Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 19:44, 08 wrz 2012

Ozz, będziesz ze mnie dumna! Wszystko z odzysku Donica robiona ze starego regału Ikei - takiego z surowych desek sosnowych. Nawet takie narożniki w tym regale były. I wszystko na wkrety mocowane. A w środku jest foliowy worek na śmieci, taki czarny, mocowany zszywkami tapicerskimi. No i całą zimę stała sobie w ogródku i się spatynowała odpowiednio. Jeszcze mam takie dwie większe, ale czekają na nowy taras, bo jak raz do nich ziemi nasypię i coś posadze to już na wieki stac będą, bo ich nikt nie ruszy. Zastanawiam się nad przytwierdzeniem kółek
agata_chrosc... 19:47, 08 wrz 2012

tomgroch napisał(a)

No i konieczne jest kilka nowych obrazków, bo inaczej pomyslicie że wszystko zniknęło albo znowu sie w dziure zapadło

Tu na przykład kula bukszpanowa i kula chryzantemowa. Fajne takie dwie kule Lawenda juz po drugim pokosie

Wygląda to świetnie i nastrojowo, i elegancko i starodawnie, wszystko na raz...

Kompozycja super, a wiesz może jak nazywa się ta odmiana Agastache ? Rzeczywiście jest taka niebieska ?
pozdrawiam
Tomek

Witaj Tomku

Dzięki!Tak, ta odmiana jest na prawdę taka niebieska i nazywa się Blue Fortune. Bardzo piekna, a pszczoły oszalały na jej punkcie i nawet jeżówki porzuciły
Ozz 19:47, 08 wrz 2012

Kółka przytwierdzić, zdecydowanie!

Jestem bardzo DUMNA !
agata_chrosc... 19:48, 08 wrz 2012

Ozz napisał(a)
Kółka przytwierdzić, zdecydowanie!

Jestem bardzo DUMNA !

He, He
Juzia 19:54, 08 wrz 2012

Świetna kompozycja w donicy! Bardzo mi się podoba
beta 19:55, 08 wrz 2012

Przetacznik napisał(a)

No i konieczne jest kilka nowych obrazków, bo inaczej pomyslicie że wszystko zniknęło albo znowu sie w dziure zapadło

Tu na przykład kula bukszpanowa i kula chryzantemowa. Fajne takie dwie kule Lawenda juz po drugim pokosie

Wygląda to świetnie i nastrojowo, i elegancko i starodawnie, wszystko na raz...

pieknie

ten mur z cegły jest niesamowicie klimaciarski

i ta ławka w tle strasznie mi się podoba czy ona przemalowana czy taka była w oryginale?
agata_chrosc... 19:56, 08 wrz 2012

Juzia Jak miło
beta 19:58, 08 wrz 2012

agata_chroscicka napisał(a)
I hortiterapia pomaga więc zmieniłam dziś jedną donicę. Oto efekt
[img

ale TO to jest poprostu NIEZIEMSKO PIĘKNE!
agata_chrosc... 19:59, 08 wrz 2012

Beta, historia ławki juz oczywicie była, ale sama juz nie pamietam kiedy. Prawde mówiąc to uratowałam ławce zycie bo juz była na ostatnich nogach Wszystko rozkręciłam, zeszlifowałam i pomalowałam. Bardzo byłam z siebie zadowolona I ta ławka jest w moim awatarku
Miło znowu widzieć ten Twój super usmiech
beta 20:01, 08 wrz 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Beta, historia ławki juz oczywicie była, ale sama juz nie pamietam kiedy. Prawde mówiąc to uratowałam ławce zycie bo juz była na ostatnich nogach Wszystko rozkręciłam, zeszlifowałam i pomalowałam. Bardzo byłam z siebie zadowolona I ta ławka jest w moim awatarku
Miło znowu widzieć ten Twój super usmiech

teraz dopiero zajarzyłam że to ta sama ławka

ale ja bystrzacha jestem