Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 23:04, 07 cze 2013

no własnie i jak teraz to wszystko czyli wszystkie boki skrzynki, ze sobą połaczyć?
Debra 23:16, 07 cze 2013

agata_chroscicka napisał(a)
no własnie i jak teraz to wszystko czyli wszystkie boki skrzynki, ze sobą połaczyć?

No tez kantówkami Na dwóch ściankach będziesz musiała mieć aż cztery kantówki, ze wszystkich stron. Na dwóch pozostałych tylko od góry i od dołu, żeby połączyc pionowe deseczki. Boki złaczysz zbijając z kantówka przybitą pioniowo na bokach tamtych ścianek.

Możesz też dla urody skrzynki nabić te górne kantówki na zewnątrz, np. kilka centymetrów poniżej krawędzi. Będą wtedy służyły także jako uchwyt.
Coś takiego

eda 00:18, 08 cze 2013

Moniika napisał(a)

Witaj tez uważam ze to zdjecie to mistrzostwo świata
Pozdr M
witam i przepraszam że wtrącę super czosnek ostatnio jestem pod wrażeniem tej roslinki mam narazie dwa i tak sobie podziwiam inne okazy witam i pozdrawiam
JulkAd 15:31, 08 cze 2013

No i nadrobiłam zaległości...a tu Adam Słodowy ......
.....ja bym zrobiła tak: zbiła dół na kantówkach robiąc z nich ramkę, ale pamiętając, żeby zostawić miejsce na kantówki narożnikowe, które pójdą w górę, jeżeli dawałabym nóżki, to w tej chwili. Potem dobiłabym te narożnikowe do dolnej ramki... Później przybiłabym pionowe listwy do dolnej poziomej kantówki z jednego boku i od razu usztywniła wewnątrz druga kantówką .... poziomą.....tą górną połączyłabym od razu z tą narożnikową....i kolejno robiłabym każdy bok. Jeżeli to miałaby być duża skrzynia to dałabym kantówki jeszcze w połowie wysokości, ale tylko przy wysokiej donicy. Na końcu pomyślałabym o jakiejś ozdobnej listwie....takiej wykończeniowej, czasami do boazerii takie są, przy górnym i ewentualnie dolnym brzegu.....nie wiem czy dobrze myślę....ale jak będę robić u siebie to tak właśnie zrobię.....pozdwiam Agatko....nie wiem czy pomogłam i czy z mojego myślenia coś zrozumiesz
Debra 18:26, 08 cze 2013

Julita, wszystko się zgadza, ide do Ciebie oglądać Twoje stolarskie wyczyny!
JulkAd 18:34, 08 cze 2013

Debra napisał(a)
Julita, wszystko się zgadza, ide do Ciebie oglądać Twoje stolarskie wyczyny!

Debra ja lubię majsterkować, ale wyczynów jeszcze nie umieściłam...
Megi 21:07, 08 cze 2013

Agato, przecudne te hosty z Twoich zdjęć, ja bym stamtąd nie wyszła bez porządnych zakupów, Twoje upolowane również śliczne. A jak uda Ci się zbić wymarzoną skrzynkę, to ja poproszę o instrukcje, bo mi by się też taka z pionowych deseczek przydała na taras
victoriagos 00:53, 09 cze 2013

Dopiero przeczytałam - sporo stron
warto było -ślicznie w ogrodzie, zdjecia przepiękne
tulipany - ach co za kolory (umnie zniknely te ciemne, fajne polacznie kolorystyczne)

pozazdościć jescze raz pozazdrościć mozliwości zakupów w takich miejscach

zurawki tez super, o michałku niemyślałam ze mozna tak prowadzic - ciekawe

czuje że będę podpatrywać dalsze zmiany w ogrodzie

Moniika 08:55, 09 cze 2013

Fajne miejsce , super zakupy ! Hosty wspaniale pozdr M
Przetacznik 09:38, 09 cze 2013

szkółka warta była pokazania, amfora/ donica z mchem w środku sczególnie spodobała mi się i tajemnicza atmosfera, rzeźba dziewczyny z kolanem też... ciemności nie lubię ale pod linijkę jak już zauważono też nie lubię ; ) Jak Twoje róże?