Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

kasik778 21:53, 14 sie 2012

ja tam ciągle coś rozgniatam w ogrodzie, ze szczególnym upodobaniem igły jodły jednobarwnej (pachną cytryną) albo np kielichowca, też specyficzny zapach, o lawendzie nie wspomnę
agata_chrosc... 21:56, 14 sie 2012

No tak, ale od lawendy do czosnku to jednak daleka droga
KasiaWB 21:56, 14 sie 2012

Też myślę, że to gipsówka, ale trzeba się zastanowić nad sianiem, bo jak przekwitnie to wygląda nieciekawie, wiem z doświadczenia ) wysiałam sobie na brzegu rabaty cały szpaler... miało być tak pięknie ) mgiełka hmmmm.......... no ale może to tylko moje doświadczenia
kasik778 21:57, 14 sie 2012

to prawda
agata_chrosc... 21:59, 14 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Też myślę, że to gipsówka, ale trzeba się zastanowić nad sianiem, bo jak przekwitnie to wygląda nieciekawie, wiem z doświadczenia ) wysiałam sobie na brzegu rabaty cały szpaler... miało być tak pięknie ) mgiełka hmmmm.......... no ale może to tylko moje doświadczenia

A no widzisz, dobrze wiedzieć. Ja się przez chwilę nad nią zastanawiałam, ale w końcu dalam spokój. Jakaś taka nieokiełznana mi się wydała
JulkAd 22:36, 14 sie 2012

Pisałam już u siebie, że muszę przenieść 2 pergole sprzed tarasu Agatko. Chcę je dać przy drewutni

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2047-ogrod-do-odswiezenia

7 zdjęcie na tej stronie. No więc jak je tam przestawię i utworzę kąt prosty z nich, to posadzę dwie pnące (radziłaś mi New Dawn) i tak zrobię, a w centrum rabaty albo The Fairy, albo Aspirin (rabatę trochę poszerzę).

Ale nie chcę Ci wątku zaśmiecać swoimi planami rabat, jak przyjdzie czas na nią to dam Ci znać
JulkAd 22:37, 14 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

A no widzisz, dobrze wiedzieć. Ja się przez chwilę nad nią zastanawiałam, ale w końcu dalam spokój. Jakaś taka nieokiełznana mi się wydała

No w rzeczywistości to one fajnie wyglądają, ale jak długo nie wiem
agata_chrosc... 22:42, 14 sie 2012

Nie wiem czemu link mi się nie otwiera i w sumie nie wiem, o które zdjęcie chodzi. ALe pamiętam dyskusje o różach pnących. No to jak dojrzejesz do tej rabaty to będziemy kombinować
Oj, chyba trzeba bardziej horyzontalnie się posadowić. Dobrej nocy i miłych snów o rabatach!
JulkAd 23:07, 14 sie 2012

Dobranoc i nawzajem
Madzenka 23:26, 14 sie 2012

Agatko a dlaczego Ty dziecię w wieku 4 lat do szkoły posyłasz, to wy tak wcześnie zaczynacie edukację ???? Buziole dla Tereski

Czosnki polecam , uwielbiam je i najfajnej własnie skupisko o róznych rozmiarach wygląda u nas giganty 2 m po 49 zł w ubieglym roku widziałam. Oj musze je dokupic Czosnki fajnie wyglądają za bukszpanami. Gdy główki urosna można ciachnąć liście i wtedy tylko badylki z główkami pieknie wyglądaja Nie radzę ścinać do wazonu.... Śmierdzą w domu.... Chociaż suche też pięknie wyglądają!

Róż okrywowych jest multum... Tak naprawdę aspirin poleciła mi Pani z Rosarium, gdyż fairy miala slabe w środku lata. Wiec doceniłam jakość obsługi klienta, wygooglałam i mi sie spodobala. W ofercie mają duzo innych więc jest z czego wybierać !!! Warto pytać i poszukać optymalnej do siebie.
Pnące Dawn sobie też kiedyś kupię, tylko gdy kiedyś powstanie pergola na placu żwirowym.....

Ps do tej chwili nie mogę odżałować, że Leonarda nie kupiłam.... Piekny u Ciebie....