Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Enya73 09:23, 03 maj 2013

Boskie są te dwukolorowe szafirki Nigdzie ich nie widziałam, szkoda

Ale mamy nadzieję, że w przyszłym roku przyjedziemy do Holandii po prostu na wakacje, pojeździć na rowerach
Jak wracaliśmy z Egmond, to zjechaliśmy z takiej drogi szybkiego ruchu na drogę lokalną i trafiliśmy do takiego uroczego miasteczka Bakum. Zachwyciły mnie te domki, przedogródki, no po prostu urzekające urodą i prostotą. Uwielbiam takie klimaty.
Twoje osiedle też ma ten urok Będę miała te obrazki przed oczami, aż do następnego razu....

Pozdrawiam serdecznie i idę dalej czytać
Syla 10:34, 03 maj 2013

Tulipki prześliczne i ilościowo przyzwoicie jak na Holandię przystało !!! postaram się poszaleć na jesień z cebulowymi co efektem podobnym na wiosnę powiało .....
Anita1978 10:39, 03 maj 2013

jak zwykle kolorowo na maksa tutaj zawsze można oczęta nacieszyć
ewalm 11:15, 03 maj 2013

Enya73 napisał(a)

Jak wracaliśmy z Egmond, to zjechaliśmy z takiej drogi szybkiego ruchu na drogę lokalną i trafiliśmy do takiego uroczego miasteczka Bakum. Zachwyciły mnie te domki, przedogródki, no po prostu urzekające urodą i prostotą. Uwielbiam takie klimaty.

My też jechaliśmy tym razem troszkę "normalnymi" drogami, z których widać "normalną" Holandię (no niestety na przejazd wałem było za późno, Agatko, ale widzieliśmy i wieś i las). Holandia to dla mnie (oprócz tulipanów, serów, chodaków, wiatraków i rowerów) dużo pastwisk - płaskich, rozległych i zielonych - oraz malutkie zgrabniutkie domeczki z wielkimi oknami. No i krowy na pastwiskach (w Palatynacie to rzadki widok).
Zastanawiałam się czy wstawiac zdjęcia nieogrodowe, to może u siebie wstawię, żeby Ci tu Agatko nie mieszać.
Milka 14:29, 03 maj 2013

Ale fajnie, że Ewa zrobiła zdjęcia, jakie łany, ile barw, cudnie, wiedziałam, że takie wrażenie będzie w pełni rozkwitu
pozdrawiam, w poniedziałek odsyłam książkę
agata_chrosc... 20:13, 03 maj 2013

Enya73 napisał(a)
Boskie są te dwukolorowe szafirki Nigdzie ich nie widziałam, szkoda

Ale mamy nadzieję, że w przyszłym roku przyjedziemy do Holandii po prostu na wakacje, pojeździć na rowerach
Twoje osiedle też ma ten urok Będę miała te obrazki przed oczami, aż do następnego razu....

Pozdrawiam serdecznie i idę dalej czytać

no to mam nadzieję,na kolejne spotkanie w Holandii A pomysł z rowerami wspaniały! To jest kraj do tego stworzony i rowerzysta jest zdecydowanie uprzywilejowany pod każdym względem
agata_chrosc... 20:14, 03 maj 2013

Syla napisał(a)
Tulipki prześliczne i ilościowo przyzwoicie jak na Holandię przystało !!! postaram się poszaleć na jesień z cebulowymi co efektem podobnym na wiosnę powiało .....

Syla, na tych Twoich hektarach to musisz chyba ekipę sadzaczy zatrudnić. Ja ledwo żyłam po jesiennym sadzeniu a przeciez to skrawek ziemi w porównaniu. ALe efekty są i teraz można sobie na leżaku kontemplować pozdrawiam ciepło i słonecznie
agata_chrosc... 20:16, 03 maj 2013

Syla napisał(a)

na Twoich hektarach to dopiero będzie na co popatrzeć pozdrawiam Syla bardzo słonecznie
agata_chrosc... 20:16, 03 maj 2013

Anita1978 napisał(a)
jak zwykle kolorowo na maksa tutaj zawsze można oczęta nacieszyć

ciesze się Anitka, ze tak uważasz jak przyjdzie czas różany to sobie u Ciebie pooglądam
agata_chrosc... 20:18, 03 maj 2013

ewalm napisał(a)

My też jechaliśmy tym razem troszkę "normalnymi" drogami, z których widać "normalną" Holandię (no niestety na przejazd wałem było za późno, Agatko, ale widzieliśmy i wieś i las). Holandia to dla mnie (oprócz tulipanów, serów, chodaków, wiatraków i rowerów) dużo pastwisk - płaskich, rozległych i zielonych - oraz malutkie zgrabniutkie domeczki z wielkimi oknami. No i krowy na pastwiskach (w Palatynacie to rzadki widok).
Zastanawiałam się czy wstawiac zdjęcia nieogrodowe, to może u siebie wstawię, żeby Ci tu Agatko nie mieszać.

wstawiaj gdzie Ci w duszy gra Ewa Mało było czasu, ale zawsze coś niecoś udało się przeciez zobaczyć