Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:53, 17 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)
kolejne jesienne odsłony pokazują jak szybko mija czas i jak fajnie się na to patrzy z perspektywy jesieni 2012 ... to zielone w dwóch odcieniach na k uwiodło mnie już dawno ... miskanty pieknie powiewające pióropuszami ... hebe (ja zwariuje rok temu nie wiedziałam, że istnieje ) ... totalny odjazd kapusta - i odkrycie dziwnego kfiatka zwanego trytoma bodaj ... ponadto the fairy, które rosną nawet u mnie ... Madżenka ile ja tu odkryłam oczywistych oczywistości ... ochhhh joooooooooooo ...

Och joooooooo
A ja dawniej kupowłam oczami a teraz się nazw muszę uczyć I jeszcze ogrodowisko narzuca standard, ze nie wystarczy wiedzieć, ze żurawka tylko marmelade A jak róża to która konkretnie austinka
agniecha973 21:54, 17 paź 2012

Marzena, zdj. świetnie wybrane. Ja z czasów budowy mam jeszcze te zwyczajne na kliszy.

Wracam do tematu grabów i buków. U mnie graby gubią liście na zimę, a buki trzymają do samej wiosny. W tym roku były nowe i stare liście na drzewie przez chwilę. Ale czerwony nie trzyma liści.
11stokrotka 21:56, 17 paź 2012

Oj pewnie, że zobaczę. Mówisz, że masz też macierzankę? Przeczytałam, że nie jest tak delikatna i nie ma z nią w ogóle problemów. Mogę sobie kopiować linki z twojego wątku na swój? Byłoby łatwiej tworzyć koncepcję ogrodu jeśli miałabym inspiracje w jednym miejscu....
nieszka 21:56, 17 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Cudna te Twoje rozplenice. Oby w tym roku zima była dla nich znośna...
Zastanawiam się już trochę jak ewneualnie zabezpieczyć trawy. W zeszłym roku miałam w nich największe straty

Nieszka z 12 rozplenic przeżyła mi j1,5 sztuki, która jest na zdjeciach.Dosadziłam ponownie 4 nowe sztuki
Medium zmarzły mi dwuktrotni zima i wiosną.... teraz posadziłam kolejny raz,,,, do trzech razy sztuka

A wiesz że moje z tych zmarźniętch wypiściły jakieś źdzbła i je pozostawiłam w kącie gdzieś. Nie zakwitły w tym roku i nawet nie wiem co tam mam.
Ale za to zakwitły mi pojedyńdzymi kłoskami rozplenice które mi się wysiały z tym przemarźniętych. Zrobiłam sobie z nich rabatę ostatnio. Nie wiem jakie zachowały właściwości gatunkowe - ale są
Madzenka 21:57, 17 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

czerwiec 2012

to moje ulubione ...

Iza leko bedzie poprawiana
Rh na nóżce przesunie sie na środek żywopłociku a po obu stronach kulki cisowe tez na nóżkach Stożki cisowe chyba przeniosę ale jeszcze myślę
Za ścianą wodną chyba buka tez wykopię i wkopię graba???

i przecież bambusy pójdą weg
monteverde 21:58, 17 paź 2012

Marzenko ten karmnik tak ładnie Ci rośnie, bo go depczesz? pozdrawiam
Madzenka 21:58, 17 paź 2012

Tess napisał(a)
Madżenko jak Ty umiesz fachowo podtrzymywać na duchu!
Miało być dla Kasi, ale i ja skorzystałam

Tess jak masz kryzys zawsze wpadnij i daj znać Będziemy pocieszać
Mogę jeszcze zdjeciami z budowy katować Mam ich duuuuuużo
Albo opisywać traumę budowlaną????
Madzenka 22:00, 17 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Marzena, zdj. świetnie wybrane. Ja z czasów budowy mam jeszcze te zwyczajne na kliszy.

Wracam do tematu grabów i buków. U mnie graby gubią liście na zimę, a buki trzymają do samej wiosny. W tym roku były nowe i stare liście na drzewie przez chwilę. Ale czerwony nie trzyma liści.

Aga czyli głosujemy na zielone buki??? One mają ładniejsze listki niż graby, takie nawoskowane. Tylko gdzie ja takie buki kupię kusicielko??? Chyba całą zimę bedę wysyłac zapytania do szkółek
Madzenka 22:02, 17 paź 2012

11stokrotka napisał(a)
Oj pewnie, że zobaczę. Mówisz, że masz też macierzankę? Przeczytałam, że nie jest tak delikatna i nie ma z nią w ogóle problemów. Mogę sobie kopiować linki z twojego wątku na swój? Byłoby łatwiej tworzyć koncepcję ogrodu jeśli miałabym inspiracje w jednym miejscu....

Stokrotka kopiuj do woli , ile chcesz
Mam macierzankę, cytrynową i chyba piaskową???? Nie ma z nią problemów, żadnych
Zdjecie z lipca - widac postępy karmnika.
O tu obok lawendy macierzanka chyba piaskowa (?)

Tess 22:02, 17 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Madżenko jak Ty umiesz fachowo podtrzymywać na duchu!
Miało być dla Kasi, ale i ja skorzystałam

Tess jak masz kryzys zawsze wpadnij i daj znać Będziemy pocieszać
Mogę jeszcze zdjeciami z budowy katować Mam ich duuuuuużo
Albo opisywać traumę budowlaną????

A nie, za opis traumy budowlanej dziękuję
Znam.
Od wczesnej wiosny jestem w nieustającej i niekończącej się budowie