:37, 18 wrz 2012

Irenko czy dobrze doczytałam, że będziesz dzielić trawę Variegatę, bo jeśli tak, to ja bym baaardzo chciała
Planuję posadzenie sporej ilości tej trawki, a tu zawsze będzie jakiś początek

Ja wykupiłam cała dostawę białych tulipanów w Biedronce, bo mają po 2,5 za 7 czy 8 cebulek, a i tak okazało się, że to za mało, żeby stworzyć piękną plamę na wiosnę, teraz muszę pozwiedzać inne Biedronki heheheh