Z największą przyjemnością! ta różana rabata to teraz mój najtwardszy orzech do zgryzienia Wszelkie pomysły, zdjęcia, komentarze są jak najmilej widziane!
No bardzo ładnie! To zdaje się New Down? Chyba się zdecydowałam na posadzenie powojnika na całym płocie z tyłu różanki. Będzie miał też szansę dołączyć do obelisków z dwoma różami przy samym płocie. Tylko oczywiście nie wiem jaką odmianę. Chciałabym jak najbardziej niebieski. Dzięki Celinko za fotkę
Agatko, z różami nie pomogę, bo nie mam doświadczenia, ale kibicuję i zaglądam.
I widzę, że chodzimy po tych samych wątkach często. Robią się ogrodowiskowe grupki.
Na jaką hakone polujesz?
I co z sugar plum i resztą zakupów z Polski? Odwołane?
Agato gdzie robisz rabatę różaną? Masz już jakiś plan? typy róż? Planuję zrobić u siebie przy tarasie i mam z nią zgryz.
Monitka, robię rabatę różaną właśnie przy tarasie. Dam kilka roboczych zdjęć, żebyś mogła się zorientować. Plan mniej więcej mam, tylko z większością bylin poczekam jak juz te róże będą na swoim miejscu. Robię to etapami bo oczywiście brak kasy nie pozwala kupić wszystko hurtem, a poza tym kilka róż, któe chcę mieć będzie do kupienia dopiero jesienią (i to w Niemczech!). A plan jest taki
Nie wiem czy cokolwiek z tego wyczytasz? W każdym razie róże mają byc różowe i białe i oczywiście najwyższe z tyłu - idące po dwóch metalowych obeliskach (takich fajnych, zardzewiałych) przez średnie, aż po okrywowe białe The Fairy. Ramę stanowią trzy różnej wielkości kule bukszpanu. Jedna ma dół do zasłonięcia i tak też się stanie. Część już jest, co mam nadzieję widać na zdjęciu. Żurawki z przodu stąd wypadną, ale na razie sobie siedzą bo ich miejsce jeszcze nie jest gotowe. W to miejsce przyjdzie Holcus Mollis.
Po drabinie idzie juz rambler biały, ale na kwiaty liczę dopiero w przyszłym roku. No i między różami już są albo będą byliny - szałwia, lawenda, gaura biała, firletka biała i trawy.
A tu kilka zdjęć fragmentów już istniejących, tylko pamiętaj, że to absolutnie robocza wersja więc nic nie jest jeszcze skończone i wygląda jak plac budowy!