Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

aneta230972 23:12, 28 sty 2013

dajana napisał(a)
Anetko trusawki sadzonki kolega mi przyniósł a poziomki kupiłam w ogrodniczym .Truskawki sama potem rozsadziłam i były trzy lata W tym roku kupię sadzonki nowe Starkl.wejdz tam .U tego pana kupuje róże i nie tylko .właśnie otworzył sezon

A kiedy najlepiej je sadzić i jakie odmiany polecasz?
dajana 23:19, 28 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Danuśka, kofam Cię... No normalnie jak bym siebie słyszała... :

Bo my chyba zaprawione w boju już jesteśmy Dorciu ,trzeba sobie radzić a co brzydkie oddalać ,szkoda zdrowia Na wszystko jest sposób hi. Niektórych ludzi nic nie zmieni wiec same musimy się zmienić dla siebie .Jeszcze troszkę jak migniemy na ogród to tylko wiatr po nas zostanie .Nie mogę się już doczekać ,tak lubię grzebać w ziemi .Nigdy jej wcześniej nie miałam ,za to teraz to moje szczęście i cel na dalsze lata Ty masz już pięknie ,dopracujesz i będziesz miała jak bajce Ja dopiero raczkuję ale też marze o takiej bajce .Po kawałeczku ,byle do przodu .Buzka Dorciu i dużo słoneczka w sercu
dajana 23:31, 28 sty 2013

aneta230972 napisał(a)

Anetko trusawki sadzonki kolega mi przyniósł a poziomki kupiłam w ogrodniczym .Truskawki sama potem rozsadziłam i były trzy lata W tym roku kupię sadzonki nowe Starkl.wejdz tam .U tego pana kupuje róże i nie tylko .właśnie otworzył sezon

A kiedy najlepiej je sadzić i jakie odmiany polecasz?

Sadziłam swoje na jesień ale można też wiosną Pierwszego roku owoców niewiele będzie ale w drugim juz dużo Maksymalnie trzy lata ta sama truskawka może tylko być po czym wymienia się na nowe Kazda sadzonka się rozrasta i puszcza takie długie pędy Te własnie pędy są nowymi sadzonkami przesadza sie jesienią a wiosna juz masz nowe truskawki Na odmianach się nie znam Lubie duże mięsiste i słodkie Miałam takie ale tylko kilka krzaczków reszta była inna Nie znam nazwy Teraz kupię z opisu i zdjęcia

Te miałam najsmaczniejsze nazwałam je mamuty ,ale nie wiem jak nazywały sie naprawdę Smak miały taki jak pamiętam z dzieciństwa Ze sklepowymi nawet porównac nie można Zapach smak wspaniały .Warto dla dzieci posadzić ,zdrowe nie sypane i smaczne.

aneta230972 23:37, 28 sty 2013

Ale mi smaka narobiłaś Dajanko. A ja uciekam lulu . Mam nadzieję na piękne truskawkowe sny
Dobrej nocki
monteverde 23:52, 28 sty 2013

Ja bardzo lubię odmianę Senga Sengana jest ananasowa duża , aromatyczna i słodka
dajana 23:56, 28 sty 2013

monteverde napisał(a)
Ja bardzo lubię odmianę Senga Sengana jest ananasowa duża , aromatyczna i słodka

Juz zapisałam Aniu ja tez takie lubię ale nazwy nie znałam ,,.jak fajnie że wpadłaś do mnie Teraz będe szukać
dajana 23:57, 28 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Ale mi smaka narobiłaś Dajanko. A ja uciekam lulu . Mam nadzieję na piękne truskawkowe sny
Dobrej nocki

Słodkich snów Anetko i miłego poranka
monteverde 00:22, 29 sty 2013

Zobaczę ile u mnie zostało, na jesieni sporo krzaków wyrzucilam, bo zmniejszałam nasadzenia truskawkowe to podeślę
dajana 11:54, 29 sty 2013

monteverde napisał(a)
Zobaczę ile u mnie zostało, na jesieni sporo krzaków wyrzucilam, bo zmniejszałam nasadzenia truskawkowe to podeślę

Aniu patrząc na porę to ty nocny marek jesteś Ja ostatnio nie wytrzymuje tak długo Zimowe zmęczenie daje się we znaki choć z reguły to ja tez po nocach urzęduję.Gdybyś wyszperała sadzonki to byłabym ci ogromnie wdzięczna, oczywiście koszty poniosę ,jeśli znajdziesz ma się rozumieć .Daj znać w odpowiednim czasie ..U mnie znowu sypie śnieg z łopatą się nie rozstaję już długi czas Droga która prowadzi na naszą działkę nie jest publiczna ,jest współwłasnością 4 rodzin nie ma litosci trzeba odśnieżać Wolałabym zapłacić 50 zł aby to zrobiła koparka ale chytrusy tu mieszkają i nie chcą się dołożyć ,wolą z łopatami latać Tylko oni są młodzi a ja nie dość że kobitka to jeszcze wiekowa ha,ha Chcę wiosny!!!!!! Miłego dnia Aniu
dorkow0 19:58, 29 sty 2013

Witaj Danusiu, też mam truskawki, ale jakie odmiany to pojęcia nie mam, jest trzy różne na pewno. Przesadziłam je ubiegłego roku, to już powinno być sporo owoców. Moje dziewczyny uwielbiają dżem truskawkowy, robiony przeze mnie, więc mus...
Już czekam na wiosnę, jakoś szybko mi się w tym roku nudzi za ogrodem i pracą w nim...
Serdeczności, Danusiu...