Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 07:41, 03 cze 2013

Magiczna siła jest bardzo dobra. Spryskaj, nie zaszkodzisz, a powinny zrobić się bardziej zielone. U mnie pada. Wczoraj udało mi się znaleźć "dziurę" bez padania i opryskałam trawnik. Mam cały zachwaszczony przez działalność kreta i łąkę za mną. Mam nadzieję, że nie spłukało mojej pracy. Trochę czuję się jakby był październik, a nie czerwiec.
polinka 19:07, 03 cze 2013

Chyba większość z nas czuje jakby jesień nadchodziła, a nie lato. Pogoda typowo Irlandzka w tym roku, a słońca jak na lekarstwo Ogródek fantastyczny, widać ogrom pracy i ciekawe pomysły. Jestem pod dużym wrażeniem Pozdrawiam.
agata19762 22:35, 03 cze 2013

witam i pozdrawiam z deszczowej krainy....
Borbetka 22:35, 07 cze 2013

Chciałam Wam pokazać, co się wydarzyło w ostatnich dniach:

Kompletna katastrofa. Chętnego na biegi po ogrodzie w tym czasie, czekały masaże nie bańkami chińskimi, ale kamolami niekoniecznie chińskimi po plecach . Cóż, podobno w jakiejś mądrej księdze jest napisane, że przed końcem świata będą kataklizmy. W Polsce tornado już było, i powodzie, i długa zima, i maj z minusowymi temp., brakuje chyba tylko lawin błotnych.

Żeby nie narzekać przedstawiam jednak dzień ze słońcem, mimo prognoz mało optymistycznych (tak w ogóle to synoptycy już nie potrafią pogody przepowiedzieć, każdy kanał TV inaczej):

AgnieszkaW 22:40, 07 cze 2013

Ślicznie Borbetko w ogrodzie. Grad jest teraz częstym zjawiskiem, niestety. U mnie też był wielkości zlotówki prawie. Serdecznie pozdrawiam
Borbetka 22:45, 07 cze 2013

I jeszcze trochę (nie umiem jednak zdjęć robić, czytam o ISO, super macro i takich tam, ale nie znam się):

Ta roślina patykowata z kulką przy cyklamenach to Syngonanthus Mikado. Superowa jest (poniżej kulka):

I moja ulubiona funkia Fire Island:

Kondzio 23:28, 07 cze 2013

no tragedia z tym gradem my mamy problem z woda niestety można tylko czekać na dobrą pogodę
reni 23:31, 07 cze 2013

Piękne widoczki...a gradu nie zazdroszczę
martika 13:09, 08 cze 2013

irena_milek napisał(a)

rewelacyjnie Borbetko

Pięknie u Ciebie i donice super, Datury gdzies widziałam olbrzymi, piękne...takich Ci życzę..
Borbetka 15:46, 08 cze 2013

Kondziu - czytałam o wodzie. Będzie lepiej, przecież musi być. Trzymam kciuki, a o Topsinie też u Ciebie poczytałam i nie wiedziałam, że jest dobry na grzyba. Dzisiaj wysadziłam kulkę bukszpanową, dziwnie wyglądała, połowa była zwiędnięta, plamek jakby niewiele. Coś mi węch mówi, że była chyba za głęboko posadzona, ale nie wiem sama. Wsadziłam na jej miejsce inną, popsikałam bukszpany wszystkie Rovralem, a za 10 minut spadł deszcz .

Reni, Martiko - dziękuję, że zaglądacie.