Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Jana 22:57, 22 lut 2017

taki talerz mnie też zainspirował w zeszłym roku, wpadłam wtedy na pomysł by moją starą studzienkę od góry uciąć, zdjąć daszek, kupić taki talerz by wystawał ponad szerokość kręgów, zrobić taką fontannę z możliwością wykorzystania do podlewania ogrodu (kombinuję jak zamocować pompę)......zainspirował mnie do "talerz" jaki zobaczyłam kiedyś u Any-art
kasiek 18:07, 23 lut 2017

mira napisał(a)

deszcz w nocy trochę już zmienia obraz, teraz jest już lodowisko i nawet nie wychodzę
czekam na miłą aurę - tak mają leniwi ogrodnicy
a Ty się do nich nie zaliczasz

Zdecydowanie nie 32 szt przesadzone, padam na pysk i szoruje szczęśliwą szczęką po podłodze
Milka 11:59, 24 lut 2017

Siejesz?
Justyna 16:59, 25 lut 2017

Cześć Mira
Zdrowaś? Jaki spektakl aktualnie wystawiasz? Nasionkowy, wycieczkowy, czy książkowy?
Obejrzałam wizytówkę. Piękny ogrod i pomysłowy. Miś na saniach wzruszajacy. Ecomis w gruncie, czy donicy?
Serdecznie
asiak 21:36, 25 lut 2017

Mirko, widziałam u Ciebie budleję... jaka to odmiana?
Jak wysoka rośnie? Jesteś z niej zadowolona?
Bogdzia 10:54, 26 lut 2017

Wspomnienia zobaczyłam z opóźnieniem ale miło było popatrzecPozdrówka.
mira 20:46, 01 mar 2017

Witajcie!

Jak widzę wielu z Was cieszy się już pierwszymi zwiastunami wiosny wraz z kilkoma bardzo ciepłymi dniami.
Ja też tak mam. Miałam nawet okazję spędzić cały dzień - no dosłownie caluśki w ogrodzie.Fotek nie robiłam bo po prostu tak chłonęłam to co widziałam no i pracowałam.

Tak więc front z grubsza ogarnięty łącznie z przedpłociem !!!, kożuchy liści ściągnięte hmm i wyłoniły się maleńkie kiełki krokusów a nawet przebiśniegów.
Jest ziemia wygrabkowana taki niby picuś a ja mam dylemat.O.

No bo ta wygrabkowana ziemia nie ma teraz naturalnej ściółki i wierzchnia warstwa obsycha.Z drugiej strony to mi się podoba a najbardziej jak te krokuski co dzień się powiększają a kły tulipanów coraz bardziej odważnie się pchają.

Skoro są wątpliwości, są obserwacje, jest wieczorny koncert ptaków, był dzień pracy i z 10 taczek wylądowało na kompoście wspaniałego wsadu to oznacz że się

zaczęło to wariactwo po zimowej przerwie

Katkak 21:01, 01 mar 2017

Mireczko i ja się cieszę tym cudownym czasem . To najfajniejszy czas chyba, kiedy tak patrzymy jak wszystko zaczyna się od nowa i celebrujemy najmniejszą roślinkę, każdy promień słońca i każdy ptasi trel . Niech te chwile trwają jak najdłużej .
mira 21:04, 01 mar 2017

Gosia ładnie nazwałaś zacięcie to jest na granicy obłędu - ja to uwielbiam i wreszcie mam możliwości - zawsze chciałam robić coś żeby z tej roboty było coś

Jak Ci kiełkuje to z czasem przyjdzie - trzeba mieć też na to czas i głowę - jak tylko wyjadę na kilka dni to już jest duży problem ot

Anabell - torebeczki szyte to Margaretka - dostałam
a ja dostałam taki prezent - tabliczki do oznaczania
bambusowe i takie - to będzie na elegancję bo do produkcji będę używać pasków wycinanych z kubków po jogurcie

Wendy, Miłka - trzeba szukać - tu jest problem rozmiaru i może być problem ceny , sama - ja się nie nadaję ale uwierzę że Irenka by takie zrobiła

Vita - jak zawsze zaskakujesz nie wiedziałam że jest różowa gilenia, już wiem że z nasion trudno wyhodować - ale gadam do doniczki może wysłucha

Te podpory to pewnie taki miks gałęzi - oni to cudnie zaplatają - Ty to na pewno byś zrobiła tak pięknie

Rench - hodowla gilenia z nasion to niestety nie sprawa cierpliwości a raczej szczęścia
dziś byłam przy stojaku z nasionkami i nie kupiłam nic ! ale nie chcesz wiedzieć ile mam nasion
no i lewkonie wysiane

mira 21:24, 01 mar 2017

Jana ja mam w ogrodzie też studnie przykryte kręgami betonowymi - wstrętne - 1 na widoku i szukam i szukam inspiracji i nic mi nie wychodzi nic kompletnie
z jednej powstała studnia i tam jest pompa - często pokazuję ale są jeszcze inne nie opanowane
jak coś jeszcze wymyślisz daj znać

Kasiek - ja nie wiem jak Ty to robisz bo u mnie ziemia była przedwczoraj zamarznięta tylko po wierzchu rozmarznięta - ja na razie sprzątam, przesadzania i dzielenia dopiero pod koniec marca
na razie muszę po zimie wszystko co mam powycinać i wygrabić i trawniki i rabaty
co prawda to robota bez długiego efektu ale tak musi być

Miłaka a jak co prawda dopiero pierwsza mała partia /wysiane lobelia,karczoch, gilenia, stipa, lewkonia, goździki, szałwie i kleome - już będę pikować wnet i siać kolejne partie