Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 08:52, 19 lip 2012

Gabiku, one są NIEBIESKIE! Przynajmniej w realu. Na zdjęciu chyba faktycznie lekko przekłamane w kierunku fioletu. Ale tylko troszkę
GabiK 09:01, 19 lip 2012

Fioletowe, fioletowe, fioletowe. Tak ja lawendy poniżej.

Niebieskie też są, ale te na zdjęciu są FIOLETOWE.

Potem mi ktoś przyjdzie do ogrodu i powie, że mam niebiesko. A ja chcę fiolety.
agata_chrosc... 09:01, 19 lip 2012

Gabik -jak ja mam dosyć tego deszczu i tego, że światło od rana muszę w domu zapalać bo szaro i buro! Jeśli następne czyli trzecie z rzędu lato też będzie takie to ja zaczynam serio myśleć o przeprowadzce na południe! Dosyć tego!
A niektórzy ludzie faktycznie nie lubią śladów upływającego czasu. To chyba ma jakiś związek z psychologią. Ja z kolei nie lubię (choć doceniam i podziwiam) założeń stricte nowoczesnych - pewnie dlatego, że współczesny świat tak nie do końca mi pasuje (choć doceniam i podziwiam)
agata_chrosc... 09:02, 19 lip 2012

GabiK napisał(a)
Fioletowe, fioletowe, fioletowe. Tak ja lawendy poniżej.

Niebieskie też są, ale te na zdjęciu są FIOLETOWE.

Potem mi ktoś przyjdzie do ogrodu i powie, że mam niebiesko. A ja chcę fiolety.

ha,ha,ha! A co Ci ten niebieski zrobił, że tak go przepędzasz?
Ale teraz to przesadziłaś - te lawendy mają zupełnie inny kolor. Filetowy!
JulkAd 09:09, 19 lip 2012

E...no ewidentnie lobelia niebieska, lawenda fioletowa

Kolorki piękne, a "miednica" (moja Babcia tak mawiała) na kwiaty suuuupeeerrrr!

U nas też chmury, ponuro i "kapie"
agata_chrosc... 09:46, 19 lip 2012

No dzięki Julka za wsparcie w sprawie niebieskiego! Miednica też od teściowej. Coludzie robią z dziećmi jak leje bez przerwy?????
GabiK 10:08, 19 lip 2012

Zakładają kalosze i idą w świat, oczywiście jak dziecko nie protestuje. Ale pewnie częściej siedzą przy komputerze.
Niebieski nic mi nie zrobił, tak jak czerwnowy -ale staram się ograniczać kolorystycznie. Gamę pod kolorystykę salonu dobrałam. Na dole nie mam niebieskiego, tylko fiolety i róże. Niebiesko jest w sypialni.

Południe tak, ale takie łagodne. Upały po 40 stopni też nie dla mnie.
Wyspy Kanaryjskie to ideał. Albo wyspy zielonego przylądka -tylko tam wody nie ma.

Do mnie nie przemawia za bardzo ani taki high-tech, ani takie wszystko shabby i stare/niby stare.
takie meble co wyglądają jakby zaraz się miały rozpaść, to nie dla mnie. I np. takie zardzewiałe donice jak na Floriadzie, to już za dużo.
Mama to by pewnie zaraz przemalowała nawet wszystkie z trudem bielone i przecierane szafeczki i donice.
Pszczelarnia 12:15, 19 lip 2012

Ciekawa dyskusja i piękna tonacja żurawek. Bo chyba nigdy nie jest tak jednoznacznie z kolorem.
Patyna musi być naturalna (jak dla mnie) na bazie szlachetnego materiału (drewno, szkło, kamień, metal).
agata_chrosc... 12:22, 19 lip 2012

GabiK napisał(a)
Zakładają kalosze i idą w świat, oczywiście jak dziecko nie protestuje. Ale pewnie częściej siedzą przy komputerze.
Niebieski nic mi nie zrobił, tak jak czerwnowy -ale staram się ograniczać kolorystycznie. Gamę pod kolorystykę salonu dobrałam. Na dole nie mam niebieskiego, tylko fiolety i róże. Niebiesko jest w sypialni.

Południe tak, ale takie łagodne. Upały po 40 stopni też nie dla mnie.
Wyspy Kanaryjskie to ideał. Albo wyspy zielonego przylądka -tylko tam wody nie ma.

Do mnie nie przemawia za bardzo ani taki high-tech, ani takie wszystko shabby i stare/niby stare.
takie meble co wyglądają jakby zaraz się miały rozpaść, to nie dla mnie. I np. takie zardzewiałe donice jak na Floriadzie, to już za dużo.
Mama to by pewnie zaraz przemalowała nawet wszystkie z trudem bielone i przecierane szafeczki i donice.

Moje od jakiegoś czasu w ogóle nie chce nigdzie chodzić! Nawet jak czasem nie pada.

Ale Ty Gabi to tak artystycznie podchodzisz do sprawy! Ja to chyba nie zastanawiałam się czy mi ogród do salonu będzie pasował. A pewnie powinnam! I co będzie jak nie będzie pasował?
A co do stylów - takiej rdzy w domu też nie lubię, ale już w ogrodzie jak najbardziej. Przełom stuleci zazwyczaj ma to do siebie, że style się mieszają i króluje eklektyzm. I ja to akurat bardzo lubię! To może nie jestem taka całkiem nienowoczesna?
agata_chrosc... 12:23, 19 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ciekawa dyskusja i piękna tonacja żurawek. Bo chyba nigdy nie jest tak jednoznacznie z kolorem.
Patyna musi być naturalna (jak dla mnie) na bazie szlachetnego materiału (drewno, szkło, kamień, metal).

O to, to! Z ust mi to Pani Szanowna wyjęła!
A widziałaś obeliski? Chyba wkleję u Ciebie, bo tak to nie znajdziesz