Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

eliza3 21:19, 22 lip 2012

Agatko przyszłam pooglądać Twoje zdjęcia z ogrodu, a tu taka niespodzianka... wydmy. Pięknie, poczułam się jak na wakacjach...
agata_chrosc... 21:20, 22 lip 2012

agata_chrosc... 21:21, 22 lip 2012

Ana napisał(a)

Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.

Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc

W zasadzie Aniu się z Tobą zgadzam
agata_chrosc... 21:22, 22 lip 2012

eliza3 napisał(a)
Agatko przyszłam pooglądać Twoje zdjęcia z ogrodu, a tu taka niespodzianka... wydmy. Pięknie, poczułam się jak na wakacjach...

A widzisz! Nie ma to jak niespodzianki
JulkAd 21:29, 22 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.

Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc

W zasadzie Aniu się z Tobą zgadzam

No teraz to dopiero widać jaki klimatyczny masz ogród, jak w przyszłym roku dojdzie taras i rabatka różana to nic tylko odpoczywać i delektować się takim widokiem. Ja przede wszystkim pozytywnie zazdroszczę tej ilości roślin, bo to one dodają uroku.

Tę hortensję od kiedy masz, którą widać na zdjęciu?
agata_chrosc... 21:31, 22 lip 2012

Mam ją od jesieni, ale posadzona została na wiosnę. Całkiem spora urosła To Vanille Fraise
JulkAd 21:36, 22 lip 2012

A to jest ta słynna Vanille Fraise, no "pikna", "pikna" , a kolor będzie cały czas taki czy zmienia?
agata_chrosc... 21:46, 22 lip 2012

Zmienia. To dość niezwykłe stworzenie. Zobacz sobie tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/87-n?page=50
Stąd nazwa - wanilia i truskawki
JulkAd 21:53, 22 lip 2012

Dzięki za link, teraz będę wiedziała gdybym chciałą ją kiedyś zasadzić
agniecha973 21:56, 22 lip 2012

Ładne miejsca dziś pokazałaś.
Ostatnio się tu dużo naczytałam o dzieciach, chorobach i wychowaniu Cóż dodać... - mi też nikt nie mówił, że wychowanie będzie takie trudne. Mam na myśli takie świadome wychowywanie, nie chów. Wydmy - piękne.
Twój ogród w tym świetle niezwykle uroczy.
A co do porannej rosy... byłam kiedyś w Holandii pod namiotem i pamiętam, że rano wszystko co pozostało na zewnątrz (ręczniki, wyprane skarpetki, buty) nie nadawało się do użycia, w dotyku było takie jak wyciągam po wirowaniu z pralki.