Marzenko co do mat California... podczytałam u Moniki... są u nas w kwiatonie na kosmonautów, wysokie na 1 m za 185zł ... ... po urlopie podjadę obejrzeć je na żywo ...
To nie wiem...czyżby taka marża ? ... czytałam o cenach jakie płaciłaś ... na maila w sprawie mat nikt mi nie odpowiedział ... ciekawe... jak będzies zamawiać to ja też jestem chętna, może zrobimy wspólne zamówienie?.... skoro tu taka drożyzna ...
To nie wiem...czyżby taka marża ? ... czytałam o cenach jakie płaciłaś ...H na maila w sprawie mat nikt mi nie odpowiedział ... ciekawe... jak będzies zamawiać to ja też jestem chętna, może zrobimy wspólne zamówienie?.... skoro tu taka drożyzna ...
Oj dobrze wiedzieć, bo ja trawy niczym nie nawoziłam Teraz już jestem mądrzejsza, oczywiście dzięki Tobie
Gdy pisze nawóz azotowy do trawy tzn, ze powinien być taki nawóz, w którym jest głównie azot, ale mogą być też inne składniki
Jakie polecacie nawozy do trawy? Ja lubię Agrecol szybki efekt dywanowy. Na jednej części sypałam hydrocompex yara mila. Porównam efekty
Anieszka trawa bez podlewania i nawożenia nie bedzie soczyście zielona to mus !
Zapraszam do dyskusji o nawozeniu doświadczonych ogrodnikow.
Popieram co do trawy i innych powyższych też
Aby osiągnąć szybszy efekt "zieloności" lepiej nie stosować 100-dniowych nawozów. Zauważyłam, że owszem działa ale strasznie powoli a tutaj chyba każdy z nas chciałby od razu po zimie mieć piękny, zielony dywan. W tym roku stosowałam też florowit i jestem zadowolona. Polecam tez stosowanie ręcznych siewników.
Moje doświadczenie z trawnikiem jest mikre bardzo, ale mogę chyba polecić dobry nawóz. Działa 3 miesiące, jest podobno organiczny i rozkłada pozostawione na trawniku ścinki trawy. Po rozsypaniu, przez pierwszy tydzień, może 10 dni, strasznie trawnik śmierdzi i te granulki nawozu jakby zaczynają pleśnieć - takiej białej otoczki dostają. ALe po tym tygodniu trawa zaczyna nagle rosnąć jak oszalała! Jest ciemno zielona, wielka i trzeba ją kosić minimum 2 razy w tygodniu. Zabrakło mi trochę tego nawozu i na jednym kawałku trawnika prawie go nie ma. Różnica jest kolosalna! To jest Ecostyle A-Z gazon. W Polsce pewnie go nie ma, ale wy światowe dziewczyny jesteście! Na prawdę niezły jest.
Tylko co z tego, że trawa rośnie! I tak zaczyna brązowieć przy korzeniach i co by człowiek nie zrobił to cały czas ma z tym trawnikiem problem! To najbardziej uciążliwa roślina w ogrodzie!