Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Syla 22:41, 17 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Syla, Ty to chyba z innej planety jesteś!

zostawiłam wiadomość na pw
Celina 22:59, 17 lip 2012

Poczytałam u Irci ,o rozterkach;powojnik i róża.
Posadziłam u siebie rok temu.
nawet wyszło nieźleMogę wkleić fotkę jak masz życzenie
agata_chrosc... 23:05, 17 lip 2012

Celina napisał(a)

Z największą przyjemnością! ta różana rabata to teraz mój najtwardszy orzech do zgryzienia Wszelkie pomysły, zdjęcia, komentarze są jak najmilej widziane!
Celina 23:22, 17 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Z największą przyjemnością! ta różana rabata to teraz mój najtwardszy orzech do zgryzienia Wszelkie pomysły, zdjęcia, komentarze są jak najmilej widziane!

Proszę bardzo! przewróciłam fotkę aby było lepiej widać

agata_chrosc... 08:39, 18 lip 2012

No bardzo ładnie! To zdaje się New Down? Chyba się zdecydowałam na posadzenie powojnika na całym płocie z tyłu różanki. Będzie miał też szansę dołączyć do obelisków z dwoma różami przy samym płocie. Tylko oczywiście nie wiem jaką odmianę. Chciałabym jak najbardziej niebieski. Dzięki Celinko za fotkę
monitka 08:49, 18 lip 2012

Agato gdzie robisz rabatę różaną? Masz już jakiś plan? typy róż? Planuję zrobić u siebie przy tarasie i mam z nią zgryz.
Ana 09:44, 18 lip 2012

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie
EPODLAS 10:27, 18 lip 2012

Agato, jaka pogoda w Holandii, bo u nas chłodno i deszczowo, ale zapowiadają poprawę pogody. Pooglądałam twoje kwiatki i jakoś weselej mi się zrobiło.
GabiK 13:30, 18 lip 2012

Agatko, z różami nie pomogę, bo nie mam doświadczenia, ale kibicuję i zaglądam.
I widzę, że chodzimy po tych samych wątkach często. Robią się ogrodowiskowe grupki.

Na jaką hakone polujesz?
I co z sugar plum i resztą zakupów z Polski? Odwołane?
agata_chrosc... 14:04, 18 lip 2012

monitka napisał(a)
Agato gdzie robisz rabatę różaną? Masz już jakiś plan? typy róż? Planuję zrobić u siebie przy tarasie i mam z nią zgryz.

Monitka, robię rabatę różaną właśnie przy tarasie. Dam kilka roboczych zdjęć, żebyś mogła się zorientować. Plan mniej więcej mam, tylko z większością bylin poczekam jak juz te róże będą na swoim miejscu. Robię to etapami bo oczywiście brak kasy nie pozwala kupić wszystko hurtem, a poza tym kilka róż, któe chcę mieć będzie do kupienia dopiero jesienią (i to w Niemczech!). A plan jest taki

Nie wiem czy cokolwiek z tego wyczytasz? W każdym razie róże mają byc różowe i białe i oczywiście najwyższe z tyłu - idące po dwóch metalowych obeliskach (takich fajnych, zardzewiałych) przez średnie, aż po okrywowe białe The Fairy. Ramę stanowią trzy różnej wielkości kule bukszpanu. Jedna ma dół do zasłonięcia i tak też się stanie. Część już jest, co mam nadzieję widać na zdjęciu. Żurawki z przodu stąd wypadną, ale na razie sobie siedzą bo ich miejsce jeszcze nie jest gotowe. W to miejsce przyjdzie Holcus Mollis.
Po drabinie idzie juz rambler biały, ale na kwiaty liczę dopiero w przyszłym roku. No i między różami już są albo będą byliny - szałwia, lawenda, gaura biała, firletka biała i trawy.

A tu kilka zdjęć fragmentów już istniejących, tylko pamiętaj, że to absolutnie robocza wersja więc nic nie jest jeszcze skończone i wygląda jak plac budowy!