Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

wanda7 13:26, 24 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Wandziu, gdzie to wszystko zmieścisz. Tyle róż. żurawek, irysów....i wszystko to takie piękne. Wyobrażam jak to wszystko wygląda jak kwitnie. Ja też kupiłam już sporo nasion, ale tych co szukam nie mogę znaleźć. Np. pełne kosmosy, kremowe żurawki itd. Jak będę w Anglii w marcu to na pewno odwiedzę ogrodnicze sklepy. Może jakieś fajne nasionka zdobędę.

BOŻENKO, zazdroszczę ci pobytu w Anglii. To ojczyzna róż austinek. Ja bym na pewno pojechała do szkółki Austina, aby to wszystko zobaczyć na własne oczy. No cóż pozostaje mi tylko powzdychać. No a poza tym pewnie i nasiona mają inne niż u nas. Zawsze zazdroszczę Anglikom klimatu, bo u nich wszystko fantastycznie rośnie. KIedyś, gdy byłam pod Londynem, spacerowałam sobie ulicami i zachwycałam się tymi cudownymi ogródeczkami. Co jeden to piękniejszy
wanda7 13:30, 24 lut 2012

Elfik napisał(a)
I wiesz, co w końcu zrobiłam? Rano przytargałam nasionka (dostałam tylko bezłodygowe i wzniesione - gruzińskich nie ma), ale nie miałam czasu od razu siać, więc na 2 godz wrzuciłam torebki do zamrażarki a teraz właśnie wsypałam do ziemi, przyklepałam - i nosa nie chce mi się wychylić, bo leje!!!!

ELU, ja to miałam jeszcze ochotę zasiać pierwiosnki omszone. Te to dopiero piękniste. A jakie mają cudne kolory. A gruzińskie to muszę sobie obejrzeć w necie, bo nie pamiętam, jakie to są.
wanda7 13:32, 24 lut 2012

ircia napisał(a)
Wandziu, ten pastelowo niebieski irys jest cudowny!!!!!! Mam nadzieję, że mój kupiony i posadzony w zeszłym roku taki będzie

IRENKO, on w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy. Aparat nie uchwyci tego błękitu.Oby i twój miał taki niebiański kolor
Milka 13:41, 24 lut 2012

wanda7 napisał(a)

I wiesz, co w końcu zrobiłam? Rano przytargałam nasionka (dostałam tylko bezłodygowe i wzniesione - gruzińskich nie ma), ale nie miałam czasu od razu siać, więc na 2 godz wrzuciłam torebki do zamrażarki a teraz właśnie wsypałam do ziemi, przyklepałam - i nosa nie chce mi się wychylić, bo leje!!!!

ELU, ja to miałam jeszcze ochotę zasiać pierwiosnki omszone. Te to dopiero piękniste. A jakie mają cudne kolory. A gruzińskie to muszę sobie obejrzeć w necie, bo nie pamiętam, jakie to są.

no i co...znowu złapałam się na nowe chciejstwo!!! oba obejrzałam w necie, śliczne
wanda7 15:16, 24 lut 2012

Irenko, nooo, piękne. Tylko nie ma gdzie sadzić

HOSTA "June" w trakcie kwitnienia

ŻURAWECZKI

andziulka 16:09, 24 lut 2012

Wandziu, masz piękną kolekcję host i żurawek. Czy mozesz napisac, gdzie je kupujesz?
AgnieszkaBK 16:12, 24 lut 2012

Wandziu, co to jest na ostatnim zdjęciu, po prawej stronie żurawek..... takie srebrzyste liście?
wanda7 16:36, 24 lut 2012

Andziu, kupowałam i kupuję hosty i żurawki w rozmaitych miejscach. Na all..., w centrach ogrodniczych, na rozmaitych wystawach - wszędzie tego pełno

Agnieszko, to był KRWAWNIK TARCZOWATY. LIście ma jak srebrne pióropusze. MIałam go w innym miejscu i rósł tam bardzo marnie. Jesienią przesadziłam między żurawki i trawki. Bardzo się z tego ucieszył i ruszył jak z kopyta. Oby tylko przezimował.

AgnieszkaBK 17:27, 24 lut 2012

Żurawka+amorek= romantycznie
ircia 18:10, 24 lut 2012

wanda7 napisał(a)

Wandziu, ten pastelowo niebieski irys jest cudowny!!!!!! Mam nadzieję, że mój kupiony i posadzony w zeszłym roku taki będzie

IRENKO, on w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy. Aparat nie uchwyci tego błękitu.Oby i twój miał taki niebiański kolor

Jeśli nie będzie taki cudny, to będę szukać dalej
Śliczne ujęcia wszystkich swoich skarbow robisz w ogrodzie Twoje fotki fajnie pokazują ten tajemniczy, trochę romantyczny, trochę leśny charakter Twojego zielonego królestwa
Bardzo, bardzo lubię zaglądać do Ciebie