Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:17, 08 lip 2013

Megi napisał(a)
Agato, super że wkleiłaś zdjęcie klonika, wygląda fantastycznie taki "wyizolowany" . Moje dwa niestety giną wśród innych roślin i mam zagwozdkę, -czy je przesadzić, bo widać że miejsce im pasuje i nie przemarzają zimą - a dodam, że ich nie okrywam od samego początku - ale widziałabym je w innym miejscu niż obecne. Ewentualnie klony zostawić, a zmienić im otoczenie, tylko to zawsze łatwiej przenieść 2 klony niż kilkanaście innych roślin

To masz Megi prawdziwe warmińskie dylematy No nie pomogę zaocznie. Ale chyba ważne jest, żeby klony przeżyły czyli miały miejsce, które im pasuje pozdrowienia z gorącej Holandii
Debra 20:20, 08 lip 2013

agata_chroscicka napisał(a)

To prawda, na tle bambusowych patyków wygląda ładnie. Najlepiej rano, kiedy słońce pada na niego pod specjalnym kątem. O tak:

Rzeczywiście, orientalnie bez jakiegoś silenia się na coś. Tak naturalnie, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
agata_chrosc... 20:26, 08 lip 2013

AniaDS napisał(a)
Agatko, Granny zjawiskowa, ale się cieszę, że się sprawdziła ta róża u Ciebie .
Reszta róż też niczego sobie, James G. też piękny . W moich ulubionych kolorach .
I zachwyciłam się tym donicowym bukszpanem i całą resztą także

Aniu, jak się ciesze ,że Cię u siebie widzę Granny na prawdę sprawdziła sie wspaniale. Podobnie Leonardo da Vinci, James Galway i rambler Perpetue et Felicite. Bardzo słabo niestety Edenrose - ale ona podobno tak ma więc czekam na przyszły rok. Nie wiem czy pamiętasz jak zidentyfikowałaś moją NN różę, co to ja myślałam że Honore de Balzac a Ty bezbłednie odkryłaś w niej Waltzertraum. Zapowiada sie w tym roku nareszcie bardzo ładnie - ma wyrównany pokrój, bez jakichś wystrzelających patyków i ładne trzy pąki na mniej więcej podobnej wysokości. Nadspodziewanie dobrze rosną te róże
agata_chrosc... 20:28, 08 lip 2013

Przetacznik napisał(a)
Hej Agato. Popatrzyłam na wspomnienia greckie, to takie zupełnie inne widoki od tych, które znam... Musiało być wspaniale. Najbardziej zazdroszczę tej ciepłej wody w zatoce - chciałabym tego doświadczyć. No i zdjęcia zrobiłaś i wybrałaś dobrze obrazujące tamtą rzeczywistość. Oczy cykady ciut wyłupiaste - Tessa się nie przeraziła? Bardzo podoba mi się zdjęcie z tamaryszkiem i łodzią. POzdrawoiam

Witaj Weronika Tessa to takich rzeczy sie nie boi. Z resztą ja nie wiem czego ona właściwie się boi. W Grecji widoki bez wątpienia inne niż te, do których przywykliśmy. To jest po prostu egzotyczny klimat i przyroda. I tam pasują te wszystkie bugenwilie, datury, oleandry etc. A u siebie jakoś ich zupełnie nie widzę. ściskam
agata_chrosc... 20:30, 08 lip 2013

irena_milek napisał(a)

to ja juz lepiej sadzonkę zakupię bo z wysiewaniem to nie miałabym do siebie zaufania za grosz ściskam
agata_chrosc... 20:31, 08 lip 2013

Debra napisał(a)

Rzeczywiście, orientalnie bez jakiegoś silenia się na coś. Tak naturalnie, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi

ja też mam nadzieję , że wiem
Debra 20:32, 08 lip 2013

agata_chroscicka napisał(a)

ja też mam nadzieję , że wiem

Wiesz, wiesz...
agata_chrosc... 22:50, 09 lip 2013

wklejam kilka zdjęć róży, której nazwy intensywnie poszukuję. Kupiłam ją jako Jalitah, ale ona zdecydowanie takowa nie jest. Ja wiem, że najważniejsze że ładna i kwitnie, ale męczy mnie to okrutnie! Może ktoś się ulituje i podpowie?
agata_chrosc... 23:16, 09 lip 2013

szukając zdjęc tej róży natrafiłam na kilka starych fotek i tak dla pamięci sobie wkleję. Ile to człowiek moze zrobić jak bardzo che

luty 2012

czerwiec 2012

czerwiec 2013

Megi 23:24, 09 lip 2013

WOW !!!
dopiero po takich zestawieniach widać, jakie zmiany zachodzą w ogrodzie, tak mało czasu, a tyle dobroci u Ciebie