Borbetka
07:41, 17 kwi 2014

Witaj Renato. Piszesz o inspiracjach. Może byłam ślepa, ale 13 lat temu nie było nic. Kupowałam do ogrodu, co mi się podobało. A że lubię kulki, to pierwszym zakupem była tuja Danica. No i mam ich dużo, lubię tę roślinę i cieszę się, że jest już w takich rozmiarach. Nie wiem jak dalej, bo starzeje się, jak wszystko, ale jest cięta i kondycja w miarę się utrzymuje. Pomysł na sad urósł sam w głowie, no bo co zrobić z takim wąskim pasem ziemi? A owoce chcieliśmy mieć. Las z frontu też powstał z musu. Działka jest duża i myślami wybiegałam w przyszłość. Czy ja tę ziemię obrobię jak będę stara? W życiu nigdy! Więc posadziłam dużo świerków i do obrobienia odpada sporo. Od dwóch lat ogród porządkuję i inspiruję się tym forum oraz innymi "obrazkami" z netu po prostu. Nasadzeń z tła nie zmieniam mimo, że nie podoba mi się np. żywopłot ze Skyrocketa, ale tych lat szkoda i nie wyobrażam sobie go zmieniać. Częściowo tylko go zasłaniam i mam inne pomysły. Cóż, będę tu grzebać i zmieniać do ostatnich dni moich. Taki mam plan