Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:54, 28 gru 2012

jotka napisał(a)
Ja jednego prezentu do dziś nie rozpakowałam ze względu na opakowanie Wiem co w środku bo podpowiadałam pośrednikowi Mikołaja ...

No to pokaż bo musi być niezwykłe
agata_chrosc... 22:54, 28 gru 2012

monteverde napisał(a)
Agatko pozdrawiam po świątecznie

I ja Aniu i zdrowia co najwięcej życzę bo chyba przyda się
zuza12 08:20, 29 gru 2012

Witaj Agato poświątecznie.
Czytam, że wszystko się udało i gospodyni zadowolona. A to, że czsem emocji u gości nie ma, to czasem tak bywa. Może za rok będzie lepiej.
Pozdrawiam
kasik778 15:59, 29 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Po świątecznej przerwie i do Ciebie przybiegłam i......no w szoku jestem. Przede wszystkim tą wiosną w Twoim ogrodzie, to fajna niespodzianka, ale też niepokój czy dadzą radę te rośliny do wiosny - tej prawdziwej? Święta widać udane były, góra prezentów, smakowity piernik i nawet goście jeżeli niewylewni to na pewno ich obecność Cię ucieszyła (ja bym była zadowolona)...pozdrawiam poświątecznie Agatko

A pewnie, że byłam zadowolona! Wigilia jest bardzo fajna z dużą ilością ludzi. Choć i taka kameralna też ma swój urok. A zachęcona wiosna zakupiam jeszcze 3 cebule do posadzenia - szachownice perskie. Zobaczymy czy coś z nich będzie. Jutro ma być przerwa w opadach to wsadzę do ziemi Uściski poświąteczne

Agatko wsadzasz je teraz? Jak rozumiem u ciebie iście wiosenna aura
Milka 18:33, 29 gru 2012

Hej Irenko,
dzięki za dobre słowo najbardziej to się ciesze, że plany holenderskie aktualne i realne! A przy okazji - my się właśnie na Kretę wybieramy, ale w czerwcu najpewniej. Ja już tam z resztą byłam jako wolny ptak bezdzietny i wtedy wypożyczonym samochodem zjeździliśmy niemal całą Kretę i było super. W okolicach Chanii odkryliśmy chyba najpiękniejsza plażę jaką wtedy widzieliśmy. Ale teraz to szukam miejsca gdzie można z dzieckiem spokojnie 2 tygodnie się powygrzewać i od czasu do czasu gdzies pojechac i coś zobaczyć i połazić. Tęsknię za tym leżeniem okropnie. ściskam i już doczekac się na Was nie mogę

bardzo aktualne, dopracowuję szczegóły

Agatko, a ja dokładnie też będę w Chanii, tam właśnie jest ta wielka i piękna plaża
ale numer, że też tam planujesz wakacje za tym wygrzewaniem tez tęsknie i już się cieszę
JulkAd 19:44, 29 gru 2012

A wiesz Agata, że też myślałam o wsadzeniu u siebie jeszcze roślin o tej porze....ale u mnie klimat pomimo ciepła zdecydowanie nie tak łagodny jak u Ciebie, buziaki wieczorne przesyłam
Celina 17:41, 30 gru 2012

Witaj Agatko
oj poczytałam sobie u Ciebie. O gościach, co nie wylewni za bardzo, o pakowaniu prezentów, o karpiu co nie wyszedł, i o żonkilkach , a te akurat wychodzą

Agatko na nadchodzący Nowy Roczek samych serdeczności życzę!

eliza3 18:04, 30 gru 2012

Pracę włożoną w przygotowania do Świąt tylko my Polacy potrafimy docenić, a jak nikt nie chwali to my głośno powinniśmy wyrażać swój zachwyt, wtedy wszystkim się udzieli...
Tak robi mój M... cały dzień świąteczny się chwalił jaką dobrą kiełbasę zrobił...

Szczęśliwego Nowego roku, aby Ci ten rok przyniósł dużo radości i szczęścia, a ogród był wytchnieniem i przyniósł dużo satysfakcji.
Bogdzia 18:57, 30 gru 2012

W przedsylwestrowy wieczór szczęścia życzę wiele
Wam ogrodowiskowi moi Przyjaciele.
Niechaj w Nowym Roku sprzyja Wam pogoda
świeci cudne słonko, z nieba spada woda.
Byliny niech kwitną cudnymi kwiatami,
drzewa hojnie obdarzają swymi owocami,
na grządkach warzywnych zbiory będą duże ,
przez rok cały niechaj kwitną storczyki i róże.
Życzę zdrowia i pieniążków na wydatki nowe
oczywiście przede wszystkim na te ogrodowe.
Miłych wielu spotkań, wycieczek bez liku
podziwiajcie też ogrody Holendrów, Anglików,
a gdy wrażeniami ktoś będzie zmęczony
w wolnej chwili niech obejrzy me rododendrony.
I każdemu jeszcze zycze takiej sposobnosci
by był gościem , lub by innych w swym ogrodzie gościł.

Danusza 19:41, 30 gru 2012