Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Mala_Mi 12:44, 04 sie 2013

To trzymam kciuki za to by sobie poszedł....
A artykuł faktycznie, teraz sprawdziłam.... sorki... ale na Ogrodowisku artykuł, to tak jak Twój Wsadzę i zobaczę co będzie.... najwyżej wyciepię
Madzenka 17:33, 04 sie 2013

Danusiu życzę aby kret poszedł w siną dal
martika 17:59, 04 sie 2013

Danusiu podobaja mi się ostrokrzewy, chciałabym posadzic dwa , moze trzy pienne, takie zielono-żółte. Niespecjalnie widzę je w Twoich realizacjach ( chyba u ciebie w donicach). Co o nich sądzisz? Chciałam je posadzic w lawendzie, a przed tym obwódka zbukszpanu.? pzdrawiam
anna_g 22:36, 04 sie 2013

Danusia pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę... bez kreta
Gardenarium 23:34, 04 sie 2013

martika napisał(a)
Danusiu podobaja mi się ostrokrzewy, chciałabym posadzic dwa , moze trzy pienne, takie zielono-żółte. Niespecjalnie widzę je w Twoich realizacjach ( chyba u ciebie w donicach). Co o nich sądzisz? Chciałam je posadzic w lawendzie, a przed tym obwódka zbukszpanu.? pzdrawiam

Jeśli masz na myśli ostrokrzewy Golden Gem - to nie widziałam piennych, ale chyba myślisz o trzmielinach? Bo ostrokrzewy na pniu to tylko sadziłam Ilex meserveae

Instagram Ogrodowiska
martika 10:49, 05 sie 2013

Danusiu, nie chodzi mi o Golden Gem. Widziałam u nas w cjednym centrum ładne pienne, byc moze IIex meserveae, nie pamietam teraz, miały ładne żółte obrzeza. Trzmielina to nie była, wiem jak wygląda.
Chciałam znac Twoje zdanie czy warto je sadzic?
Neska 10:49, 05 sie 2013

grazyna napisał(a)

No i co ja g...a narobiłam ?
Dwa lata temu krety ryły mi działkę w jakimś oszalałym tempie; rano po spojrzeniu przez okno mało zawału nie dostawałam, po 20 -30 kopczyki widziałam na samym trawniku, nie mówiąc o rabatkach kwiatowych.

Ogłosiłam akcję zbiórki petów, no po papierosach, słoikami znosiłam do domu i zalewałam w słoikach, pojemnikach plastikowych, w czym się dało. Po minimum 3 tygodniach wlewałąm ten "wywar" w dziury kretowe.
Efekt ? Nie ma go ! A ja za nim tęsknię i w myślach wołam "wróć" . Pojawiły się inne stwory które zżerają mi moje rośliny, więc czekam z ustęsknieniem na powrót kreta. Tylko czy wróci ?

A u mnie kret ryje wszędzie postanowiłam go znieść żeby nie mieć turkuci i co..... i ostatnio dzieciaki złapały turkucia buuuuuuu
12:05, 05 sie 2013
Danusiu kupiłam trawy turzyce.Jedne to turzyce włosiste 'Bronze Form' a drugie turzyce 'Bronzita'. I zastanawiam się czy to dwie różne odmiany Czy będę mieć z nimi problem z zimowaniem mimo okrycia? Bardzo podoba mi się turzyca 'Rubrum',miałam nawet ją w koszyku ale zrezygnowałam bo bardzo przemarzająca a gdyby bardzo porządnie ją zabezpieczyć ?

Miłego dnia Danuś i niech to krecisko spada hen daleko.
Neska 13:39, 05 sie 2013

Danusiu co to za roślinka? Pani, która ją sprzedawała wiedziała tylko, że nie przezimuje w gruncie. Będę wdzięczna za pomoc. Buziaki

Gardenarium 18:05, 05 sie 2013

martika napisał(a)
Danusiu, nie chodzi mi o Golden Gem. Widziałam u nas w cjednym centrum ładne pienne, byc moze IIex meserveae, nie pamietam teraz, miały ładne żółte obrzeza. Trzmielina to nie była, wiem jak wygląda.
Chciałam znac Twoje zdanie czy warto je sadzic?

Nie warto, mnie przemarzły, posadź lepiej trzmieliny.

Jakbyś poczytała mój I watek od poczatku, to gdzieś one tam są, ale nie warto wydawać na nie pieniędzy.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies