Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:47, 20 mar 2012

Podjazd uwalany ziemią. Pod wiatą stoja materiały do ściany wodnej i tynkowania murku. Tragedia jakaś. Za wcześnie ciemno się robi, nie moglibyśmy zegarków juz jutro przesunąć????

I jeszcze okazało się, że 5 fioletowych róż rabatowych wymarzło, kopczyki dzisiaj usunęłam i tragedia...
Same sie prosiły, zgodnie z projektem bedą rosły okrywowe. Okrywowym bez kopczyków nic się nie stało, wszystkie pędy zieloniutkie i już zaczynają pąki listków pękać.
noemi 21:54, 20 mar 2012

Też bym już zegarki przestawiła ... róż szkoda ale widziałam te okrywkowe ... cudnie wyglądają nie ma tego złego ...

Bogdzia 21:56, 20 mar 2012

Chyba za wcześnie się tych róż pozbyłas. Może by jeszcze wypuściły szczególnie jak miały kopczyki. U mnie i okrywowe trzeba okrywac. Nadążyc z czytaniem Twojego watku to wielka sztuka, nie dla takiej starszej pani jak ja.
Madzenka 22:45, 20 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Chyba za wcześnie się tych róż pozbyłas. Może by jeszcze wypuściły szczególnie jak miały kopczyki. U mnie i okrywowe trzeba okrywac. Nadążyc z czytaniem Twojego watku to wielka sztuka, nie dla takiej starszej pani jak ja.

Bożenko jeszcze nie wykopałam ale do samego gruntu mają pędy wymarźnięte. Poczekam z wykopaniem i tak znalęźć ofertę okrywowych nie jest łatwo. Wysłałam zapytanie do Rosarium.
Noemi okrywowych mam już 15 szt i chcialam w jednym miejscu mieć inne.... Ale okrywowe są takie bezproblemowe, nie chorują, można lać na nie wodę i grzyby ich nie zjadają i nie wymarzają.
noemi 23:14, 20 mar 2012

15 sztuk!!! to już kolekcja ... poczytam o nich ... może i u mnie znajdę gdzieś dla nich miejsce , ale ciężko będzie ... tyle jest pięknych roślin ...no cóż ...może kiedyś będę miała większy ogródek
justi 23:23, 20 mar 2012

Super te bukszpanowe kulki. Myślę że po jednym sezonie nabiorą jeszcze lepszego kształtu. To te z plantacji bukszpanowej?
M co robi kolację - bezcenne!
Madzenka 23:51, 20 mar 2012

justi napisał(a)
Super te bukszpanowe kulki. Myślę że po jednym sezonie nabiorą jeszcze lepszego kształtu. To te z plantacji bukszpanowej?
M co robi kolację - bezcenne!

Co do M to się zgadzam kulki z plantacji wymagają jeszcze korekty, bo strzyżenie 30 szt w dwa dni nie może być precyzyjne.
Madzenka 23:52, 20 mar 2012

noemi napisał(a)
15 sztuk!!! to już kolekcja ... poczytam o nich ... może i u mnie znajdę gdzieś dla nich miejsce , ale ciężko będzie ... tyle jest pięknych roślin ...no cóż ...może kiedyś będę miała większy ogródek

Marzenia się spełniają. A twój ogródeczek jest śliczny więc nie narzekaj i trenuj umiejętności na przyszłość
Mala_Mi 00:11, 21 mar 2012

Idż spać, bo przy strzyżeniu ręce Ci bedą latać z niewyspania.... i ja kte kulki będą zakulkowane??????
Ja dziś trenowałam kulki na trawach i na cpyprysie (to był chyba jakiś cyprys)....
Też jestem niewyspana....
Madzenka 06:26, 21 mar 2012

asc napisał(a)
Idż spać, bo przy strzyżeniu ręce Ci bedą latać z niewyspania.... i ja kte kulki będą zakulkowane??????
Ja dziś trenowałam kulki na trawach i na cpyprysie (to był chyba jakiś cyprys)....
Też jestem niewyspana....

OJ będę trenowała już sie wyspałam !