Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

AgnieszkaBK 15:24, 21 lut 2012

Wandziu u Ciebie jak zawsze... kolorowo Pozdrawiam
Elfik 16:20, 21 lut 2012

Wandziu, serdecznie Ci dziękuję za tę ucztę pierwiosnkową... Nie pomyślałam nigdy o sianiu, choć widziałam nasionka w sprzedaży. A bardzo mnie zachęciłaś! Przy okazji odkryłam rewelacyjny artykuł Danusi o pierwiosnkach... I już wiem, czemu moje są marne: są w pełnym słońcu i mają zbyt lekką ziemię...
AniaDS 17:05, 21 lut 2012

Wandziu, piękne te siewki.
wanda7 22:43, 21 lut 2012

Elfik napisał(a)
Wandziu, serdecznie Ci dziękuję za tę ucztę pierwiosnkową... Nie pomyślałam nigdy o sianiu, choć widziałam nasionka w sprzedaży. A bardzo mnie zachęciłaś! Przy okazji odkryłam rewelacyjny artykuł Danusi o pierwiosnkach... I już wiem, czemu moje są marne: są w pełnym słońcu i mają zbyt lekką ziemię...

ELU, jeśli chcesz siać pierwiosnki, musisz to zrobić już teraz w tych dniach, bo taki jest termin ich siewu. Wysiane w skrzynce nasiona nalezy postawić na zewnątrz na mrozie przez dwa tygodnie, a potem zabrać do domu i wynieść dopiero w połowie maja.
Pierwiosnki nie lubią na słońcu, A ziemia? U mnie akurat jest lekka, piaszczysta..
Elfik 22:55, 21 lut 2012

Wandziu, chyba miałaś odbiór telepatyczny, bo właśnie miałam Cię dopytać w kwestii siania... Ja tak "na jednej nodze" po nasionka nie polecę, ale w tym tygodniu na pewno i SIEJĘ! Dzięki serdeczne!
wanda7 12:16, 22 lut 2012

Elfik, chciałam jeszcze dodać, że gdy będziesz siać nasiona pierwiosnków, to przyklep je tylko na powierzchni łyżeczką. NIe zagrzebuj w ziemi.
wanda7 12:30, 22 lut 2012

badara 12:56, 22 lut 2012

Wando ,te karpy ,skad je masz ?,ja chodzę po lesie ,nigdy takich nie znalazłam ,albo jestem ślepa,powtórzę , masz piękny ogrod,widać w nim twoje serce
wanda7 13:01, 22 lut 2012

ŁUCJO, kiedy się tutaj sprowadziliśmy, działka była zarośnięta akacjami. Trzeba było to wszystko karczować w pocie czoła. Kilka takich akacjowych karp zostawiliśmy. Mąż pomalował je impregnatem i tak sobie u nas leżą do dzisiaj, przypominając dawne czasy
AniaDS 13:58, 22 lut 2012

Stanowią piękną ozdobę.
Pamiętam, że kilka dziewczyn z forum swego czasu szalało za takimi karpami, za ciekawymi gałęziami i innym ciekawym drewnem.