Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Madzenka 22:29, 29 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Marzena, Gabik, Irenko i wszyscy, którzy mają swoje zdanie na temat różnorodności, oryginalności, patriotyzmu, Polski, krytykowania, młodzieży, dróg etc - juz więcej nie dam się wciągnąć w te, interesujące skąd innąd, dyskusje. Najpierw ja pokazuję coś, co uważam za fajne, potem ktoś pisze "ale fajne, szkoda, że w Polsce tak nie ma", potem ja daję się sprowokować i piszę coś na temat dlaczego moim zdaniem w Polsce tak nie ma , wywiązuje się ciekawa dyskusja, a potem , prędzej czy później, ktoś uderza z grubej rury - że jest patriotą i nie pozwala krytykowac Polski. Sorry - ale dla mnie w tym miejscu dyskusja się kończy. Mam uznać, że ktoś uważa mnie za niepatriotę i opluwacza własnego gniazda? Wolałabym nie. Dlatego zostaję przy ogrodach, kwiatkach, trawnikach, ławeczkach etc. Na inne tematy wolę dyskutować "na żywo". Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że nikt nie poczuł się dotknięty i nie zacznie teraz mnie omijać szerokim łukiem. Bardzo by mnie to zmartwiło, z różnych powodów z resztą.

Ja lubie Twoją Holenderska Dziurę i ma nadzieję, że się na mnie nie gniewasz Obiecuję pisać tylko o kwiatkach
No może jeszcze o bukszpanach
agata_chrosc... 23:35, 29 maj 2012

Marzena, ja też tylko o kwiatkach. A co do bukszpanów to najbardziej zmartwiło mnie (i za to na pewno się pogniewam), że w ogóle nie zauważyłaś mojej bukszpanowej kuli zrobionej z żywopłotu sąsiada! Jeszcze masz szansę się zrehabilitować!
Mille 00:08, 30 maj 2012

A ja się pytam gdzie ta dziura....? No nic idę szukać dalej, może znajdę
monteverde 00:12, 30 maj 2012

Widać, że witamin im nie żałujesz
GabiK 01:05, 30 maj 2012

Agatko, mi bluszcz marnieje. Miał pięknie zakryć płot i robić za zieloną ścianę - w zeszłym roku od razu po posadzeniu straszliwie oblazły go mszyce. I parę razy na niego wracały. Po deszczowym lipcu zbrązowiały mu liście, obrywałam. Przez zimę prawie wymarzł. Wiele pędów obcięłam do samej ziemi prawie. Jakieś nędzne resztki się walają pod płotem. I w ogóle nie chce się czepiać i piąć, tylko leży.

Piękne róże i szałwia. Kulę chwalę jeszcze raz (na wszelki wypadek ).
I też Cię nie będę omijać. Jakby co, to możemy dyskutować u mnie. Nie odebrałam podsumowania Marzenki jako krytyki Ciebie.
Może kiedyś będzie szansa porozmawiać na żywo.
Madzenka 06:30, 30 maj 2012

Marzena, ja też tylko o kwiatkach. A co do bukszpanów to najbardziej zmartwiło mnie (i za to na pewno się pogniewam), że w ogóle nie zauważyłaś mojej bukszpanowej kuli zrobionej z żywopłotu sąsiada! Jeszcze masz szansę się zrehabilitować!

Aga ja wszystko widzialam, tylko nie wszystko komentuję, bo już sie z czasem nie wyrabiam
Wieloszka 11:54, 30 maj 2012

Ja też spieszę bukszpanową kulę skomplementować, a wszystkie "kwiatki" hurtem - jeszcze bardziej Szałwia w moim ulubionym kolorze, a róże - marzenie na przyszłość... Jakieś specjalne holenderskie drożdże im chyba zapodajesz, że tak rosną .
Gabriela 13:37, 30 maj 2012

Hortensja z pierwszym kwiatem, nie wiedzieć dlaczego zaczyna od dołu:

To wydało mi się bardzo malownicze:

]

Marzę, żeby bluszcz mi się chciał tak wspinać po moim klinkierze, a on skurczybyk, nie ma ochoty i woli się płożyć obok, po ziemi.
O takich hortensjach w tym roku mogę pomarzyć, pięć kwiatków na krzyż i prawie wszystkie gałęzie wycięte, ech.... Za to pooglądam u Ciebie jak kwitnie.
agata_chrosc... 14:42, 30 maj 2012

Mille napisał(a)
A ja się pytam gdzie ta dziura....? No nic idę szukać dalej, może znajdę

Powoli dziura jest zasypywana, to fakt. Ale mam nadzieję, że nie poczułaś się bardzo rozczarowana
agata_chrosc... 14:42, 30 maj 2012

monteverde napisał(a)
Widać, że witamin im nie żałujesz

A co mam żałować! Niech jedzą na zdrowie. ALe też ziemia jest tu urodzajna i klimat sprzyja.