Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:13, 30 sty 2013

ana_art napisał(a)
Dzięki za promyk nadzieji jak dobrze wiedzieć że jeszcze miesiąc i kwiecie się u nas rozsypie...

Prawda?
agata_chrosc... 21:14, 30 sty 2013

JulkAd napisał(a)
Agatko już Twojego przebiśniega u Ozz widziałam. U Ciebie zatem wiosenne buziaki zostawiam, chociaż u nas na razie tylko odwilż, a kfiotków nie widać

Nie martw się, zaraz zaczną wychodzić
agata_chrosc... 21:14, 30 sty 2013

nieszka napisał(a)
No i pierwszy holenderski przebiśnieg wiosnę uczynił

i na tym nie koniec! Będą następne
agata_chrosc... 21:15, 30 sty 2013

Gardenarium napisał(a)
Mamy wiosnę na Ogrodowisku, nieważne w jakim kraju Ale jest - cieszmy się. Jak byłam w zeszłym roku w Niemczech o tej porze też kwitły oczary i przebiśniegi i tego Ci zazdroszczę, klimatu lepszego

Oj, tak Danusiu. Jednak to miło, że zima nie trwa długo, a wiosna już za rogiem. Ale i w Polsce niedługo się pojawi, tylko jej patrzeć
monteverde 21:15, 30 sty 2013

Agatko dzięki za zwiastuna oczar śliczny ale ja poluję na czerwonego żółte ma już forsycje pozdrawiam
agata_chrosc... 21:16, 30 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko, już u ciebie drugiej widzę dzisiaj na forum wychodzące cebulowe. To znaczy, że wiosna naprawdę blisko. Pogoda u nas wyjątkowo paskudna, ale dni już znacznie dłuższe. I to cieszy. Nie lubię tych krótkich dni.

Dni juz coraz dłuższe. Mnie tu przygnębia zwłaszcza to, że poranki takie ciemne. Ale idzie ku lepszemu
agata_chrosc... 21:18, 30 sty 2013

zaczarowanaa napisał(a)
Ja tez zazdraszczam , u mnie w takim razie za dwa miesiace wiosna..... huraaaaaaaaaaaaapozdrawiam przedwiosennie)))

Oj... no nie bardzo zazdroszczę Te podbiegunowe krainy trochę mnie strachem napawają. Ale pewnie za to zima piękna. Jakoś trzeba przywyknąć. Musze do Ciebie wpaśc pooglądać jak tam pod biegunem kwiatki dają sobie radę Pozdrawiam ciepło.
agata_chrosc... 21:20, 30 sty 2013

monteverde napisał(a)
Agatko dzięki za zwiastuna oczar śliczny ale ja poluję na czerwonego żółte ma już forsycje pozdrawiam

Witaj Aniu. Ja kupiłam żółtego (ten ze zdjęcia to nie mój, mój jeszcze malutki, ale chyba taki sam) bo najpiękniej pachnie. Ale czerwone tez piękne. Ściskam
eliza3 22:27, 30 sty 2013

Trafiłam na Twoje pytanie o kwiatki w lazurowym, odpowiadam u Ciebie to len trwały. Bylina, która pięknie się rozsiewa.

ewalm 23:35, 30 sty 2013

Agato, pamiętasz taki wierszyk dla dzieci:

Naplotkowała sosna,
że już się zbliża wiosna
kret skrzywił się ponuro.... itd,
Tak mi się skojarzył z ogrodowiskowym ożywieniem wobec jawnych dowód zbliżania.

Popełnilismy Twój sernik kolejny raz, a w zasadzie Najstarszy już całkiem sam popełnił. Jego Babcia, a moja Tesciowa uważa, że "męczymy dzieciaka", co oznacza, ze Najstarszy pownien ten sernik dostać podstawiony pod nos, a nie robić samodzielnie. Ale on lubi. A jak się wczoraj chciał odstresować to usmażył nalesniki, chociaz nie były potrzebne. Ale moja Teściowa i tak uważa, ze chłopczyk w jego wieku powinien umieć sobie wody nalać i wystarczy. Co stoi w jawnej sprzeczności z tym jak wychowała własnych synów, bo wychowała ich doskonale i potrafią niemal wszystko. Ale wnuki to już widać insza inszość.