Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

dyha 11:54, 11 wrz 2013

Witam - przyglądam się Twoim żywopłotom - naprawdę wiele trudu trzeba włożyć, aby przycinać na takich wysokościach. Oczywiście ogrodem również się pozachwycałem Miłego dnia
wiunia 19:10, 11 wrz 2013

Borbetko wpadam na chwilę, jestem trochę zalatana, pewnie w weekend znajdę chwilkę na ogród, pozdrawiam serdecznie
Zielona 15:21, 12 wrz 2013

Przyszłam się przywitać. Podglądałam anonimowo od kilku tygodni - teraz już oficjalnie, jeśli pozwolisz. Jak wszyscy zachwycam się idealnym porządkiem u Ciebie. Pozdrawiam
makkasia 20:18, 12 wrz 2013

Pytałaś u Grembosi, czy sadzić czosnki.
Nie ma problemu, możesz posadzić już teraz ale możesz poczekać i posadzić w październiku, a nawet w listopadzie zanim nie przyjdą mocniejsze mrozy.
Cebule bardzo szybko się ukorzeniają a nawet zaczynają wypuszczać pęd. Ryzyko wcześniejszego sadzenia jest takie, że możemy wejść w to miejsce gdzie posadziliśmy i nieszczęśliwie złamać stożek wzrostu a wtedy niestety cebula najprawdopodobniej zginie
Poprostu jest utrudnione poruszanie się na takiej rabacie i wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych.
Mathildis 21:23, 12 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Pytałaś u Grembosi, czy sadzić czosnki.
Nie ma problemu, możesz posadzić już teraz ale możesz poczekać i posadzić w październiku, a nawet w listopadzie zanim nie przyjdą mocniejsze mrozy.
Cebule bardzo szybko się ukorzeniają a nawet zaczynają wypuszczać pęd. Ryzyko wcześniejszego sadzenia jest takie, że możemy wejść w to miejsce gdzie posadziliśmy i nieszczęśliwie złamać stożek wzrostu a wtedy niestety cebula najprawdopodobniej zginie
Poprostu jest utrudnione poruszanie się na takiej rabacie i wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych.

Dobrze wiedzieć, będę sadzić tam gdzie nie chodzę
atena35 21:29, 12 wrz 2013

Jestem
iza_1611 16:25, 13 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Drzewa w sadzie nie bardzo się w tym roku spisały. Grusza idzie do wywalenia, jabłka chore, wiśnia owocowała tylko jedna, śliwka za malutka jeszcze, no to chyba muszę pochwalić jedynie czereśnie. Trochę się najedliśmy:

] , bo w przyszłości też taki chciałabym mieć
nawet skopiowałam sobie Twoje zdjęcie, pamiętasz....

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/456873/original.jpg" width="360" height="480" alt="" class="forum-upload" />

iza_1611 16:28, 13 wrz 2013

Witam jeszcze raz bo coś mi się cały tekst skasował....
no w każdym razie pisałam, że może nie wycinaj jeszcze drzew z sadu, bo kto wie może w przyszłym roku będą owoce,
a sad masz fantastyczny i ja kiedyś też zaplanowałam sobie takie miejsce jak Twoje i nawet skopiowałam Twoje zdjęcie - wkleiłam je powyżej dla przypomniania
18:38, 13 wrz 2013
Borbetko ile lat mają Twoje czereśnie ? Tniesz je co rok ?
Borbetka 19:53, 13 wrz 2013

Jeny, ile ludzisk!!! Tak mi miło, że zaglądacie. Kasiulo, Agnieszko_B, Wiuniu, Agato, Polinko, Grembosiu, Makkasiu, Zielona Marto - dziękuję Wam bardzo, bardzo. Dycha - no do owocowych to nie mam jakoś filingu, ale są. Anulko, czereśnie mają może z 7-8 lat, już nie pamiętam, ale są oszukane, miały być niskopienne, a rosną jak diabli. Nie mogę ich opanować i przez to mało owocują, bo tak wielkie są, że trzeba dużo ciąć. Izo1611 - zdjęcia to skarb, miło mi, że masz moje . Tosiu - wszyscy piszą, że Cię nie poznali, a ja Cię poznałam, uśmiechniętą być Ci do twarzy, no i z zielonym do góry . Mathildis - ta trawka to ogrodowiskowa Hakone Aureola. Zobaczym po zimie.
Miłego wieczorka, a teraz idę zabijać ćmy, bo mam ich w domu za dużo. Nie wiem ... czy w jakiejś mące siedzą? Dość już mam tych robali i jeszcze znowu kret przylazł. Szlag mnie trafi za chwilę, ale kupiłam kulki na mole to będę tkać, no i karbid. Na chwilę się może przemieści.