Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Przetacznik 16:05, 17 lip 2012

A ta ślicznotka, jakby nożyczkami wzorek brzegów skrojony, też ślicznie pokazałaś tak się skromna, delikatna wychyla tajemniczo

No i nieszczęście - podwiązywanie Annabelle skończyło się katastrofą. Po całodniowym deszczu połamały się i tyle musiałam wyciąć:

No może i nieszczęście ale jakoś tak jak z ślubnego katalogu wygląda : )

Pozdrawiam Agato serdecznie
Milka 16:14, 17 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irenko - wsadziłam Annabelkę do wazonu razem z obciętymi wczoraj pędami derenia i wygląda fajnie! A roślin sporo bo "na gęsto" wsadzam. Czasem jest ok, a czasem nie. Już widzę, że np, Limelighta muszę przesadzić, bo schowany za Vanille nie ma szans. Tylko gdzie? Zawsze to samo pytanie
A tak przy okazji - to różowe to tawułka, a tawuła to taki krzew

no tak, niby szczegół, a różnica jest czujnaś
agata_chrosc... 17:23, 17 lip 2012

GabiK napisał(a)
Swoją drogą, kto te nazwy tak podobne wymyślił? W ogóle to nie jest podobne do siebie, a się myli.
Te przycięte w kulki małe tawuły są takie milusie, że aż chce się powiedzieć tawułki.
Już się przyzwyczaiłam, że większość na forum tawułki i tawułki, mając na myśli tawuły. Samo się pcha na język.
Próbowałaś kiedyś ciąć w kulę tawułkę?

W życiu nie! Ale jeszcze ciekawsze, że to tylko po polsku takie podobne. Bo po łacinie tawułka to Astilbe, a tawuła to Spiraea
agata_chrosc... 17:28, 17 lip 2012

Weroniko - no nareszcie! Strasznie długo Cię nie było i na konsultacje w sprawie rabaty bukszpanowej nie trafiłaś! Jeszcze jest szansa.
Ta różyczka na prawdę jest absolutnie urocza. Już zaklepałam miejsce dla podobnej, ale dużo wyższej! Jakoś te pojedyncze płatki właśnie takie skromne, ale jest w nich coś pięknego po prostu.
A hortensja - no nie przyszło mi do głowy, że coś w tych ściętych kwiatach jest ślubnego Jak zwykle zachowujesz świeżość spojrzenia! Pozdrawiam równie serdecznie!
agata_chrosc... 17:29, 17 lip 2012

Irenko - czujnym trzeba być, to wiadomo. Nigdy nie wiadomo kiedy taka czujność się przyda!
JulkAd 20:41, 17 lip 2012

Tyle pięknych roślin w Twoim ogrodzie Agatko, pokazuj je bo się, aż się "micha" cieszy na ich widok (powiedzenie mojego M o uśmiechu). Czy jeteś pewna, że Twój ogród nie jest z gumy?
bociek 21:33, 17 lip 2012

A nowe fotki??? Gdzie ja sie zapytowywuje
Konstancja30 21:35, 17 lip 2012

tyle razy po cichutku podczytywałam ... ale dziś muszę i dlatego zapytam "hu hat het met jau"? - skopiowałam bo musiałabym po literce przepisywać ...

ogrodowi mocno kibicuje ... piękne metamorfozy