Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:07, 03 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Przybiegłam zaglądnąć jak biało w Holandii Śnieg to chyba u Was niezbyt powszechne zjawisko czy się mylę?
Karpia nie jadam, nie lubię tego typu ryb. Na Wigilii na pierwsze danie jem barszcz z pierogami, na drugie barszcz z pierogami i na trzecie barszcz z pierogami. Później deser w postaci ciasta. Mój brat też tak ma.
Pozdrawiam.

Śnieg tu na pewno jest rzadziej niż w Polsce, ale nie jest to tez jakieś kuriozum. Chyba 3 lata temu taka zima była, że zasypało wszystko i zaspy były i pociągi nie jeździły. Paraliż!
Podoba mi się Twoje wigilijne menu! Ja jeszcze kapustę z grzybami bym do tego zestawu dodała Pozdrowienia
agata_chrosc... 10:08, 03 gru 2012

Enya73 napisał(a)
Agatko, ja też do Ciebie macham zimową zmarzniętą łapką Pozdrawiam serdecznie, miłego tygodnia

Pozdrawiam takoż i życzenia podobne wysyłam. Dużo ciepła
agniecha973 10:09, 03 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Przybiegłam zaglądnąć jak biało w Holandii Śnieg to chyba u Was niezbyt powszechne zjawisko czy się mylę?
Karpia nie jadam, nie lubię tego typu ryb. Na Wigilii na pierwsze danie jem barszcz z pierogami, na drugie barszcz z pierogami i na trzecie barszcz z pierogami. Później deser w postaci ciasta. Mój brat też tak ma.
Pozdrawiam.

Śnieg tu na pewno jest rzadziej niż w Polsce, ale nie jest to tez jakieś kuriozum. Chyba 3 lata temu taka zima była, że zasypało wszystko i zaspy były i pociągi nie jeździły. Paraliż!
Podoba mi się Twoje wigilijne menu! Ja jeszcze kapustę z grzybami bym do tego zestawu dodała Pozdrowienia

Pierogi są faszerowane kapustą z grzybami. Mi wystarcza.
agata_chrosc... 10:15, 03 gru 2012

też dobre, ale jednak taka kapusta ze śliwkami, rodzynkami, winem, to nieco inna jest niż taka do pierogów. Ja uwielbiam. Właściwie nie rozumiem dlaczego nie robię częściej Zwłaszcza, ze akurat kapustę kwaszoną można tu kupić bo Holendrzy ją lubią. Za to kwaszonych ogórków całkiem nie. I traf tu za takimi!
popcorn 10:16, 03 gru 2012

Agatko do wszystkiego się można przyzwyczaić
U nas pierogi z kapustą i grzybami, samej kapusty nie ma. Chyba muszę coś zjeść, głodna się zrobiłam

pozdrawiam, miłego dnia!
agata_chrosc... 10:22, 03 gru 2012

Wiadomo, że każdy dom ma swoje tradycje. Jak sobie pomyślę, że mogłam trafic tam, gdzie jada się w Wigilię zupę rybną, to jednak musze sobie przyznac, że jestem szczęściarą! U mnie zawsze barszcz. A ja tak jak Agniecha, mogę go jeść na przystawkę , drugie i jeszcze deser też
Tez zgłodniałam i właśnie złapałam tutejszy przysmak o nazwie ontbijtkoek (czytaj ontbajtkuk). Tłumaczy się to "ciastko śniadaniowe", a smakuje trochę jak nasz piernik. Oni to smaruja masłem, a ja zjadam tak po prostu, jak to piernik
popcorn 10:24, 03 gru 2012

mmm smacznego!
Zupa rybna? Fuj! Barszcz króluje A u Teściów kwaśnica/kwas (bardzo kwaśna zupa z pozostałości po kapuście kiszonej - brr

pozdrawiam!
Milka 10:54, 03 gru 2012

Ale cię zasypało, będzie chyba bardzo nastrojowo w te święta
pozdrawiam poniedziałkowo
ewalm 11:06, 03 gru 2012

A jak Agata robisz kapustę na Wigilię?
o tych śliwkach, rodzynkach i winie możesz coś szerzej?
Ozz 12:27, 03 gru 2012

U nas króluje zupa grzybowa zawsze, no i - kutia