Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

AniaDS 18:52, 14 sty 2014

Ten nachyłek jest super, taki zwiewny .
jotka 19:02, 14 sty 2014

Mira, tak jak wszyscy zachwycam się kwiatami, ale dodatkowo wyobraziłam sobie dotyk bosymi stopami rozgrzanej kostki, desek tarasowych ....
Uwielbiam chodzić boso!
Przepraszam , musiałam z siebie u Ciebie wydać ten okrzyk radości i dać upust emocjom
BEATA_S 21:20, 14 sty 2014

Pozdrawiam Miro! Jak miło zobaczyć kolory o tej porze roku. Już się nie mogę doczekać......
Pszczelarnia 11:54, 15 sty 2014

W czerwcu będę siała dwuletnie i potrzebuję więcej czasu na piekęgnacje tychże. Jeśli dobrze zrozumiałam pytanie. W tamtym roku przegapiłam terminy siania dwuletnich . Z zabiegania.
mira 12:37, 15 sty 2014

Kondzio zgadza się ogród dojrzewa i pięknieje a ja też dojrzewam

Irenko wspomnienia będę jeszcze długo pisać bo rozkładam je na etapy

I etap - to właśnie przepatrzenie wszystkich zdjęć pod kątem nowości w poprzednim sezonie czyli co nowego urosło i czy warto bylo

II etap - wydarzenia pewnie głównie zwiedzanie a ogrodowiskowych widziałam aż cztery ! więc relacja będzie

III etap to realizacje zakamarków roku 2013

ale póki co wciąż 1-szy etap
mira 12:42, 15 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Piękne rośliny. Lista bylin wydłuża mi się niebezpiecznie

to fajnie - chciałabym widzieć tę listę ?
ja zaczynam uczyć się ograniczania i może kontuzja nogi tylko mi w tym pomoże, teraz jest w ogrodzie szaro i wydaje nam się, że choć co - się jeszcze zmieści ale przecież pod ziemią tylko śpi masa koloru która zapełni ogród - jednak poznawanie nowości ma swoje zalety

pozdrawiam
mira 12:53, 15 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Mira, co to znaczy z małych siewek? Miałaś nasiona i siałaś, czy kupiłaś już siewki małe? I gdzie je zdobyłaś. Poproszę o wyczerpującą odpowiedź.
I gdzie krwawniki zdobyć tak kolorowe - spróbuję zaludnić nimi skarpę - może ich miejscowe zasiedziałe nie wyprą.... .
Jak dobrze mamy z Tobą - Twoja prezentacja na temat "anno Domini 2013 w ogrodzie" jest genialna.

Chcemy słuchać i patrzeć.
Trawa zaklepana, jak tylko ruszy wegetacja podzielę i wyślę.

Ewa jak Ci już pisałam zagalopowałam się i napisałam siewki zamiast napisać sadzonki / to na s i to tylko Mała mi mnie zrozumie/ . Sadzonki zamawiałam przez internet u Cieszyńskiej Izabeli i dostałam je w kwietniu - potem to już tylko nawożenie i czekanie na kwiaty - żal mi było je skubać żeby się rozkrzewiły bo byłyby jeszcze większe - ale tylko tak można doświadczenie pozyskać - więc już wiem teraz jak postępować - ja bardzo lubię pelargonie a na jej stronie wybierać to dla mnie sama przyjemność
zamówiłam już m.in bluszczolistne do koszy i o kolorowych liściach
krwawniki też są u nich kupowałam też w ub roku i pieknie się rozrosły więc zrobimy wymianę krwawników na trawkę - jak będziesz kupowac krwawniki na skarpę to zwróć uwagę bo są o różnej wysokości takie bardzo wysokie i niskie krępe chyba te na skarpę dobre by były

cieszę sie że prezentacja nie idzie na marne i jak wyżej napisałam będzie jeszcze dlugo trwala bo na razie jest pierwszy etap .
mira 13:09, 15 sty 2014

filipkam napisał(a)
Skoro tak lubisz krwawniki to polecam "Terracotę". Ma piękny pomarańczowy kolor.
Też chciałbym przywozić takie pamiątki z wakacji.

Znam tego krwawnika jest śliczny - miałam go ale przy jakiejś rewolucji gdzieś zapodziałam - ale masz rację jest wart polecenia.

mira 13:21, 15 sty 2014

AniaDS napisał(a)
Ten nachyłek jest super, taki zwiewny .

Tak nachyłki sa śliczne a ich koperkowe liście nadają charakteru takiej zwiewności - teraz w sprzedaży pojawiło się dużo innych kolorów nachyłków nie tylko żółtych - piękne są te nowe odmiany i warto poczekać z zakupem
aż będą w doniczkach kwitnąć
mira 13:23, 15 sty 2014

jotka napisał(a)
Mira, tak jak wszyscy zachwycam się kwiatami, ale dodatkowo wyobraziłam sobie dotyk bosymi stopami rozgrzanej kostki, desek tarasowych ....
Uwielbiam chodzić boso!
Przepraszam , musiałam z siebie u Ciebie wydać ten okrzyk radości i dać upust emocjom

Jola to miłe, że takie skojarzenia Cię naszły, a ja nie lubię chodzić boso tak mam chyba że jestem nad morzem i po piasku dreptam