Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 22:08, 25 kwi 2016

mira napisał(a)

Czy przez te pomarańcze nie zepsuje się szybko ten syrop? - gotujesz słoiczki jeszcze ?

Kalina angielska już pachnie choć zimno i mokro, czekam na słonko
proszę

Przelewam ten cały wywar przez gęste sitko z gazą.Syrop jest prawie wrzący, wlewam do wyjętych ze 100 stopni słoiczków. Już nie pasteryzuję. W lipcu nie ma już po nim śladu )
Z kaliną mi się wyjaśniło. Niepokoiły mnie czerwienie w okolicach pączków, bo myślałam, że angielki kwitną idealnie białym kwieciem, a na zdjęciu widzę, że jest tam śliczna różowa poświata )Moja niestety wciąż w pączkach. Dziś padał śnieg...wrrr!!!
Dzięki Tobie pokochałam bratki- maja w sobie to COŚ.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
marzena 22:33, 25 kwi 2016

Mira, piękne obrazki u Ciebie
właśnie je oglądnęłam, ale poczytać muszę trochę później
tulucy 22:39, 25 kwi 2016

Piękne kolory
Ja na giełdzie będę jutro. Zobaczę, czy mnie coś skusi.
Kondzio 09:54, 26 kwi 2016

Jaki kawał roboty zrobione jagodnik super wyszedł
Pszczelarnia 10:47, 26 kwi 2016

Od Twojego warsztaciku zaczęła się moja znajomość z Twoim ogrodem.
I tak:
jak planujesz mieć pierwiosnki? Gdzie, w jakiej ziemi (w swojej glinie?) i z jaką częstotliwością dzielić?

liriope kapryśne? - zamierzam też dzielić.

te kłącza w tym sklepie (poznaję po pudełku) też kupiłam przy okazji - jedna wielka porażka. Nigdy więcej kapersów i zamówienia z tej firmy. Nie chce mi się reklamować.

PS Poszła koperta bąbelkowa, dziś.

Anda 11:10, 26 kwi 2016

mira napisał(a)

W sobotę rozdziabałam liriope i będę szukać miejsca na ścieżkę - musze jednak poczytać jeszcze raz bo to roślinka kapryśna i wymagające ciut uwagi

tu praca wre i nie nadążam za to uwielbiam tu dłubać

uwaga bo to bajzel twórczy

Super kacik ogrodnika Wlasnie cos podobnego sobie ostatnio zafundowalam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgnieszkaW 12:01, 26 kwi 2016

mira napisał(a)

Agnieszko wielką radość mi sprawiłaś zaglądając do mnie hop hop tra la la

lubisz takie kolorki

a to mój nowy nabytek

pozdrawiam

Dziękuję za śliczne bratki
Gruszka_na_w... 20:15, 26 kwi 2016

Za każdym razem wzdycham, kiedy pokazujesz to swoje zaplecze ))
Tak pięknego efektu niestety nie da się osiągnąć w krótkim czasie. Ubolewam z tego powodu!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:22, 26 kwi 2016

Witajcie! dziękuję za miłe wpisy na które odpowiem następnym razem i to z ilustracjami

Mam niepokój w kwestii róż i proszę zobaczcie czy przesadzam czy coś się dzieje - co robić

chodzi mi o to że są takie żółte podejrzane te listki

albo
takie

a powinny być takie

bardzo się martwię bo polowa róż jest z takimi żółtymi jasno listkami, może to wina nawozu bo dałam taki z Lidla - nigdy wcześniej nie dawałam a może to co innego

martwimy się

Gruszka_na_w... 23:06, 26 kwi 2016

Podejrzewam niedobór jakiegoś pierwiastka. Było bardzo mokro, mogło wypłukać.Na priv wyśle Ci adres strony, gdzie po wyglądzie liści można zdiagnozować braki, a że roślina trochę "egzotyczna", to dlatego priv
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies