Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

an_tre 21:17, 28 sty 2013

Dajanko ja robali nie lubię, brzydzę się ich i jak coś napotkam to ślubnego wołam żeby to coś unieszkodliwił
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
aneta230972 21:52, 28 sty 2013

dajana napisał(a)

Dajanko czekam na sprawozdanie z zakupów w pomidorlandii

Jestem wreszcie uf ale się namachałam przy odśnieżaniu Aneciu ledwie dycham .mam nadzieje ze teraz sobie w spokoju pogadamy

Z uwagi na to że ja lubie słodkie pomidory to starałam sie wybierać takie własnie odmiany Wiekszy wybór jest pod folię niż grunt ale chyba wybrałam dobre ,.zobaczymy .Jeden żółty ,jeden czarny a reszta czerwona
Gold Medal
Black From Tula
Maxico
Giant Belgium
Pineapple
Bycze Rogi Opałka

^60 nasion to chyba dużo Teraz muszę przejśc szkołę co z tym zrobić ha,ha
No to pokazuj swoje

My też lubimy slodkie pomidory. I tylko do sadzenia w gruncie.
To moja lista:
Pomidory:
Brandywine Sudduth's Strain
Black from Tula
Purple Calabash
Black Cherry
Gardener's Delight
Ogórki:
Miniature White
Japoński długi
Papryka:
Lilac Bell
Słodka Nocera
Marconi Red
Sałata:
Simpson i Vanessa

Powoli doszkalają mnie dziewczyny ( Ania i Hania) co i jak robić z tymi nasionkami
Hania do zaprawiania poleca rumianek. I zrezygnowałam z tych miniszklarenek bo to faktycznie niby fajnie wygląda ale mało praktyczne jest. Kupię kilka długaśnych plastikowych donic i w nich będę wysiewać i zakrywać na początku folią.

dajana 22:10, 28 sty 2013

Na paprykę też miałam ochotę bo ją uwielbiam ale najpierw muszę poczytać jak się ją sieje i jakie ma wymagania wtedy dokupię .Jeden gatunek tylko nam się pokrył ja strzelałam a ty miałaś namiary sprawdzone ,czy podobnie z opisu i wyglądu?
Pola 22:11, 28 sty 2013

Sorry dziewczyny że się wciskam, co to znaczy zaprawiane rumiankiem?
dajana 22:12, 28 sty 2013

an_tre napisał(a)
Dajanko ja robali nie lubię, brzydzę się ich i jak coś napotkam to ślubnego wołam żeby to coś unieszkodliwił

Nie jestem wiec sama Aniu z tymi robalami ha,ha Mojego to ja sobie mogę wołać,, zanim się ruszy to noc mnie zastanie
dajana 22:16, 28 sty 2013

Pola napisał(a)
Sorry dziewczyny że się wciskam, co to znaczy zaprawiane rumiankiem?

No właśnie Polu też bym chciała wiedzieć,,, na problemy Hania Lecimy do Hani ona nam powie Polu Na mój rozumek to chyba moczenie nasion przed sadzeniem ale pewności nie mam
dorkow0 22:18, 28 sty 2013

Danusiu, mój M też się złości, jak zachowuję się tak, jak wg niego nie powinnam... Ale... to w moim ogrodzie pije w lecie piwo, to w moim ogrodzie odpoczywa... Jak mu się nie podoba, to niech siedzi grzecznie i pomaga, jak nie... No, cóż piwo mogę wypić sama... Wiem, że to brzmi, jak brzmi... Ale czasem aż mnie nosi, żeby wrzasnąć... To przecież Ja...
Danusiu, już nic nie piszę, bo przecież nie wypada tak biadolić...
Pola 22:18, 28 sty 2013

No to lecimy......
aneta230972 22:29, 28 sty 2013

Dziewczyny tutaj Hania wszystko już wytłumaczyła łopatologicznie
Ekologiczna uprawa ogrodu » Ogród warzywny - warzywnik - koleżeńskie porady

Dajanko trochę czytaałm co kto poleca z pomidorów a trochę wziełam tak na próbę
dajana 22:46, 28 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Danusiu, mój M też się złości, jak zachowuję się tak, jak wg niego nie powinnam... Ale... to w moim ogrodzie pije w lecie piwo, to w moim ogrodzie odpoczywa... Jak mu się nie podoba, to niech siedzi grzecznie i pomaga, jak nie... No, cóż piwo mogę wypić sama... Wiem, że to brzmi, jak brzmi... Ale czasem aż mnie nosi, żeby wrzasnąć... To przecież Ja...
Danusiu, już nic nie piszę, bo przecież nie wypada tak biadolić...

He,he mój przebija wszystkich na głowę ,piwa nie pije bo jest chory ale za to tak złosliwy że bym mu chętnie kopa w zadek dała ha,ha E tam biadolić pogadać sobie możemy a co mamy do stracenia Ja się takimi pierdołkami nie przejmuje Nie będę go idealizowała Takiego ma chłopinę jakiego mam i tyle Tez wszystko sama robię a on księciunio tylko sie czepia . Latem to idę do ogrodu i tyle mnie widzi a w zimie odśnieżam ale troszkę zimno, to długo się nie da Jak sobie tak pomacham łopatą to mi przechodzi Róbmy swoje Dorciu dla siebie i naszych radości