Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 14:30, 31 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Trafiłam na Twoje pytanie o kwiatki w lazurowym, odpowiadam u Ciebie to len trwały. Bylina, która pięknie się rozsiewa.

dzięki Eliza, chyba sobie coś takiego zaprowadzę
agata_chrosc... 14:34, 31 sty 2013

ewalm napisał(a)
Agato, pamiętasz taki wierszyk dla dzieci:

Naplotkowała sosna,
że już się zbliża wiosna
kret skrzywił się ponuro.... itd,
Tak mi się skojarzył z ogrodowiskowym ożywieniem wobec jawnych dowód zbliżania.

Popełnilismy Twój sernik kolejny raz, a w zasadzie Najstarszy już całkiem sam popełnił. Jego Babcia, a moja Tesciowa uważa, że "męczymy dzieciaka", co oznacza, ze Najstarszy pownien ten sernik dostać podstawiony pod nos, a nie robić samodzielnie. Ale on lubi. A jak się wczoraj chciał odstresować to usmażył nalesniki, chociaz nie były potrzebne. Ale moja Teściowa i tak uważa, ze chłopczyk w jego wieku powinien umieć sobie wody nalać i wystarczy. Co stoi w jawnej sprzeczności z tym jak wychowała własnych synów, bo wychowała ich doskonale i potrafią niemal wszystko. Ale wnuki to już widać insza inszość.

I jak sernik? Coraz lepszy? Młody zapowiada się na jakąś sławę kulinarną! Grunt to pasja w tym zawodzie. A Ty będziesz miała dania a la cart w domu. Żyć nie umierac.
Moja Mama tez jakby dla swojej wnuczki bardziej pobłażliwa niż ja pamiętam z dzieciństwa, ale zazwyczaj dziadkowie pociechy widzą raz na jakiś czas, to rozpieszczanie przychodzi im nieco łatwiej niż biednym rodzicom, którzy swoje bestie muszą uczyć życia 24h na dobę.
A u Was wiosnę już widac czy jeszcze nie bardzo?
Milka 14:39, 31 sty 2013

Agatko, dzięki za pierwszy wiosenny kwiat, tym samym wiosna musi już nadejść
Urszulla 14:54, 31 sty 2013

Ładnie ten len się wychylił zza tui......codziennie będę kukać czy oznaki wiosny w pełni nadchodzą
Ozz 22:31, 31 sty 2013

Cebulowe śpią jeszcze solidnie, ale moje rozchodniki już pokazują swoje rozetki w ziemi
ewalm 23:39, 31 sty 2013

agata_chroscicka napisał(a)

I jak sernik? Coraz lepszy? Młody zapowiada się na jakąś sławę kulinarną! Grunt to pasja w tym zawodzie. A Ty będziesz miała dania a la cart w domu. Żyć nie umierac.
Moja Mama tez jakby dla swojej wnuczki bardziej pobłażliwa niż ja pamiętam z dzieciństwa, ale zazwyczaj dziadkowie pociechy widzą raz na jakiś czas, to rozpieszczanie przychodzi im nieco łatwiej niż biednym rodzicom, którzy swoje bestie muszą uczyć życia 24h na dobę.

Byłby coraz lepszy zapewne, gdybyśmy dopadli prawdziwego sera. Jest i tak bardzo dobry. A kiedyś tę wersję najprawdziwszą też przetestujemy, ale trzebaby do rosyjskiego sklepu pojechać po normalny ser.

Mnie się nie wydaje, żeby to był jego zawód w przyszłosci. On po prostu lubi jeść. Zwłaszcza dobre rzeczy.

Rozpieszczanie - ale to chyba tak powinno być z babciami. Wtedy mają swój niepowtarzalny babciowy urok. Tu mi się z kolei kojarzy "u babci jest słodko, świat pachnie szarlotką..."
agata_chrosc... 18:32, 02 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Agatko, dzięki za pierwszy wiosenny kwiat, tym samym wiosna musi już nadejść

Idzie Irenko! Jeszcze chwila cierpliwości
agata_chrosc... 18:33, 02 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Ładnie ten len się wychylił zza tui......codziennie będę kukać czy oznaki wiosny w pełni nadchodzą

Piękny, to fakt. Musze się o niego postarać.Pozdrowienia
agata_chrosc... 18:34, 02 lut 2013

Ozz napisał(a)
Cebulowe śpią jeszcze solidnie, ale moje rozchodniki już pokazują swoje rozetki w ziemi

Ja rozchodników nie mam więc tu nic nie powiem, ale cebulowe już ruszyły z kopyta. W zasadzie wszystkie tulipany są już na powierzchni, tylko jedne juz całkiem spore, a inne dopiero tak na kilka milimetrów.
agata_chrosc... 18:35, 02 lut 2013

ewalm napisał(a)

Byłby coraz lepszy zapewne, gdybyśmy dopadli prawdziwego sera. Jest i tak bardzo dobry. A kiedyś tę wersję najprawdziwszą też przetestujemy, ale trzebaby do rosyjskiego sklepu pojechać po normalny ser.

Mnie się nie wydaje, żeby to był jego zawód w przyszłosci. On po prostu lubi jeść. Zwłaszcza dobre rzeczy.

Rozpieszczanie - ale to chyba tak powinno być z babciami. Wtedy mają swój niepowtarzalny babciowy urok. Tu mi się z kolei kojarzy "u babci jest słodko, świat pachnie szarlotką..."

Ja też lubię jeść, a dobre rzeczy to już w szczególności! Zgubny nałóg dla kobiety w pewnym wieku, ale dla nastolatka to chyba same zalety