Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

GabiK 14:52, 18 lip 2012

Agato, te żurawki widziałam i cieniowane inspirowane ogrodem Moniki. Myślałam, że te Sugar Plum chcesz jeszcze gdzieś. Wszystko u Ciebie oglądam.

Dobrze, że Ana napisała, że na tym zdjęciu fioletowy Anioł, bo się zaczynałam coraz poważniej obawiać. Na wielu zdjęciach, gdzie się publika zachwyca niebieskością ja widzę fiolet.
A Błękitny Anioł na żywo jest dla mnie fioletowo-błękitny. Niektóre kwiaty ma jak niebo, a niektóre takie lila. Nawet go kupiłam w zeszłym roku (a w ogródku nie mam niebieskiego i tego będę się trzymać), ale nie przeżył lipca.

Anita1978 14:54, 18 lip 2012

Ana napisał(a)

Agato po pierwsze Leonardo boski .

Tak! Też mam I pachnie..mmmm....

Monitka - róże polecam ze szkółki rosarium

A ta szkółka rosarium to internetowa???
Teraz też sprzedają???
Bo ja też taka różana jestem, ale w mojej okolicy to nie ma nic ciekawego...
abiko 15:07, 18 lip 2012

Agata napisz maila do rosarium dostaniesz cennik, ale jak masz możliwość w Niemczech kupić to kup, oni mają dobre jakościowo sadzonki i czasami takie jak nie ma w rosarium.. choć tą szkółkę z polskich lubię najbardziej wszystkie róże ślicznie się przyjęły

ps.. świetne zdjęcia.. róże śliczne.. dzięki holenderkom ogrodniczkom mam nadzieję, że za rok pojadę na wakacje właśnie do Holandii
pozdrawiam..

abiko 15:07, 18 lip 2012

Anita1978 napisał(a)

Teraz też sprzedają???

Anita1978 www.rosarium.com.pl internetowa.. polecam
Pszczelarnia 15:27, 18 lip 2012

Ja w kwestii tych fajnych metalowych obelisków - czy one już są? Bo ja teraz też szukam i nachodzę różnych kowali (własnego losu). Albo mam ochotę ludziom stare furtki rozbierać . Cis A. będzie pokazany jak dostanie jeszcze 2 do kupy, bo nie widać go, nie ma efektu.
agata_chrosc... 15:59, 18 lip 2012

monitka napisał(a)
Agato po pierwsze Leonardo boski ta drobna pięknotka sprzed kilku stron którą zapomniałam skomplementować także
Świetny będzie Twój różany zakątek. Masz już niezłą bazę w postaci bylin i bukszpanów jak i płotu. Do tego jeszcze powojnik na płocie - miodzio będzie Gaura biała jako propozycja mi się spodobała. Pamiętam efekt jaki robi w ogrodzie Domi. Szkoda że u nas tylko różowe widziałam.
Muszę poczytać o różach które u siebie planujesz może coś zgapię. U mnie też raczej dobre gatunki nie do kupienia - net mi pozostaje.

U mnie sporo jest, ale sobie wymyśliłam nowość od Austina i albo w UK albo w Niemczech. W Niemczech taniej więc kupię tam. A resztę u siebie i ile się da to w pojemniku bo jednak efekt jest natychmiastowy.
agata_chrosc... 16:01, 18 lip 2012

Ana napisał(a)

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie

Ana - a kiedy on kwitnie? Bo chciałabym, żeby zgrał się z różami

U mnie wlaśnie kończy kwitnienie...zgrał się z pierwszym "wybuchem" na różankach Przycięty powinien późnym latem zakwitnąć znów - na to liczę

tylko na zdjęciu wyszedł jakiś fioletowy, a w rzeczywistości to taki ładny nienachalny błękit....

No to jest to propozycja poważna i do rozważenia. Jeszcze brałam pod uwagę Arabellę i Emilię Plater.
agata_chrosc... 16:02, 18 lip 2012

GabiK napisał(a)
Agato, te żurawki widziałam i cieniowane inspirowane ogrodem Moniki. Myślałam, że te Sugar Plum chcesz jeszcze gdzieś. Wszystko u Ciebie oglądam.

Dobrze, że Ana napisała, że na tym zdjęciu fioletowy Anioł, bo się zaczynałam coraz poważniej obawiać. Na wielu zdjęciach, gdzie się publika zachwyca niebieskością ja widzę fiolet.
A Błękitny Anioł na żywo jest dla mnie fioletowo-błękitny. Niektóre kwiaty ma jak niebo, a niektóre takie lila. Nawet go kupiłam w zeszłym roku (a w ogródku nie mam niebieskiego i tego będę się trzymać), ale nie przeżył lipca.

O! A dlaczego nie przeżył?
A Sugar Plum jakbym dostała to jeszcze dla niego miejsce mam, ale już tracę nadzieję
agata_chrosc... 16:03, 18 lip 2012

Anita1978 napisał(a)

Teraz też sprzedają???

Anitko, widziałam Twoje róże - piękne! Generalnie w szkółkach sprzedają cały rok, ale w pojemnikach. Są droższe, lepiej się przyjmują, ale wybór może być mniejszy niż jesienią, kiedy sprzedają z gołymi korzeniami.
agata_chrosc... 16:08, 18 lip 2012

abiko napisał(a)
Agata napisz maila do rosarium dostaniesz cennik, ale jak masz możliwość w Niemczech kupić to kup, oni mają dobre jakościowo sadzonki i czasami takie jak nie ma w rosarium.. choć tą szkółkę z polskich lubię najbardziej wszystkie róże ślicznie się przyjęły

ps.. świetne zdjęcia.. róże śliczne.. dzięki holenderkom ogrodniczkom mam nadzieję, że za rok pojadę na wakacje właśnie do Holandii
pozdrawiam..

No to ja mam nadzieję, że trafisz do mojego ogrodu, który za rok powinien już prezentować się znacznie lepiej. Bardzo zapraszam
Rosarium znam, ale oni też nie mają nowości Austina więc tylko Ci Niemcy mi zostali. Tak na prawdę chodzi o jedną różę - William and Catherine bo reszta jest tu do dostania. Dostałam namiar od Monic z Wichrowego Wzgórza i bardzo jej jestem wdzięczna. To jest też wspaniała specjalistka od róż, przy czym pisząc "też" mam na myśli oczywiście AnięDS, a nie siebie, gdyby coś takiego komuś do głowy przyszło! Ja jestem całkowitym żółtodziobem i sama jestem ciekawa co mi z tej różanki wyjdzie
Wpadaj częściej!