Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 13:23, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Oooo, suszarka to byl zakup zycia. Polecam serdecznie. Wszystko wychodzi mieciunie, jak sie wyjmie gorace nie trzeba nic prasowac. Rewelka.

Ja kupowalam zurawki Marmelade w sklepie http://www.heuchera-byliny.pl/. Jestem mega zadowolona. Sadzonki wypasione, co prawda bez doniczek, ale naprawde mi doniczka nie jest potrzebna I jeszcze gratis dostalam

no suszarka to taki sam świetny wynalazek jak płyta indukcyjna. O maly włos bym ponownie zwykłą ceramiczną kupiłam, na szczęscie jedna bardzo racjonalna koleżanka powiedziała tzreba kupić !!! ojoj i nie żałuję !
A żurawki wskoczę sobie pooglądac

a moja płyta ceramiczna ma już 14 lat i jest do wymiany; zatem kupię indukcyjną
noemi 15:02, 11 sie 2012

Marzenko co do mat California... podczytałam u Moniki... są u nas w kwiatonie na kosmonautów, wysokie na 1 m za 185zł ... ... po urlopie podjadę obejrzeć je na żywo ...
Madzenka 15:05, 11 sie 2012

To jakiś rozbój w biały dzień!,przecież je poniżej 50 zł kupowałam!
noemi 15:13, 11 sie 2012

To nie wiem...czyżby taka marża ? ... czytałam o cenach jakie płaciłaś ... na maila w sprawie mat nikt mi nie odpowiedział ... ciekawe... jak będzies zamawiać to ja też jestem chętna, może zrobimy wspólne zamówienie?.... skoro tu taka drożyzna ...
Madzenka 15:28, 11 sie 2012

noemi napisał(a)
To nie wiem...czyżby taka marża ? ... czytałam o cenach jakie płaciłaś ...H na maila w sprawie mat nikt mi nie odpowiedział ... ciekawe... jak będzies zamawiać to ja też jestem chętna, może zrobimy wspólne zamówienie?.... skoro tu taka drożyzna ...

Pewnie tylko muszę policzyć ile potrzebuję
JulkAd 19:20, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Oj dobrze wiedzieć, bo ja trawy niczym nie nawoziłam Teraz już jestem mądrzejsza, oczywiście dzięki Tobie

Gdy pisze nawóz azotowy do trawy tzn, ze powinien być taki nawóz, w którym jest głównie azot, ale mogą być też inne składniki
Jakie polecacie nawozy do trawy? Ja lubię Agrecol szybki efekt dywanowy. Na jednej części sypałam hydrocompex yara mila. Porównam efekty

Ja jestem ciekawa tego Twojego eksperymentu
stychaz 20:40, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Anieszka trawa bez podlewania i nawożenia nie bedzie soczyście zielona to mus !
Zapraszam do dyskusji o nawozeniu doświadczonych ogrodnikow.

Popieram co do trawy i innych powyższych też

Aby osiągnąć szybszy efekt "zieloności" lepiej nie stosować 100-dniowych nawozów. Zauważyłam, że owszem działa ale strasznie powoli a tutaj chyba każdy z nas chciałby od razu po zimie mieć piękny, zielony dywan. W tym roku stosowałam też florowit i jestem zadowolona. Polecam tez stosowanie ręcznych siewników.
Madzenka 22:55, 11 sie 2012

Justyna tak samo byłam rozczarowana 100 dniowymi i 1- sezonowymi
Nie sprawdzały sie na trawie
Madzenka 22:56, 11 sie 2012

Julka dam znać za dwa tygodnie. Zrobię porównanie
agata_chrosc... 23:05, 11 sie 2012

Moje doświadczenie z trawnikiem jest mikre bardzo, ale mogę chyba polecić dobry nawóz. Działa 3 miesiące, jest podobno organiczny i rozkłada pozostawione na trawniku ścinki trawy. Po rozsypaniu, przez pierwszy tydzień, może 10 dni, strasznie trawnik śmierdzi i te granulki nawozu jakby zaczynają pleśnieć - takiej białej otoczki dostają. ALe po tym tygodniu trawa zaczyna nagle rosnąć jak oszalała! Jest ciemno zielona, wielka i trzeba ją kosić minimum 2 razy w tygodniu. Zabrakło mi trochę tego nawozu i na jednym kawałku trawnika prawie go nie ma. Różnica jest kolosalna! To jest Ecostyle A-Z gazon. W Polsce pewnie go nie ma, ale wy światowe dziewczyny jesteście! Na prawdę niezły jest.
Tylko co z tego, że trawa rośnie! I tak zaczyna brązowieć przy korzeniach i co by człowiek nie zrobił to cały czas ma z tym trawnikiem problem! To najbardziej uciążliwa roślina w ogrodzie!