Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 22:39, 03 sie 2013

Dzięki, odmachuję

Instagram Ogrodowiska
Anabell 23:17, 03 sie 2013

Podczytuję o krecie i wczoraj miałam napisać że jakoś u mnie nie ma, wystarczy pomyślałam i dziś w borówkach pospacerował. Zaczęłam tam dużo podlewać to się pokazał.

Mój tata dawno temu pilnował rano krety i szpadlem czy amerykankami łapał.

Mnie raz udało się wykopać, grabiłam i w tym czasie unosiła się ziemia, wsunęłam amerykanki wyrzuciłam , a zaczęłam krzyczeć ze strachu, kret uciekał ja w szale uderzałam widłami i zabiłam. Grabienia nie skończyłam , to było przeżycie.
Może i Wam się uda czego życzę. Pozdrawiam Danusiu.
Mala_Mi 23:22, 03 sie 2013

Carex brunnea 'Jenneke' kształtem odbiega od niej niewiele, ale kolorem zdecydowanie bardziej. Prawie cały środek wąskiego liścia wypełnia jej kremowo żółty paseczek. Bardzo widowiskowa, ale skazana na żywot w pojemniku. Szkoda.

Napisałaś tak w artykule o trawkach... a ja gooopia kupiłam sobie takie trafki 3.... czy jest szansa na przezimowanie w garażu?? Czy raczej traktować jako jednosezonowe?
monteverde 00:12, 04 sie 2013

Danusiu dziękuję za wpis u mnie w nowym wątku, mam dużo pracy, ale chociaż na momencik musiałam wpaść na Ogrodowisko, bo Was kocham i tęsknię, jak się obrobię to wrzucę kilka fotek pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli
Nati 08:43, 04 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Begonię w donicy trzeba stąd zabrać np, na taras lub schody. Na skalniaku nie stawiamy doniczek z kwiatami sezonowymi Wbrew pozorom będzie dużo ładniejszy.

dziękuję za podpowiedż skalaniak już się rozrósł ale wydawało mi się że wygląda ubogo i chciuałam wprowadzić trochę koloru
Nati 08:47, 04 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

To duża kolekcja, ale wolałabym aby tutaj było dwie odmiany żurawek po kilka sztuk niż każda inna Bordery niepotrzebne, płotek też

a tu zapomniałam napisać będę tak robiła w przyszłym roku narazie posadziłam aby się rozrosło bo teraz nie mam gdzie a będą one w innym miejscu też, a te płotki to przymus by choć trochę zachamować chodzące psy i sikające i demolujące wszystko to jest część nieogrodzona wyższym płotem bo mieszkam w szeregowcu i tą część od szczytu domu nie mogę ogrodzić

ale nie napisała pani czy ogólny widok tej rabaty jest ok i czy coś mogę dodać bo jest jeszcze dużo miejsca.
Milka 09:40, 04 sie 2013

A ja macham niedzielnie
doczytałam, że kret nie nakopał
bociek 11:31, 04 sie 2013

Danus, zostawiam buziaka niedzielnego i zycze Ci spokojnego dnia. Odpocznij solidnie na lezaczku z jakas pyszna kawka i dobra ksiazka i ciesz sie latem

Serdecznosci

Gardenarium 11:53, 04 sie 2013

asc napisał(a)

Napisałaś tak w artykule o trawkach... a ja gooopia kupiłam sobie takie trafki 3.... czy jest szansa na przezimowanie w garażu?? Czy raczej traktować jako jednosezonowe?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/263-paskowane-turzyce

Aniu, to nie mój artykuł ale ja bym zaryzykowała do gruntu, wiesz że takie różne sadzę i nie przejmuję się tym wymarzaniem, najwyżej drugi raz wsadzę. Ten rok był fajny znavczy ta zima na turzyce. Przezimowały ogólnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:57, 04 sie 2013

Dzisiaj kret też nie nakopał, może od karbidu poszedł sobie? Rada Irenki pewnie pomogła zanim miałam zastosować jakieś inne środki czy łapanie. Chociaż podchodzę do tego ze strachem że zaraz kopiec wywali, ale może nie

Ale może złapał się w pułapkę? Wyślę Witka niech sprawdzi.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies