Evuś, to co tej magnolii podsypać? To odmiana Galaxy, ponoć, zanim ją dostałam to zakwitła jednym kwiatem.
Irenko, również macham, pozdrawiam .
Chloroza? Jeżeli z resztą jest wporządku, to nie ma się co martwić, ta gałązka może być uszkodzona po zimie i źle w niej krążą soki, niedożywiając liści.
Cieszę się, że przyczyniłam się do zwiększenia liczby róż, a co .
Będę miała gdzie podziwiać róże w tym roku , sporo ich przybyło w różnych ogrodach.
ADR nie zawsze oznacza super zdrowotność, ale na pewno warto inwestować w róże z tym odznaczeniem, szczególnie te nowsze odmiany są coraz staranniej wybierane do tej nagrody .
Kasiu, super , a jakie odmiany kupiłaś? Uwielbiam angielki .
Moje były kupowane 3 lata temu, i różowe i niebieskie, te drugie mają intensywniejszy ten swój niebieski kolor , też się fajnie rozsiały i rosną w coraz większe kępki .
Spokojnie, to nic takiego, pierwsze liście czasami są zdeformowane lub źle wybarwione, potem wszystko raczej wraca do normy. A te za kilka dni powinny się wyprostować .
Dziewczyny, cierpię na chroniczny brak czasu, coraz bardziej mnie to denerwuje , ile mam planów.. połowa z nich przepada. Mogłabym część nadrobić wieczorem, ale coraz częściej padam tak szybko, że nawet nie wiem kiedy.
Dziś mam plany ambitne forumowe, zobaczymy za ile odpadnę...