Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

wanda7 21:46, 26 lut 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Będą kwitły w następnym roku,ale warto posiać,prawdopodobnie odstraszają ślimaki.Posadziłam pomiędzy hostami i w ubiegłym roku nie miałam dziurek w liściach.

BOGUSIU, to mnie zaskoczyłaś! NIe miałam pojęcia, że ORLIKI tak działają na ślimaki. JA mam ze ślimorami zawsze problem i traktuję je iebieskim proszkiem, bo inaczej nie dałabym rady. ALe może gdyby nie orliki, to byłoby ich jeszcze więcej.
wanda7 21:50, 26 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Wandziu, jak jestem w Anaglii, to właśnie spacerowanie i obserwowanie ich ogrodów, jest moim ulubionym zajęciem. Na pewno odwiedzę jakieś centra ogrodnicze. Nasiona i rośliny są też w marketach jak u nas. Nigdy jeszcze nie kupowałam u nich nasion, ale teraz właśnie rozejrzę się za jakimiś ciekawymi jednorocznymi, takimi które sieje się zaraz do gruntu. Mam nadzieję że coś ciekawego wypatrzę. Do tej pory przywoziłam tylko cebule.

BOŻENKO, fajnie by było, gdybyśmy tak sobie razem pospacerowały po angielskich uliczkach. Już sobie wyobrażam, jakbyśmy pokazywały różne rośliny, dzieląc się swoimi doświadczeniami i podziwiając je na rabatach w tamtych pięknych ogródkach. U nich często w ogóle nie ma ogrodzeń i wszystko jest doskonale widoczne z ulicy Ciekawa jestem bardzo, co sobie przywieziesz.
marzena 21:51, 26 lut 2012

no piękne te Twoje orliki kupiłam w ubiegłym roku 2 szt - czyli pewnie nadal będa u mnie rosły ? nawet nie sprawdziłam, czy są obecnie tamtego roczne kępki ....
wanda7 21:56, 26 lut 2012

ircia napisał(a)
Wandziu, czy jest jakiś kwiat na naszym Ogrodowisku, którego Ty nie masz???? Myślę, że nie Zachwyca mnie kolekcja w Twoim ogrodzie. Nieustannie

IRCIU, ojej, jest wiele roślin, których nie mam. Właściwie ogrom roślin, których nie mam. Takie na przykład jeżówki, które są przecież cudowne, a mnie nie chcą, i już. Nie mam azalii, nie mam kloników, nie mam warzywek. Ach, dużo by wymieniać, Irenko.... No ale coś tam mam, a więc pokazuję, byle jakoś dotrwać do wiosny, co juz nastąpi niedługo, na szczeście
Bogdzia 21:58, 26 lut 2012

U mnie juz wiosna przyniosła bazie więc juz jest.
wanda7 21:59, 26 lut 2012

marzena napisał(a)
no piękne te Twoje orliki kupiłam w ubiegłym roku 2 szt - czyli pewnie nadal będa u mnie rosły ? nawet nie sprawdziłam, czy są obecnie tamtego roczne kępki ....

MARZENKO, orliki na pewno ci się wysiały. Tylko uważaj, żeby nie wypielić małych siewek, bo one ogromnie przypominają popularny chwast, jaskółcze ziele. Prawie nie do odróżnienia. Ja początkowo często wyrywałam malutkir orliki, biorąc je za chwasty. Teraz już odróżniam
wanda7 22:01, 26 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
U mnie juz wiosna przyniosła bazie więc juz jest.

BOGDZIU, miło mi to słyszeć. A czy ścięłaś sobie trochę do wazonu, Żeby mieć w domu powiew wiosenki?
wanda7 22:07, 26 lut 2012

MIESIĘCZNICA I TIARELLA

OGÓLNIE

ROJNIKI
AgnieszkaBK 22:13, 26 lut 2012

wanda7 napisał(a)

MARZENKO, orliki na pewno ci się wysiały. Tylko uważaj, żeby nie wypielić małych siewek, bo one ogromnie przypominają popularny chwast, jaskółcze ziele. Prawie nie do odróżnienia. Ja początkowo często wyrywałam malutkir orliki, biorąc je za chwasty. Teraz już odróżniam

To ja pewnie co roku wyrywam będę musiała się przyjrzeć dokładniej. Wandziu, piękniutkie orliki
andziulka 22:25, 26 lut 2012

Wandziu, urocze zdjęcie żurawki z amorkiem