Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Milka 14:02, 02 mar 2016

A jaka decyzja z tym jałowce, wywalasz?
MirellaB 16:13, 02 mar 2016

Cześć Monika
Byłaś na Gardenii, bo na zdjęciach Ciebie nie ma.
Robisz coś w ogrodzie? Ja czekam na poprawę pogody
Pszczelarnia 16:53, 02 mar 2016

Pięknie przycięte. Przydałby mi się Pan sadownik na miejscu.

Kradziejom mówimy NIE.
Napia 20:05, 02 mar 2016

Twoim sadem zachwycam się zawsze Piękny jest po prostu i elegancki.

Chyba nie zostawiłabym tej sprawy ze zdjęciami.
Borbetka 09:35, 03 mar 2016

Joasiu - lubię mieć czyściutko , ale to tylko tak wygląda na zdjęciach. Jest sporo miejsc do zrobienia jeszcze. Zaczyna mnie to przytłaczać, że nie nadążam.

Irenko - jeszcze nie wiem. Spory to dla mnie dylemat. bo z nim ta rabata jest pełna. Jak go wyrzucę, zostaną mi same liściaki. Poczekam aż się zacznie sezon.

Mirelko - byłam, ale jak zwykle spieszyłam się i nie poszłam z Aśką na spotkanie. Nie dla mnie te tłumy jednak. Żadna przyjemność być trącanym co 15 sekund. W zeszłym roku jakoś mniej ludzi było.
Brakowało mi liści na drzewach, żeby zobaczyć ich piękno. Trochę później powinna być ta Gardenia. Co mi po oglądaniu samych gałęzi, a ja właśnie stoję przed wyborem drzewa liściastego. Na to się nastawiałam i jeszcze donic chciałam poszukać. Też nie znalazłam. Jakaś inna jestem chyba .

Ewka - święta racja.

Agnieszko - dziękuję za pochwały.
MirellaB 11:42, 03 mar 2016

Mirelko - byłam, ale jak zwykle spieszyłam się i nie poszłam z Aśką na spotkanie. Nie dla mnie te tłumy jednak. Żadna przyjemność być trącanym co 15 sekund. W zeszłym roku jakoś mniej ludzi było.
Brakowało mi liści na drzewach, żeby zobaczyć ich piękno. Trochę później powinna być ta Gardenia. Co mi po oglądaniu samych gałęzi, a ja właśnie stoję przed wyborem drzewa liściastego. Na to się nastawiałam i jeszcze donic chciałam poszukać. Też nie znalazłam. Jakaś inna jestem chyba .

Odnośnie Gardenii mam te same odczucia mimo, że nigdy nie byłam, ale nie lubię takich dużych skupisk ludzi i ta pora roku zupełnie nie jest trafiona na takie targi, więc nie jesteś sama w swoich odczuciach.

Donice fajne Renia kupiła, wklejam Ci link https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=817

Ja kupiłam prostokątne bardzo mi się podobają
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5276-ogrod-mirelli?page=549
danielw 13:47, 03 mar 2016

Borbetka napisał(a)
Polatałam z aparatem trochę i patrzcie cóż ja mam zrobić z tą rabatą?

Borbetko, właśnie spaceruję po twoim ogrodzie, co to za iglaste wysokie drzewko na samym środku tego zdjęcia? czy jest wymagające? bardzo ładnie wygląda , muszę je mieć
makkasia 14:27, 03 mar 2016

Moni mam 3 wielgachne jałowce i dokładnie takie same dylematy wyciąć czy nie - mamy czas jeszcze na podjęcie decyzji. Złodziejom mówimy nie !!!
miałam ochotę zadzwonić do tych cwaniaków !!! cały czas zdjęcie u nich wisi !!!!
Borbetka 16:35, 03 mar 2016

Mirelko, ciekawe czy mieli takie w kolorze taupe, bo takich szukam. Te duże u Reni w sam raz by mi pasowały, tylko nie szare. Może ktoś mi tutaj podpowie, bo Polnix takich nie ma.
Danielu, to zdjęcie już nieaktualne, inaczej teraz mam, ale ten świerk Inversa rośnie cały czas.
Kasiu, nie wiem jeszcze co zrobię z tym jałowcem. Pewnie wyleci jak się zdenerwuję na jego rozmiary, bo tutaj tylko o to chodzi. Bardzo szybko przyrasta i mam problem z utrzymaniem go w kształcie walca.

Jesteście bardzo kochani, że tak reagujecie na kradzież mojego zdjęcia. Jestem dumna z moich thuj Danica. Jestem może nieskromna, ale włożyłam wiele trudu, żeby tak wyglądały. Są niesamowitą ozdobą, nigdy mi nie chorowały tak jak bukszpany, no i zmieniają kolor. Są lekko brązowe zimą, a pięknie zielenieją od wiosny. Mimo wszystko podoba mi się to. A po cięciu to sobie siedzę i patrzę na nie . Widocznie ten ktoś uznał, że mogą być wizytówką jego produktu. Eeeeech ...
dominika_ 22:28, 03 mar 2016

Moniko a kiedy wykonywałaś pierwsze cięcie kulek, ile miały rośliny sezonów?