Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

wanda7 22:40, 02 mar 2012

justi 22:42, 02 mar 2012

Ja też zaczynam powoli pozbywać się roślin czy kwiatów, które trzeba wykopywać. Dalie tylko małe rabatowe miałam, jako jednoroczne 2 szt. Kanny padły, datura też zmarzła. Oprócz pelargonii to już chyba nic mi nie zostało do przechowania. Ale dużo siewek robię, chodź nie zawsze sie udadzą.
ircia 22:44, 02 mar 2012

Wandziu, prędko nie wróci Cieszmy się wiosną
magdala 22:58, 02 mar 2012

Lawendę najpierw trzymałam w zamrażalniku (nasiona w torebce) ,a potem jedna
z forumowiczek poradziła,żeby jednak ją wysiać do ziemi i w takiej "postaci" też potrzymać w lodówce,
żeby jednak połączyć zimno i wilgoć ,no i potem.... poszło!
Ja nawet w tym roku kupiłam tą Lawendę francuską (strasznie mi się podoba -Legutko ma nasiona-można tu podawać firmę?) i też chcę ją tak wysiać. Gorzej z jej przezimowaniem.
laurowisnia 18:54, 03 mar 2012

Wando, chcesz lawendę - możesz zebrać nasiona z lawendy z ogrodu - pewnie masz jakąś. Nasiona już przemrożone, tylko wysiewać.
AniaDS 19:01, 03 mar 2012

To jest myśl, ja chyba też powinnam coś znaleźć u siebie, bo nie cięłam lawendy na jesień .
barbara_kraj... 19:57, 03 mar 2012

AniaDS napisał(a)
To jest myśl, ja chyba też powinnam coś znaleźć u siebie, bo nie cięłam lawendy na jesień .

Samosiejek może być bez liku
Monic 20:07, 03 mar 2012

Wandziu, u Ciebie jak zwykle ślicznie
wanda7 20:54, 03 mar 2012

Dzięki, dziewczyny. Może faktycznie zbiorę nasiona z lawendy, która już u mnie rośnie. Tak czy owak, to dzisiaj kupiłam torebeczkę lawendy lekarskiej do wysiewu. Nie wiecie, czy ta LAWENDA LEKARSKA to jest ta zwykła lawenda, którą często sadzi się przy różach????

Aha, chcę jeszcze odpowiedzieć Magdali na temat tej lawendy francuskiej. Ona u mnie nigdy nie przezimowała, choć cudna jest ogromnie.
magdala 21:28, 03 mar 2012

U mnie niestety też zmarzła (raz ją miałam),ale chcę spróbować ,najwyżej będę miała kilka krzaczków jednorocznej

ale,ale ... Koło mojej pracy ,przy jednym z domków rosła ta lawenda francuska i były to wielki krzaki!
Nie wyglądały jak roślina z tego roku...Długo stały , potem przykrył je trochę śnieg,
ale muszę obserwować ten dom i jak tylko będzie okazja -to zapytam czy przypadkiem im
nie przezimowała...