Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:08, 23 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
wiesz ile musiałam nadrobić ... ale warto było bo ogrodowe cukiereczki smakowały ... Agatko zmienianie starego ogrodu jest trudniejsze chyba od tworzenia nowego ale czasami zdarzają się bonusiki ... i te stare konary drzew to bonus w rzeczy samej ... zanim najzacniejsze młode drzewko się tak zacznie prezentować muszą przejść pokolenia a Ty masz ... zakątek z bukszpanami to glamour tego skrawka ziemi ... różanka już niebawem będzie klu romantycznej części ... a hortensja ... no cóż nic skromności ... pełna pycha ... ślicznie ...

że o stojaku nie wspomnę ...

Konstancjo, muszę przyznać, że ładnie to ujęłaś Wpadam do Ciebie i tez bym chciała tak coś literacko, elegancko, ale pożywki brak! Daj coś na żer
agata_chrosc... 16:08, 23 lip 2012

Diano, pozdrawiam
Milka 16:16, 23 lip 2012

Uff, jestem na bieżąco
wyprawa wydmowa super, faktycznie nie dziwię się twojemu skojarzeniu
domek z jednej i drugiej strony wygląda świetnie, a do tego moje oko wypatrzyło olbrzymie kwiaty hortensji i cudowną paproć, chyba zwana narecznica?
agata_chrosc... 16:34, 23 lip 2012

Irenko, oko masz czujne i sokole! Hortensja Annabelle faktycznie nieźle wygląda. Za to mój Limelight Twojemu mógłby buty wiązać! Trochę, a może nawet i więcej niż trochę, w tym mojej winy, bo wsadziłam go za Vanille Fraise i słońca nie ma. Jesienią go przesadzę na słoneczne stanowisko i mam nadzieję, że w przyszłym roku pozazdrości Twojemu i choć trochę nadrobi. A paproci jest kilka. te zielone to ja nie wiem, bo one juz tu były,a ja absolutnie nie jestem w stanie rozróżniac paproci. Z wyjątkiem wietlicy japońskiej, która też u mnie jest i ma dość niezwykłe jak na paproć kolory. Polecam
Anita1978 16:36, 23 lip 2012

Ładnie- jak zwykle!!! I hortensja okazała
Moje na szczęście też zaczynają już kwitnąć
agata_chrosc... 16:39, 23 lip 2012

Witaj Anitko! Nareszcie mamy lato to kwitnie wszystko! I oby jak najdłużej
Milka 16:41, 23 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irenko, oko masz czujne i sokole! Hortensja Annabelle faktycznie nieźle wygląda. Za to mój Limelight Twojemu mógłby buty wiązać! Trochę, a może nawet i więcej niż trochę, w tym mojej winy, bo wsadziłam go za Vanille Fraise i słońca nie ma. Jesienią go przesadzę na słoneczne stanowisko i mam nadzieję, że w przyszłym roku pozazdrości Twojemu i choć trochę nadrobi. A paproci jest kilka. te zielone to ja nie wiem, bo one juz tu były,a ja absolutnie nie jestem w stanie rozróżniac paproci. Z wyjątkiem wietlicy japońskiej, która też u mnie jest i ma dość niezwykłe jak na paproć kolory. Polecam

pomyłke walnęłam, to wietlica japońska, ona taka niebieska i czerwone unerwienie widać?
sadziłąm je, ale jak M. rabatę rozwalał to i tę bidulę straciłam; twoje anabelki boskie, moja ma 1 kwiat, dosłownie
czyli wychodzi nam podobnie w sumie tez przesadziłam z lasku 1 hortensję, chyba Vanilia jakos tam, bo za ciemno miała i zero pąków
agata_chrosc... 17:20, 23 lip 2012

Vanille Fraise. Ona słońca potrzebuje. U mnie ładnie rośnie właśnie zasłaniając Limelighta
Milka 17:37, 23 lip 2012

No to dobrze, że przesadziłam, nawet kwaśny torf dałam, może za rok zakwitnie, tylko kiedy ja sie tnie? chociaż jak nie ma kwiatów, to i nie mam co ciąć
agata_chrosc... 17:53, 23 lip 2012

To jest hortensja bukietowa więc tnij wiosną, niezależnie od kwiatów. Nisko albo wysoko, jak chcesz. Jak przytniesz tylko troszkę to krzew będzie wyższy. Czytałam, że Danusia swoich w ogóle w tym roku nie cięła i rosną świetnie. Więc w sumie "róbta co chceta"