Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Karol99 10:27, 15 lip 2015

viva napisał(a)

Dorotko, nie należę do najlepszych Może tylko do bardziej doświadczonych?

Co do połączeń to ja mam te róże z białymi i bardziej żółtymi ale mgą być jeszcze ciepłe morele. Jako jedną plamę na takiej rabacie dodam w burgundzie ale bez odcienia fioletu. W bylinach mam kolor niebieski, fiolet i biały.
Poszukam zdjęcia całej tej rabaty a dzisiaj fruwające na niej trawki

Cudne zdjęcie..
Ivvvona 10:34, 15 lip 2015

Dziękuje za śliczne dzielżany Mam pytanko odnośnie trawki perłówki - z czym najładniej będzie się komponować? Kupiłam ją wiosną i szukam dla niej towarzystwa. U Ciebie widzę jakieś niebieskie kwiaty, ale nie rozpoznaję co to? Mogłabyś coś podpowiedzieć? Z góry dziękuję i pozdrawiam
anka_ 10:44, 15 lip 2015

Fantastyczne połączenie.

Miałam zapytać co to za trawka, ale już doczytałam. A nie jest ekspansywna? Nie rozłazi się, nie rozsiewa?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Dorota123 12:04, 15 lip 2015

4 zdjęcia powiadasz... chm... czuję niedosyt
Tess 12:16, 15 lip 2015

Uwielbiam ten ogród

Mnie mikołajek się ciut sam wysiał. Niewiele, ale jednak. tylko mam chyba zbyt dobrą glebę dla niego, bo rośnie wielki i się pokłada. Muszę go chya na podlaskie piaski wyekspediować.
A przez trefną ziemię kupioną wiosną też i część zasiewów padła - wzeszły i skarlały w oczach. No i agapanty trzy też, ostał mi się tylko jeden którego nie przesadzałam, bo miał jeszcze luzy w doniczce.
agniecha973 14:07, 15 lip 2015

Ja też go wielbię. Czasem na głos, czasem po cichu, ale zawsze.
dorotka_z 14:37, 15 lip 2015

Dziękuję Vivo

Głowienka w takich ilościach na łące wygląda absolutni bosko! Nie przypuszczałam, ze może się tak rozrastać. Ja mam na razie dwie sadzonki, będę je mobilizować do wzrostu

Vivo, a jak sądzisz, czy róże Munstead Wood i Crown Princess Margareta będą do siebie pasowały? Choć to chyba połączenie nie w Twoim stylu, chyba zbyt kontrastowe, czy nie?
Urszulla 15:09, 15 lip 2015

Uppsss, poczytałam o wysiewach i taka moja reakcja.. U mnie pelargonie własnej produkcji nie chcą rosnąć mimo że kupiłam całą nową ziemię na wiosnę i dzisiaj część z nich wywaliłam od ulicy- jak i tam nie będą rosnąć to pójdą na kompost
sceneria nad stawem mnie zachwyca liliowce w takiej kwitnącej masie są obłędne...natomiast ta głowienka też mi się w trawniku rozrasta i bardzo jej nie lubię, natomiast u Ciebie dodała uroku na fotce.
Kasya 15:23, 15 lip 2015

Co trzeba zrobić żeby glowienka sie tak po trawniku rozlazla ?
mira 23:16, 15 lip 2015

sielsko na tej łące - jak to się stało rozsiała się? możesz działać jak hurtownia

jasna róża przy baramce/mojej/ pnąca 2,5m chuda, pachnąca i kwitnąca stale to? najlepszy kolor to jaśniutki róż albo z morelą, dumam proszę o pomoc

pozdrawiam