Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Dorotka 17:58, 19 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Dorota - Kurowscy mają ten berberys.
Pawlus - gwiazdnicy też mam pod dostatkiem, ale jeszcze jest taki chwast, że jak dotykam, to strzela nasionami. Nie mogę go znaleźć w sieci.

Monika jak zobaczyłam cenę tego berberysa Orange to odpadłam bo ja 50 sztuk potrzebuję. Chyba wezmę pospolitego Atropurpurea i będę go formować na żywopłocik. Jak o niego zadbam to może ładny będzie
Borbetka 19:47, 19 kwi 2015

Dorotko, niestety tak bywa, że w dużych ilościach kwoty są nieziemskie. Też potrzebowałam berberysa, ale Atropurpurea Nana i wyobraź sobie policzyłam, że potrzebuję ze 40 szt. Znalazłam po 4,50 taki mały, a jeszcze z 50 szt. potrzebuję, bo musi być gęsto, jak dywan. Wolę jednak kupować małe sadzonki niż przepłacać. Ogrodnik musi mieć cierpliwość.
Dorotka 19:53, 19 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Dorotko, niestety tak bywa, że w dużych ilościach kwoty są nieziemskie. Też potrzebowałam berberysa, ale Atropurpurea Nana i wyobraź sobie policzyłam, że potrzebuję ze 40 szt. Znalazłam po 4,50 taki mały, a jeszcze z 50 szt. potrzebuję, bo musi być gęsto, jak dywan. Wolę jednak kupować małe sadzonki niż przepłacać. Ogrodnik musi mieć cierpliwość.

To wejdź sobie na Allegro bo ja tak kupiłam 50 sztuk sadzonek dość dużych za 35 złotych czylu 0,70 za sadzonkę. O duże na 50cm.
Borbetka 08:53, 20 kwi 2015

Jejku, to muszę poszukać, bo aż wierzyć mi się nie chce, że po tyle można kupić.
Wieloszka 10:36, 20 kwi 2015

Borbetka napisał(a)

Aga - myślisz, że to opuchlaki? Mam na brzegach bergenii dziury, niby nie dużo, ale zawsze. Wszędzie wokół ślimaki w skorupach leżą. To sobie pomyślałam, że one winne. Kret się wyprowadził i pewnie opuchlaki mają ucztę. Nie mam w tym miejscu żurawek, to sprawdzić nie mogę. Myślisz, że bergenię też się tak wyjmie z ziemi przez te dziadostwo? Byłoby mi strasznie żal. Jestem zakochana w tych bergeniach mimo, że kwitną na różowo .

Monia, nie wiem, czy to opuchlaki. Jeśli siedzą mocno w ziemi, to może rzeczywiście "tylko" ślimaki" I tej optymistycznej wersji na razie się trzymajmy
Uważaj na nogę! Naprawdę chwastów na zdjęciach nie widać! Więc się nie stresuj, tylko pokazuj kwitnący sad - to musi być bajka!
ZielonaAnia75 11:36, 20 kwi 2015

Zgadzam się, pokarz nam kwitnący sad, to dopiero musi być widok a jaki zapach...
Borbetka 15:18, 20 kwi 2015

Póki co, w sadzie dzieje się:

Lawenda pomiędzy kulami wypuszcza listki. Wkrótce nie będzie tak łyso.
Borbetka 15:19, 20 kwi 2015

A tu miejsce do zagospodarowania i zmian. Może ktoś ma pomysł, co z tym zrobić. Najpierw był tu basen, potem trampolina, a teraz ma być miejsce na ognisko:

ZielonaAnia75 20:21, 20 kwi 2015

Och te kwiaty w sadzie piękne, szkoda, że nie da się importować zapachu kwiatów
iwonadm 20:32, 20 kwi 2015

piękny masz ten sad. Ja posadziłam 1 czereśnię a powinny być min. 2 ciekawa jestem czy w tym roku coś u mnie będzie, bo u Ciebie to będzie raj czereśniowy