Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

eliza3 17:22, 08 maj 2013

Serdecznie pozdrawiam, zdjęcia bardzo ładne, różowa niezapominajka wpadła mi w oko, bardzo ładna i delikatna. U mnie samosiejki... niebieskie...
Joaska 11:30, 09 maj 2013

Aniu powiedz czy cośsie dzieje mojej różyczce??

ma takie pozwijane listki.
AniaDS 20:53, 11 maj 2013

Eve napisał(a)

Ciekawe co dolega Twojej magnolii? Jaka to odmiana? Może kwasu jej brakuje? Trzeba dobrze ją dożywić bo kwiaty zawiązuje jesienią na następny rok.

Evuś, to co tej magnolii podsypać? To odmiana Galaxy, ponoć, zanim ją dostałam to zakwitła jednym kwiatem.

irena_milek napisał(a)
Aniu macham, piękne fotki

Irenko, również macham, pozdrawiam .

asc napisał(a)
Oczka nacieszyłam...
Dlaczego w jednej róży cześć listków na jednej gałązce mam żółtawe??

Chloroza? Jeżeli z resztą jest wporządku, to nie ma się co martwić, ta gałązka może być uszkodzona po zimie i źle w niej krążą soki, niedożywiając liści.

Evchen napisał(a)
Anuś, życzę słonka i spełnienia planów Magnolia nie kwitnie, ale za to róże nie zawodzą U Ciebie są najcudowniejsze i zaróżowiłaś mój ogród Dziękuję Ci za tego wirusa Co prawda Giardiny nie udało mi się namierzyć, ale upolowałam inne róże z ADRem (teraz wiem, że coś takiego jest
Buziaki Aniu

Cieszę się, że przyczyniłam się do zwiększenia liczby róż, a co .
Będę miała gdzie podziwiać róże w tym roku , sporo ich przybyło w różnych ogrodach.
ADR nie zawsze oznacza super zdrowotność, ale na pewno warto inwestować w róże z tym odznaczeniem, szczególnie te nowsze odmiany są coraz staranniej wybierane do tej nagrody .

Joaska napisał(a)
Aniu tak sobie myślę, że jak zaczniesz robic zdjęcia róż nowym aparatem to nam szczęki opadną i nie pozbieramy sie aż do zimy

Tak, tak
AniaDS 20:53, 11 maj 2013

Kindzia napisał(a)

Za dwa tygodnie róże przyjdą Następna różanka będzie

Super , ale się cieszę, Kasiu, czekam z Tobą na te róże

popcarol napisał(a)
Aniu jakie Ty zdjęcia robisz... ech... cudne! pozdrawiam!

Aaaa.. bo się zarumienię , dzięki

EPODLAS napisał(a)
Aniu, zawsze u ciebie można oczy nacieszyć pięknymi widokami. Zdjęcie różowego tulipana - cudne.

Sam tulipan jest cudny, , szkoda, że ma takie liche tło, jeszcze lepiej by wyglądał. Muszę dokupić mu towarzystwo w końcu .
AniaDS 20:55, 11 maj 2013

KasiaWB napisał(a)
Aniu serdecznie pozdrawiam tulipan boski uprzejmie donoszę,że ... miałam jeszcze wprawdzie nie kupować róż, ale kupiłam dwa krzaczki Angielek ) jeszcze nie posadziłam, bo muszę rabatkę przygotować
Pozdrawiam

Kasiu, super , a jakie odmiany kupiłaś? Uwielbiam angielki .

eliza3 napisał(a)
Serdecznie pozdrawiam, zdjęcia bardzo ładne, różowa niezapominajka wpadła mi w oko, bardzo ładna i delikatna. U mnie samosiejki... niebieskie...

Moje były kupowane 3 lata temu, i różowe i niebieskie, te drugie mają intensywniejszy ten swój niebieski kolor , też się fajnie rozsiały i rosną w coraz większe kępki .

Joaska napisał(a)
Aniu powiedz czy cośsie dzieje mojej różyczce??

ma takie pozwijane listki.

Spokojnie, to nic takiego, pierwsze liście czasami są zdeformowane lub źle wybarwione, potem wszystko raczej wraca do normy. A te za kilka dni powinny się wyprostować .
AniaDS 21:01, 11 maj 2013

Dziewczyny, cierpię na chroniczny brak czasu, coraz bardziej mnie to denerwuje , ile mam planów.. połowa z nich przepada. Mogłabym część nadrobić wieczorem, ale coraz częściej padam tak szybko, że nawet nie wiem kiedy.
Dziś mam plany ambitne forumowe, zobaczymy za ile odpadnę...

Zostawiam kilka fot i lecę w odwiedzinki do was

AniaDS 21:02, 11 maj 2013

AniaDS 21:04, 11 maj 2013

AniaDS 21:05, 11 maj 2013

AniaDS 21:07, 11 maj 2013