Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 18:21, 20 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
O matko ale różany raj u Ciebie.Piękne i jak pomysle ze to w ,, ogrodzie na piasku" to nie wierzę. Mój też na piasku ale róze kiepsko rosna i najchętniej wymarzaja a u Ciebie wielkie krzaki i piekne kwiaty. Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, jeśli wiary brak można wszystko sprawdzić namacalnie i naocznie Serdecznie zapraszam

Może te, które Ci wymarzają są z wielkokwiatowych? Ja ich nie mam prawie wcale, bo u mnie rosną nieciekawie, też podmarzają i są bardziej chorowite.
Mam dużo róż okrywowych z racji ich mniejszych wymagań i bardzo lubię takie drobne kwiatuszki, a te, które nazwałaś wielkimi krzakami to róże parkowe i na szczęście są takie jakie powinny być, bo właśnie takie krzaczory też bardzo lubię
viva 18:32, 20 cze 2013

Zakwitły róże w innej części ogrodu, te są troszkę późniejsze

I oglądane w odwrotnym kierunku

rosną tu dwa krzewy Piruette Catyard

Mm. Jsaac Pereire i z tyłu Graham słabo widoczny

Kondzio 23:54, 20 cze 2013

ale bajka ty te róże masz na podporach
viva 00:01, 21 cze 2013

Konradzie to są dość sztywne róże i dopóki nie rozwiną się kwiaty stoją dobrze. Teraz pod ciężarem kwiatów przechylają się, daję im kije leszczynowe ukryte z tyłu. Nawet jak się stoi przy różach nie widać tych podpór.
AgnieszkaW 00:07, 21 cze 2013

Znów z wielką przyjemnością zwiedzam Twój różany ogród Vivo i mogę to robić codziennie. Pozdrawiam serdecznie
Urszulla 01:13, 21 cze 2013

Wspaniałę te róże parkowe
a W.Cathedral to moja ulubiona pnąca.

A jestem bardzo ciekawa Twoich okrywowych (poszukuję takich niewysokich białych lub czerwonych), które nie chorują i obficie kwitną
monteverde 02:13, 21 cze 2013

viva napisał(a)

Aniu, mnie również bardzo miło Ciebie gościć, tym bardziej, że znamy się nie tylko wirtualnie
Ostrogowce w tym roku rozpędziły się chyba z powodu dużej ilości wody, chociaż nie mogę na nich narzekać, rosną u mnie dobrze, aż nieraz chciałabym, by były mniejsze.

Jeśli chodzi o róże to ten rok jest dla nich u mnie i niedobry i dobry. Zima była długa ale największe mrozy były około - 20, więc bardzo dobrze przezimowały i chyba stąd obfite kwitnienie. Natomiast woda z opadów już daje o sobie znać. Wiosną nie robiłam żadnych oprysków przed grzybami, potem było bardzo mokro i w korzeniach i na liściach (dwa tygodnie liście wcale nie wysychały), na efekty nie trzeba było długo czekać. Czarna plamistość szaleje, szczególnie na różach historycznych (a tych mam sporo), te nowoczesne dają radę.

Aniu, Rhapsody nie mam, ukorzeniałam Perennial Blue i chyba się ukorzeniła, bo ma zielone liście. Do korzeni nie zaglądałam ale chyba są skoro po zimie pędy zazieleniły się . Jesienią jest do wzięcia
Thanks

Joku 09:00, 21 cze 2013

Vivo, przepiękne róże. Cieszę się że pokazałaś Winchester Cathedral. Posadziłam w tym roku, jeszcze nie kwitnie.
popcorn 09:24, 21 cze 2013

Viva bardzo chętnie bym popodziwiała te cuda, ale pewnie najwcześniej za rok; nigdy nie byłam w Twoich rejonach, czas to zmienić, naprawdę!
Pszczelarnia 09:49, 21 cze 2013

Vivo, Twoje róze doskonale. Mam porownanie z angielskimi ogrodami i stwierdzam, ze niczym im nie ustepuja.