Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

JulkAd 22:34, 13 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Waska - pozdrawiam
Julita - lepiej znacznie, ale podczas sadzenia jednak nie schylam się tylko sobie siedzę na materacyku

Nie próbowałam, a tak można?
agata_chrosc... 22:37, 13 sie 2012

A kto mi zabroni?
Lena 07:16, 14 sie 2012

Agatko witaj

Odnośnie czosnków - jedna cebula-jeden kwiat. Dlatego lepiej kupić więcej bo fajnie się prezentują.
Ale wszystko wedle upodobań. Czosnek Krzysztofa ,ma dużą średnicę kwiatu więc wez to pod uwagę,reszta w normie
Dobrze je sadzić między inne rośliny,bo gdy kwitną mają nieładne liście .
Jak już coś kupisz to się pochwal proszę
kasik778 07:44, 14 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A dziękuję bardzo za tę mróweczkę!
A dziecię pod koniec września skończy 4. I pójdzie do szkoły i mama będzie miała więcej czasu na sadzenie roślinek

przywitam się z rana, zaczęłam czytać twój wątek na zmianę z Marzeny2007, ale to mi chyba dużo czasu zajmie, w każdym razie ogródek uroczy
moja pociecha malutka i ostatnie co robi, to pozwala mi na prace w ogródku
agata_chrosc... 08:54, 14 sie 2012

Lena napisał(a)
Agatko witaj

Odnośnie czosnków - jedna cebula-jeden kwiat. Dlatego lepiej kupić więcej bo fajnie się prezentują.
Ale wszystko wedle upodobań. Czosnek Krzysztofa ,ma dużą średnicę kwiatu więc wez to pod uwagę,reszta w normie
Dobrze je sadzić między inne rośliny,bo gdy kwitną mają nieładne liście .
Jak już coś kupisz to się pochwal proszę

Lenka dziękuję bardzo za informacje. Nigdy nie sadziłam czosnków (z resztą większości roślinek nigdy nie sadziłam) i dość tajemnicze mi się wydają. Muszę dobrze pomysleć gdzie je wsadzić. Na razie mam koncepcję, że pomiędzy niskimi trawami, żeby właśnie te liście zakryły. Najgorsze, że to drogie draństwo, choć zdaje się, że i tak tańsze niż w Polsce, o dziwo! Ale żeby jakiś efekt mieć to kilkadziesiąt euro trzeba wybecalować. Toż to kilka róż za to można kupić
agata_chrosc... 08:58, 14 sie 2012

kasik778 napisał(a)

A dziękuję bardzo za tę mróweczkę!
A dziecię pod koniec września skończy 4. I pójdzie do szkoły i mama będzie miała więcej czasu na sadzenie roślinek

przywitam się z rana, zaczęłam czytać twój wątek na zmianę z Marzeny2007, ale to mi chyba dużo czasu zajmie, w każdym razie ogródek uroczy
moja pociecha malutka i ostatnie co robi, to pozwala mi na prace w ogródku

Kasik, daj spokój! Gdzie mnie się z ogrodem Marzeny porównywać - ani gabaryty nie te, ani rozmach. Marzeny ogród jest na wskroś nowoczesny, dopieszczony w każdym calu, a u mnie nie ma i nie będzie mowy o takim dopieszczaniu bo ja zupełnie inny styl preferuję - trochę bałaganu, trochę natury i trochę własnej inwencji. No i Marzena już wszystko zrobiła u siebie, a ja połowę. Cała druga część czeka na zrobienie. ALe bardzo się cieszę, że jesteś, że masz ochotę pooglądać. Zapraszam jak najczęściej i odzywaj się, bo fajnie jest pogadać Pozdrawiam.
p.s. też wiem jak to jest z małym dzieckiem - niewiele da się zrobić
kasik778 09:13, 14 sie 2012

za to na zdjęciach wygląda na spory, masz swój styl i bardzo dobrze, dlatego lubię do ciebie zaglądać
kasik778 09:13, 14 sie 2012

za to na zdjęciach wygląda na spory, masz swój styl i bardzo dobrze, dlatego lubię do ciebie zaglądać
kasik778 09:15, 14 sie 2012

oooo dwa razy się dodało....
agata_chrosc... 09:18, 14 sie 2012

Bardzo mi miło i cieszę się , że dostrzegłaś w tym jakiś styl Mam nadzieję, że będziesz kibicować i doradzac w dalszych zmaganiach.