Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 08:05, 23 lip 2012

Lena napisał(a)
Właśnie wyszłam z Bloga... w szoku jestem ,bo masz tam wklejone linki stron ,które również mam u siebie i ubóstwiam!!! To absolutnie moje "ja"...drewno,chrom...tylko ceny np. EICHHOLTZ są nie do przyjęcia...ale ciut szczęścia i w TK Maxx można coś upolować
Będę stałą czytelniczką - a ogród zapiera dech w piersiach..jak można w tak krótkim czasie stworzyć raj?

Leno, rozkręcam się Mam jeszcze kilka firm w kieszeni do przedstawienia . Mam nadzieję, że będziecie mi ułatwiać wybory i podpowiadać.
kwiatholandii 08:31, 23 lip 2012

Mam pytanko. Jak Wasze rododendrony? Czy mają nowe pąki?
JulkAd 08:55, 23 lip 2012

kwiatholandii napisał(a)
Mam pytanko. Jak Wasze rododendrony? Czy mają nowe pąki?

U mnie jeszcze nic nie widać, wczoraj sprawdzałam.
Ana 08:58, 23 lip 2012

Moje już mają, wszystkie, a jeden cunningham to nawet jedym kwiatkiem ponownie zakwitł...
Lena 09:50, 23 lip 2012

W takim razie na pewno znasz Riviera Maison
Cuda...

Widzę ,że Ty nad morze ,a ja z gór wróciłam
Enya73 10:18, 23 lip 2012

Byłam dziś na Twoim blogu. Powiedz czy na ścianie w górnym salonie masz oryginalnie białą cegłę czy to typowa cegła czerwona malowana na biało? Ja mam cegłę w salonie ręcznie formowaną w odcieniach czerwieni, brązu i pomarańczy, ale już mi się to po tych kilku latach opatrzyło, poza tym jest jakoś ciemno w tym kącie, tak więc pora na zmiany. Meble też będę zmieniać na dąb bielony z Manufaktury Drewna z Leszna. Ściany chcę zmienić na odcienie szarości.
Wkleję zdjęcie, może mi coś podpowiesz w sprawie tej cegły. Please....
JulkAd 11:38, 23 lip 2012

Anitko ja bym nie zmieniała cegły, ma swój urok. Zmiana mebli jak najbardziej. Ale fakt to Monia ma zmysł architekta wnętrz, na pewno doradzi lepiej
kwiatholandii 12:28, 23 lip 2012

Anita, zmieniaj!!!!!!!! Znajdę dla Ciebie kilka fotek z inspiracjami i wkleję na blogu. Pokażę Ci co możesz zrobić z wnętrzem. Rzeczywiście jak przemalujesz, salon nabierze takiej surowej elegancji, a z połączeniem bielonych mebli będzie bosko. Przemaluj po prostu.Ja mam specjalną farbą do cegły z Flugera i można ją zmywać nawet jak się zabrudzi.Biegnę podejrzeć te bielone meble.
Ja jestem za przemalowaniem Julito, bo uciekam jak najdalej od brązów
Enya73 12:42, 23 lip 2012

Ponad 5 lat temu, jak wybieraliśmy kolory, to te beże i brązy wydawały nam się takie bezpieczne, ale z upływem czasu gust mi się zmienił. Mam też inną świadomość na temat designu i stąd też może wynika potrzeba zmian. Poza tym, co nie wejdę do kogoś znajomego, to widzę te same kolory, jak u siebie. Koleżanka leniuszek, nawet skopiowała takie szczegóły jak rolety rzymskie (ten sam wzór) czy wnękę w suficie nad stołem. Ja nie chcę, żeby było jak w PRL-u, który jeszcze dość dobrze pamiętam, kiedy wszyscy mieli to samo.
Tylko jak namówić męża na to malowanie cegły, jak się chłop tak namęczył przy tej ścianie?
Czekam na inspiracje na blogu I dzięki za pomoc!!!!
kwiatholandii 13:03, 23 lip 2012

Anito, odpowiedź na blogu Jak masz więcej fotek przesyłąj na priv: monmok24@wp.pl Będziemy temat szlifowały głębiej
Dodatkowe pytania i pomysły już na blogu. Nie chcę mieszać Danusi w kwiatkach O kwiatkach tu poplotkujemy
ps. Mam nadzieję, ze już można pisać komentarze. Jk nie proszę o info