Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

popcorn 08:33, 21 paź 2013

Cudne fotki na łódce miłego dnia!
WilczaGora 08:58, 21 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Tajemniczy nieznajomy - przyjaciel z mojej ulicy Lubiłam jego zdjęcia, poza tym koleżanka z ogólniaka, teraz moja bratowa no i tata mi robił te na łódce.

Napomknę, że robione "druhem' klisza 6x9 pamiętam

ojejku..jakie miłe wspomnienie "tamtych czasów"
bardzo mnie porusza czarno-biała przeszłość...zatrzymana na takich fotografiach...
pozdrawiam z deszczowej Wilczej,
Ewa
Zielona 09:10, 21 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Wszystko co mam na sobie, łącznie z "jeansami" szyłam sobie sama. Od 14 roku życia, kiedy to uszyłam pierwsze spodnie dzwony w kropki.

Bluzka z włoskiej tkaniny w której (worki) przychodziły części do Fiata 125p w FSO, od cioci miałam. Jeans z pewexu, a turban z czerwono-biało-granatowym warkoczem - mój własny pomysł, jak i bluzka.

Także robiłam na drutach wszelkie świetne swetry żakardy z nawet z 5 kolorów naraz i ażury.

Ło matko! To Ty Człowiek-Orkiestra jesteś! Sprawdza się zasada, że jeśli ktoś ma poczucie piękna, to potrafi je przełożyć na wiele płaszczyzn... Projektowanie ogrodów, wystrój wnętrza, dobrze skomponowany strój... A ten ostatni w czasach, kiedy nie było niczego... to już wyższa szkoła jazdy! Chylę czoła.

BTW Potrzeba matką wynalazku Ja ostatnio marzyłam o topiarach. A że ich nie mam, a ze ceny wysokie, a że dodam do ogrodu, jak już będzie przypominał ogród... Ale i tak marzyłam. Więc... sobie namalowałam Obrazki jeszcze nie dokończone, ale już przypominają bukszpanowe topiary
wietrzyk 09:37, 21 paź 2013

Piękne fotki... Aż mnie nostalgia ogarnęła. Ciekawe, że zawsze wydaje się nam, że "tamte czasy" były... no właśnie, jakie? Lepsze? Chyba inne, po prostu
Pszczelarnia 10:54, 21 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

A w młodzieńczych czasach to ja miałam łódkę i własny kajak na Bugu i czyste jeziora do pływania i w tym byłam akurat dobra

Bug - moja najukochańsza rzeka! Wielka i nieobliczalna - absolutnie piękna. A wiesz, że ja w Bugu pływałam. W Grannem, od strony Sokołowa Podlaskiego.
A to, że na tych zdjęciach czarno-białych jak aktorka wyglądasz to już wiesz. Było o tym w wątku Twoim poprzednim (tam uczesanie w koronę, tutaj chusta na ludowo upięta, no, no, no... ).
Pszczelarnia 11:03, 21 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
A ja dla Was piszę o angielskich rabatach Wielkie całuski dla odwiedzających

Danuś, kto jak nie Ty napisze dla nas-mas o angielskich klimatach? Przecież ja się TUTAJ znalazłam dzięki tagowaniu "angielskie ogrody". Przecież ja znam na pamięć wszystkie publikowane przez Ciebie zdjęcia z ogrodów angielskich.
Gardenarium 11:38, 21 paź 2013

Jam nad Bugiem wychowana Pszczółko W Bugu się moczyłam, po Bugu pływałam, w Bugu łowiłam ryby, na nadbużańskich plażach na wyspach odpoczywałam.

To były czasy.. trudne, bo wszystkiego brakowało, inne, bo takiej techniki i dostępu do wszystkiego nie było. O wszystko trzeba było walczyć, bo nie dawał łatwo nikt.

Budowa domu to był koszmar, te po 5 wydawane arkusze blachy, te pojedynczo załatwiane kaloryfery.
Ale ja jako 19-to latka budowałam z Tatą dom, tak budowałam, bo ja nakręciłam tę budowę.

Podawałam wujkowi i dziadkowi 25 kilowe pustaki, ścianę stawiałam, a Mama Babcia Jasia rozrabiała beton w betoniarce. Pracy nie bał się nikt, bo to był Nasz dom.

Tata budował więźbę i okna oraz drzwi. Dom stoi i mamy swoje miejsce, na które zapracowaliśmy z pomocą rodziny - sami.

Jednak zdecydowanie wolę obecne czasy, szkoda tylko, że nie mam teraz 17 lat
No i wolę mój obecny dom, budowany już normalnie

Instagram Ogrodowiska
Joku 12:01, 21 paź 2013

Chyba jestem "zbliżony przedział wiekowy", bo dobrze pamiętam to o czym piszesz w ostatnim poście. I też zdecydowanie wolę obecne czasy, pomimo że 17 - 18 lat już dawno, dawno za mną .
Dodam że czekam z utęsknieniem na wzmiankowany artykuł o angielskich rabatach.
boguslaw_r_ 12:59, 21 paź 2013

Te piękne stare cz.b zdjęcia maja duszę, masz wrażenie oglądając je że jesteś uczestnikiem danego wydarzenia, a kolor ot. zwykłe barwy często przerysowane, pozdrawiam serdecznie. Buziole.
Madzenka 19:10, 21 paź 2013

Ja ciut młodsza ale aby móc się ubrać pierwszą mini uszyłam w wieku 15 lat ze zniszczonych spodni sztruksów... I tak szyłam do konca studiów. Cieszę się jednak, że teraz szyć nie muszę.... Wolę tę róznorodność w sklepach
Ale chciałabym mieć znów 17 lat wtedy mojego M poznalam