Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Debra 21:42, 03 lip 2013

Megi napisał(a)

Są, zdecydowanie, skoro na takiej wiosce jak moja nawet sprzedają

Znaczy muszę mieć pecha
Bogdzia 21:51, 03 lip 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Po greckich wysuszonych pejzażach holenderska zieleń, wypasiona na ciągłych deszczach, daje chwilę wytchnienia. N aprawdę się ciesze, że nadal jest raczej chłodno, słońce wychodzi tak na chwilę i od czasu do czasu pada deszcz. Co za ulga po 36C od 8 rano w cieniu!

Czyli wszedzie dobrze a w domu najlepiej i jak widac jeszcze moze byc bardzo smacznie.Pozdrawiam.
agata_chrosc... 09:22, 04 lip 2013

JulkAd napisał(a)

No to ja siadam i się gapić będę, bo widok zachwycający i chyba się skuszę na taki zestaw
...Cieszę się, że już jesteś Agatko

Hej Julitka

A ja się ciesze, że Cię widzę. Zestaw jest taki więcej patriotyczny. Trzeba tylko wiedzieć, że ta biała to róża o dużo większym wigorze niż czerwona, co widać. Jakoś trzeb by tej czerwonej zabezpieczyć przestrzeń życiową bo inaczej ma cieżkie życie
ściskam
agata_chrosc... 09:25, 04 lip 2013

Debra napisał(a)

Też je kiedys wypatrzyłam, ale w Anglii. U nas nigdzie ich nie widziałam.
Sa piękne.

a ja włąśnie w Polsce, u znajomej w okolicach Pucka je widziałam. Ma piękny drewniany dom nad samą zatoką na skarpie. Bajka! I te pomarańczowe bellsy stały na tarasie. Wokół było bardzo dużo innych pięknych kwiatów w donicach, a je nie mogłam oczu od tych oderwać i już ze mną zostały Bym Ci przywiozła, ale we wrześniu to już trochę późno bo i tak za chwilę się skończą. Przywiozę cos bardziej trwałego
agata_chrosc... 09:27, 04 lip 2013

monteverde napisał(a)
Agatko pięknie róże kwitną, bellsów o takim kolorze nie widziałam mnie nikt o tej porze by na takie upały nie wygonił i przekonuję się po raz kolejny, że u siebie najlepiej pozdrawiam

Aniu, te upały były mi niezbędnie potrzebne bo pogoda w Holandii w tym roku to był po prostu jakiś kataklizm. Tego zimna miałam już tak dosyć, że jeszcze chwila i bym zwariowała. I te 2 tygodnie słońca postawiło mnie na nogi. Teraz to już może sobie być zimno i padać. Prosze bardzo
ściskam
agata_chrosc... 09:28, 04 lip 2013

Debra napisał(a)

Nie jako tako
Wyglada bardzo dobrze. Jak mu jeszcze podsypiesz, będziesz kosić co trzy dni ))

z bliska nieco gorzej bo są jednak wyłysiałe z lekka miejsca. Ale taka już jego uroda bo sporą część drzewa sąsiadów zacieniają. A niech sobie zacieniają. Dobrze, ze są
agata_chrosc... 09:28, 04 lip 2013

Megi napisał(a)

Są, zdecydowanie, skoro na takiej wiosce jak moja nawet sprzedają

agata_chrosc... 09:29, 04 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Czyli wszedzie dobrze a w domu najlepiej i jak widac jeszcze moze byc bardzo smacznie.Pozdrawiam.

stara prawda nie rdzewieje
serdecznie pozdrawiam Bogdziu
baraga1904 09:36, 04 lip 2013

....pocieszyłam oko widoczkami z Krety i Twoim ogrodem... gratuluję wyjazdu i fajnie że wypoczełaś...ogród zachwyca...
GabiK 09:42, 04 lip 2013

Agatko, pięknie Cię ogród przywitał. Róże obłędne. A szałwia grzyba nie dostaje przy takiej wilgotności? Bo słyszałam, że to jej wada - pod koniec lata jest w plamy i z pleśnią często.