Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

grazyna 18:52, 30 sty 2013

Dajanko Jaki cudny taras
Wcale nie jestem uprzejma, to fakt: Taras przeuroczy, prześliczny, tonący w kwiatach latem a na nim Ty rozmarzona; w zwiewnej kiecce, w kapeluszu od słońca, z uśmiechem szczęścia na twarzy, zapatrzona ....
dajana 18:54, 30 sty 2013

Gabriela napisał(a)
Przepięknyi romantyczny taras, widzę go latem w powodzi kolorowych kwiatów, pozdrawiam

Dziękuję Gabrysiu ,,kiedyś może to miejsce będzie romantyczne takie mam zamiary ale troszkę to potrwa Marzy mi sie fontanna w pobliżu i takie tam rózne pięknosci Coś w tym roku może juz zacznę ,,wszystko od finansów będzie zależało Póki co głowa pełna marzeń .
Kasiek 18:56, 30 sty 2013

Lubie tu sobie tak po cichutko posiedziec...poczytac..
Pozdrawiam cieplutko
Gabriela 19:00, 30 sty 2013

Dajano, co tam fontanna, ja bym wysiała na razie dookoła tego tarasu tanie jednoroczne: niebieskie szałwie, różowe kosmosy, błękitne ostróżeczki, kleome. A do skrzynek różowe i białe begonie bulwiaste, błękitny kurzyślad, lobelie, ach ale się rozmarzyłam. To wszystko z kilku torebek nasion i bulw.
Zachwycałam się już kiedyś Twoim domem u siebie.
Gabriela 19:01, 30 sty 2013

grazyna napisał(a)
Dajanko Jaki cudny taras
Wcale nie jestem uprzejma, to fakt: Taras przeuroczy, prześliczny, tonący w kwiatach latem a na nim Ty rozmarzona; w zwiewnej kiecce, w kapeluszu od słońca, z uśmiechem szczęścia na twarzy, zapatrzona ....

No właśnie o to chodzi! W życiu.
dajana 19:13, 30 sty 2013

grazyna napisał(a)
Dajanko Jaki cudny taras

Ha,ha Grażynko moja kiecka jest zwiewna szczególnie kiedy ją wiążę przy pchaniu taczek a kapelusz sam spada albo go zrzucam bo mi za gorąco ha,ha No rozmarzona to ja prawie zawsze jestem a szczęscie i tak złapię na lasso w tym roku bo jakoś mi ucieka ostatnio Tym razem mi się nie wywinie .A teraz na poważnie Taras, jadalnia to mój projekt własny + elewacja kolory barierki okiennice i moje (nie będę skromna) piękne skandynawskie okna .To jest właśnie moje szczęscie ten domek ,czekam na dopełnienie czyli? OGRÓD i to juz będzie pełnia szczęścia .Budowałam go w bólu sama ,bez wsparcia nie znając się na niczym ,,ale jest takie forum budowlane które dało mi wszystko czego potrzebowałam Bez niego nie udałoby mi się. Tam też są wspaniałe kobitki co siłę przez ekran przekazują ,pomagają wspierają i kibicują Zdarzały się trole jak wszędzie .ale to niewielki odsetek który nie zaważył na mojej ocenie .Teraz jestem z Wami bo na ogrodach tez się nie znam Resztę dopowiedz sobie sama Szczęsciara jestem co?
dajana 19:26, 30 sty 2013

Gabriela napisał(a)
Dajano, co tam fontanna, ja bym wysiała na razie dookoła tego tarasu tanie jednoroczne: niebieskie szałwie, różowe kosmosy, błękitne ostróżeczki, kleome. A do skrzynek różowe i białe begonie bulwiaste, błękitny kurzyślad, lobelie, ach ale się rozmarzyłam. To wszystko z kilku torebek nasion i bulw.
Zachwycałam się już kiedyś Twoim domem u siebie.

Wymieniłaś Gabrysiu wszystkie rośliny i kolory które u mnie będą. Nie wszystkie rosliny znam ale od czego jest wujek gogle? Szałwie juz wsadzone (omszone) Skrzynki tez juz mam na kwiatuszki niech sobie rosną kiedy ja bedę za koparką biegać.Czeka mnie gorsza jeszcze praca bo ona wstrzymuje przed tworzeniem ogrodu.Póki co umilają mi pustkę roślinną moje róże i horti a mam ich sporo ale jeszcze o wiele za mało .Musze zobaczyć jak wygląda kurzyślad i kleome .Podpatruję wasze ogrody i uczę się rozpoznawania roślin warunków itd Co jeden to piękniejszy nie ma ogrodu który by mi sie nie podobał .Dziękuję Gabrysiu .Pozdrawiam serdecznie
dajana 19:34, 30 sty 2013

Kasiek napisał(a)
Lubie tu sobie tak po cichutko posiedziec...poczytac..
Pozdrawiam cieplutko

To ja sobie Kasiu tak po cichutku do ciebie wskoczę,, myslę że już byłam ale nie pamiętam twego ogrodu dopóki nie zerknę Mieszają mi się te cuda które oglądam i nigdy nie mam dość gapienia.Najczęściej przyglądam się również w milczeniu Czas przemówić I ja ciebie cieplutko pozdrawiam
dajana 19:38, 30 sty 2013

Janina napisał(a)
Dajanko,namierzyłaś już gdzieś serby.

Jeszcze nie Janinko choc wypytuję Musze wziąć wolne i pojeżdzić po szkółkach ale to dopiero jak droga będzie lepsza Zaliczyłam mandat i dwa punkty Nie jestem z tego dumna,, nie lubię jezdzić w zimie A ty masz coś na oku?
dajana 19:46, 30 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Zaglądałam.....domek w szarości.....ciekawa rzecz
a i przygotowania do warzywniaka się zaczynają.....dobrze że jest nas więcej takich
Pozdrawiam, a ja namierzyłam dostawcę truskawek bo czytałam że potrzebujesz
http://www.starkl.pl/view/p-1025/Ostatnio-ogladane/Truskawki/?selected_shop_item=default_rest_id7394&gclid=CNHe_9O1kLUCFUmN3godyjsACA

Ja u Starkla kupowałam róże ale mam ochotę na więcej jego produktów z oferty .Urszulo .Jabłka na pniu i inne owoce Wstrzymuje mnie robota do wykonania zanim zacznę coś sadzić Przecież musze wiedzieć gdzie a to trudne kiedy ziemia w nieładzie itd Warzywa wiodą prym póki co i kocham je siać sadzić i pielęgnować Przejrzę ofertę bo juz mi pan przysłał powiadomienie Sezon rozpoczęty .Bardzo ci dziękuję Kupujesz tam roslinki?Na truskawki u niego się już przyglądałam ale jeszcze szukam takich pewniaków polecanych przez panie które miały u siebie .Zawsze mozna wypróbować inne gatunki Lubie eksperymentować.Miło że do mnie zajrzałaś Pozdrowienia serdeczne przesyłam